ΑρχικήΕιδήσειςΤο Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να αντιδράσει εναντίον των Ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να αντιδράσει εναντίον των Ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να αντιδράσει εναντίον των Ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ρωσία με στόχο την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson έχει προειδοποίησε το Βλαντιμίρ Πούτιν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο και σε θέση να προβεί σε αντίποινα κατά των Ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων που διεξάγονται στο διαδίκτυο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι αν και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συμπεριφέρεται κατά αυτό τον τρόπο, η χώρα είναι σε θέση να εφαρμόσει τα δικά της μέτρα για να αντιμετωπίσει τυχόν κυρώσεις στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποιούνται εναντίον της.

Σύμφωνα με την GCHQ, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναπτύξει “ένα πλήρες φάσμα” επιθετικών όπλων στον κυβερνοχώρο, τα οποία κυμαίνονται από όπλα οργανωμένων επιθέσεων κατά οποιονδήποτε στόχο στο διαδίκτυο έως και αντιτρομοκρατικές ικανότητες στον κυβερνοχώρο που σύμφωνα με πληροφορίες καμία άλλη χώρα δεν βρίσκεται σε τέτοιο προχωρημένο επιχειρησιακό επίπεδο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που ένας Βρετανός ανώτατος αξιωματούχος επισκέπτεται τη Ρωσία μετά από μια περίοδο τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά τη δολοφονία του Αλεξάντερ Λίτβινενκο το 2006.

Παρά το γεγονός ότι κατηγορείται με απτά στοιχεία σε πολλές υποθέσεις είχαν στόχο κυρίως στην Ευρώπη, το Κρεμλίνο εξακολούθησε να αρνείται τυχόν ισχυρισμούς εναντίον του από τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρωθυπουργός Theresa May τάχθηκε πολλές φορές ενάντια στο καθεστώς του Πούτιν και τη συμμετοχή της χώρας που είχε ως σκοπό να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ πέρυσι, και στο δημοψήφισμα για το Brexit της Μεγάλης Βρετανίας μέσω των fake news και της Ρωσικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο που είχε ως στόχο να αλλοιώσει τα εκλογικά αποτελέσματα, λέγοντας:

«Η Ρωσία επιδιώκει να παραπλανήσει τον κόσμο με ψεύτικες πληροφορίες. Η ανάπτυξη των Ρωσικών παρακρατικών ομάδων που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο στοχεύοντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σε μια προσπάθεια να σπείρουν διαμάχες στη Δύση και να υπονομεύσουν τα θεσμικά μας όργανα είναι προφανής και δεν χωρά καμία συμβόλαια περί αυτού».

Ενώ η επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στη Ρωσία ίσως να μην βελτίωσε σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διατεθειμένο να αντιδράσει σε περίπτωση που μια σοβαρή κυβερνητική επίθεση στραφεί προς τη χώρα της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166