Το Google Cloud εγκαινίασε το Lending DocAI για τον εξορθολογισμό των ενυπόθηκων δανείων με AI

Το Google Cloud εγκαινίασε το Lending DocAI για τον εξορθολογισμό των ενυπόθηκων δανείων με AI

Η Google παρουσίασε σήμερα το Lending DocAI, μια εξειδικευμένη λύση στο Google Cloud για τον κλάδο των ενυπόθηκων δανείων που παρέχει φαινομενικά «κορυφαία» ακρίβεια για την επεξεργασία εγγράφων που σχετίζονται με τον δανεισμό, όπως και την επεξεργασία εσόδων. Η εταιρεία λέει ότι η συγκεκριμένη προηγμένη λύση μπορεί να μειώσει τους χρόνους επεξεργασίας ενυπόθηκων δανείων, να συνεισφέρει στον εμπλουτισμό δεδομένων και να υποστηρίξει διάφορες κανονιστικές απαιτήσεις, και τέλος, το αυτοματοποιημένο σύστημα θα προβαίνει σε ορθή χρήση των ευαίσθητων πληροφοριών που αφορούν τους πελάτες του εκάστοτε χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος.

«Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε τα σωστά εργαλεία που θα βοηθήσουν τους δανειολήπτες και τους δανειστές να έχουν καλύτερη εμπειρία, ώστε να λαμβάνουν γρηγορότερα στεγαστικά δάνεια σε πολύ μικρότερα χρονικά διαστήματα από τη συνηθισμένη τυπική διαδικασία, ωφελώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», δήλωσε ο διευθυντής προϊόντων του Google Cloud, ο Sudheera Vanguri. «Με το Lending DocAI, θα μειωθεί ο χρόνος και το κόστος επεξεργασίας των ενυπόθηκων δανείων, θα βελτιωθεί η επίπονη διαδικασία λήψης δεδομένων, ενώ παράλληλα το σύστημα θα συμμορφώνεται με τις κανονιστικές οδηγίες που έχει εκδώσει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή».

Τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως οι τράπεζες επεξεργάζονται εκατοντάδες σελίδες εγγράφων για κάθε δάνειο. Είναι μια πολύ δύσκολη χειροκίνητη διαδικασία που προσθέτει χιλιάδες δολάρια στο κόστος έκδοσης δανείου. Η αυτοματοποιημένη επεξεργασία των ενυπόθηκων δανείων μπορεί να προσφέρει στους πελάτες την απαιτούμενη εμπιστοσύνη που χρειάζονται σε τέτοιες ευαίσθητες διαδικασίες για να αποκτήσουν πιο σύντομα το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, ενώ παράλληλα ορισμένοι δανειστές θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν την διαδικασία έκδοσης δανείου μέσα σε λίγα λεπτά σε αντίθεση με τις εβδομάδες που χρειαζόταν κάποτε.

Το Lending DocAI, είναι μια εξειδικευμένη λύση στο χαρτοφυλάκιο τεχνητής νοημοσύνης του Google Document που αξιοποιεί ένα σύνολο εξελιγμένων μοντέλων που εστιάζονται σε διάφορους τύπους εγγράφων πάνω στον ενυπόθηκο δανεισμό. Η Google αναφέρει ότι μπορεί να αυξήσει την επιχειρησιακή αποδοτικότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο έπακρο κατά την επεξεργασία των δανείων και την αυτοματοποίηση της επαναλαμβανόμενης συλλογής δεδομένων. Είναι επίσης σε θέση να μειώσει την πολυπλοκότητα της αυτοματοποίησης, μία απελπιστική κατάσταση που τη συναντάς συχνά στα διάφορα υποτιθέμενα ποιοτικά λογισμικά αυτού του σκοπού που κυκλοφορούν την δεδομένη χρονική στιγμή στην αγορά.

Η Google συνεργάζεται με την Roostify, μια πλατφόρμα λογισμικού ενυπόθηκων δανείων, για να καταστήσει το Lending DocAI διαθέσιμο σε πελάτες όπως την Santander Bank και Hamilton Home Loans.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Roostify, ο Rajesh Bhat, δήλωσε: «Ο κλάδος των ενυπόθηκων δανείων βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα του, στη μετάβαση του από τις παραδοσιακές, χειροκίνητες διαδικασίες στις ψηφιακές αυτοματοποιημένες υπηρεσίες, και πιστεύουμε ότι ο αυτός μετασχηματισμός θα γίνει πολύ πιο γρήγορα με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (AI)»,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας