Η Nokia και η Qualcomm έκαναν σημαντική πρόοδο στη δοκιμή 5G

Η Nokia και η Qualcomm έκαναν σημαντική πρόοδο στη δοκιμή 5G

Η Nokia και η Qualcomm έκαναν σημαντική πρόοδο στη δοκιμή 5G.

Η Nokia και η Qualcomm προχώρησαν ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη του δικτύου 5G μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των βασικών δοκιμών θεμελίωσης των προδιαγραφών 5G New Radio (NR) μεταξύ της υποδομής δικτύου και των κινητών συσκευών.

Οι προαναφερόμενες εταιρείες ολοκλήρωσαν τις δοκιμές τόσο στο φάσμα 3.5Ghz, όσο και στο φάσμα 28Ghz που ήταν συμβατό με τα πρόσφατα δημοσιευμένα πρότυπα 3GPP για δίκτυα 5G, χρησιμοποιώντας τον εμπορικό διαθέσιμο σταθμό βάσης AirScale και τα πρωτότυπα συσκευών της Qualcomm.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο αριστείας 5G της Nokia στο Oulu της Φινλανδίας σε μια προσπάθεια να αποτελέσουν τη βάση για δοκιμές πεδίου 5G NR σε κινητές επιχειρήσεις το 2018.

Μέχρι στιγμής, η BT / EE, η Deutsche Telecom, η KT, η NTT DOCOMO, η SK Telecom, η Elisa, η Optus, η Telia και ο όμιλος Vodafone έχουν ήδη δεσμευτεί να συνεργαστούν για να δοκιμάσουν την τεχνολογία 5G NR. Όλες αυτές οι δοκιμές θα βασίζονται στις επιτυχημένες δοκιμές διαλειτουργικότητας της Nokia και της Qualcomm για την υποστήριξη μιας ευρείας ποικιλίας υπηρεσιών 5G και σεναρίων ανάπτυξης.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να συνεργαστούν στενά για να βοηθήσουν τον κλάδο, με σκοπό την ανάπτυξη ευρείας κλίμακας του 5G το 2019, που θα βασίζεται στην υποδομή και τα εξαρτήματα 5G που είναι συμβατά με το πρότυπο 3GPP. Τα εμπορικά δίκτυα 5G προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Ευρώπη το επόμενο έτος.

Ο πρόεδρος της Nokia για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τόνισε τη σημασία των 5G δοκιμών του με την Qualcomm, λέγοντας:

«Αυτές οι δοκιμές από την Nokia και την Qualcomm Technologies είναι σημαντικές για την πρόοδο του 5G. Είναι σημαντικό να δείξουμε πώς εφαρμόσαμε γρήγορα τις προδιαγραφές 3GPP Release 15 που τέθηκαν τον Δεκέμβριο και χρησιμοποιώντας τον σταθμό βάσης AirScale – ο οποίος έχει αποσταλεί σε περισσότερους από 100 πελάτες – μαζί με ένα πρωτότυπο Qualcomm Technologies UE. Τώρα, μπορούμε να προσβλέπουμε στην έναρξη δοκιμών βασισμένων σε πρότυπα 5G NR με τους φορείς Τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο».