Το Google Play αναβαθμίζει δωρεάν τις αγορές ταινιών σε ευκρίνεια 4K

Το Google Play αναβαθμίζει δωρεάν τις αγορές ταινιών σε ευκρίνεια 4K

Η Google ανήγγειλε σε σημερινή δημοσίευση στο επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας ότι οι πελάτες του Google Play στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα απολαύσουν δωρεάν αναβάθμιση παρακολούθησης των ταινιών που αγοράζουν ή νοικιάζουν σε ευκρίνεια 4K UHD (ή Ultra High Definition).

Τυχόν ταινίες που έχετε αγοράσει κατά το παρελθόν σε SD ή HD θα είναι πλέον διαθέσιμες σε 4K μέσω αυτόματης αναβάθμισης, χωρίς να χρειάζεται να επέμβετε χειροκίνητα.

Εάν ανοίξετε την εφαρμογή Google Play και μεταβείτε στην ενότητα «Ταινίες και τηλεοπτικές σειρές», θα δείτε με τα μάτια σας σε ποιους τίτλους έχει εφαρμοστεί η τρέχουσα αναβάθμιση. Επιπλέον, το Google Play έχει μειώσει το κόστος των περισσότερων τίτλων 4K – από περίπου 30 δολάρια αε λιγότερο από 20 δολάρια, ωστόσο αυτό το ζήτημα εξαρτάται καθαρά από τα στούντιο που παρέχουν το περιεχόμενο στο χρήστη, δηλαδή πόσο θα κοστολογούνται οι ταινίες.

Τέλος, η Google έχει επεκτείνει την υποστήριξη συσκευών για την παρακολούθηση τίτλων σε 4K. Τώρα, εκτός από τις τηλεοράσεις Sony Bravia 4K, θα υπάρχει πλήρη συμβατότητα με τις περισσότερες τηλεοράσεις Samsung Smart 4K, οι οποίες φυσικά είναι αρκετέςστον αριθμό . Η εταιρεία λέει επίσης ότι εργάζεται για την προσθήκη υποστήριξης και για τηλεοράσεις LG, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης για τη συμβατότητα.

Ωστόσο από τη μεριά μας πρέπει να σας ενημερώσουμε πως: «Μην περιμένετε η παρούσα αναβάθμιση υψηλής ευκρίνειας 4K να έρθεις όλες τις ταινίες. Αυτό εξαρτάται από το πότε θα αποφασίσουν τα «συμμετέχοντα στούντιο του Χόλιγουντ» (Fox, Lionsgate, NBC Universal, Sony και Warner Bros.) να προβούν σε τούτη την αλλαγή.

Το άλλο πρόβλημα είναι η διαθεσιμότητα. Προς το παρόν, το Google Play εφάρμοσε αυτό το πρόγραμμα μόνο σε 125 τίτλους ταινιών σε ανάλυση 4K (τουλάχιστον μέχρι τώρα), έναν γελοίο αριθμό και μόνο για τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι άμεσες αναβαθμίσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Παρεμπιπτόντως, η Google δεν εξήγησε πότε θα απολαύσουν και οι χρήστες των υπολοίπων χωρών αυτήν την γενναιόδωρη ενέργεια, αλλά εκτιμούμε οτι θα γίνει σχετικά σύντομα, κατά τους επόμενους μήνες περίπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας