Το Google Chrome θα χαρακτηρίσει ανασφαλείς τις ιστοσελίδες που δεν χρησιμοποιούν το HTTPS

Το Google Chrome θα χαρακτηρίσει ανασφαλείς τις ιστοσελίδες που δεν χρησιμοποιούν το HTTPS

Το Google Chrome θα χαρακτηρίσει ανασφαλείς τις ιστοσελίδες που δεν χρησιμοποιούν το HTTPS.

Για να συνεχίσει την πρόοδό της προστασίας των χρηστών και για να καταστήσει το διαδίκτυο πιο ασφαλή μέσω της υιοθέτησης κρυπτογράφησης HTTPS, η επόμενη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chrome της Google θα επισημάνει όλους τους ιστότοπους που επιλέγουν να χρησιμοποιούν το HTTP ως ασφαλείς τοποθεσίες, σε αντίθεση με εκείνες που δεν το χρησιμοποιούν το HTTPS θα της κατονομάζει ως “μη ασφαλείςς”.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η εταιρεία άρχισε να χαρακτηρίζει τους ιστότοπους που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο HTTP ως μη ασφαλές για να βοηθήσουν τους χρήστες της να κατανοήσουν καλύτερα ότι η ασφαλή έκδοση του HTTP είναι το HTTPS και προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στους χρήστες, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας μέσω SSL κατά της αποστολή των δεδομένων.

Το Chrome 68, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2018, θα προχωρήσει την κατάσταση ένα βήμα παραπέρα, επισημαίνοντας όλους τους ιστότοπους που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το HTTP ως μη ασφαλείς.

Η ώθηση της Google για αυξημένη χρήση του HTTPS έχει ήδη κάνει τον ιστό ασφαλέστερο για τους χρήστες της και πάνω από το 68% της επισκεψιμότητας του Chrome στο Android και τα Windows και το 78% της επισκεψιμότητας Chrome στο Chrome OS και το Mac είναι τώρα προστατευμένοι. Οι προγραμματιστές έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο στη μετάβαση των ιστότοπων τους σε HTTPS και 81 από τους 100 πρώτους ιστότοπους στον ιστό χρησιμοποιούν τώρα το HTTPS από προεπιλογή.

Το Chrome διευκολύνει επίσης τους ιστότοπους να ρυθμίζουν το HTTPS και η τελευταία έκδοση του Node CLI περιλαμβάνει ελέγχους μικτού περιεχομένου για να βοηθήσουν τους προγραμματιστές να μεταφέρουν τους ιστότοπούς τους σε HTTPS. Χρησιμοποιώντας το αυτοματοποιημένο εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων, οι προγραμματιστές μπορούν να βρουν εύκολα τους πόρους που φορτώνει ένας ιστότοπος χρησιμοποιώντας το HTTP, για να το αναβαθμίσει σε HTTPS.

Η Google θα προσθέσει επίσης μια νέα διεπαφή στο Chrome για να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα ότι όλες οι τοποθεσίες HTTP δεν είναι ασφαλείς, επιδιώκοντας να καταστήσει το διαδίκτυο ασφαλέστερο με συνοπτικές διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας