ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Industrial Internet of Things (IIoT) τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης

Το Industrial Internet of Things (IIoT) τρέχει με ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης

Το Industrial Internet of Things (Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων), που αποτελείται από έξυπνες συσκευές που επιτρέπουν μια εξαιρετικά αυτόνομη μεταποιητική βιομηχανία με μηδαμινή παρέμβαση από τον εργαζόμενο, αναμένεται να αυξηθεί κατά 207% μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας Juniper Research.

Η Juniper ισχυρίζεται ότι θα υπάρχουν περισσότερες από 36,8 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές IIoT έως το 2025, από 17,7 δισεκατομμύρια που είναι σήμερα, δηλαδή ο υπερδιπλάσιος αριθμός, κάτι που σημαίνει πως αναγνωρίζεται ευρέως η λειτουργικότητα τους στην βαριά και ελαφριά βιομηχανία.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι η πρόοδος θα εστιαστεί κυρίως σε δύο βασικούς τομείς, δίνοντας τεράστια ώθηση στο Industrial Internet of Things για να προχωρήσεις παρακάτω, και πιο αναλυτικά θα είναι το 5G και το LPWA (Low Power Wide Area).

Τα ιδιωτικά δίκτυα 5G θα αποδειχθούν πολύτιμα σε αυτήν την αναπτυξιακή πορεία του IIoT, σύμφωνα με την έκθεση, αφού έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων και μάλιστα με πολύ γρήγορες ταχύτητες που θα διευκολύνουν τις διεργασίες των διασυνδεδεμένων μηχανημάτων. Ενώ με την πάροδο των ετών οι κατασκευαστές μηχανημάτων και συσκευών αυτού του τύπου θα μπορούν επίσης να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη.

Σύμφωνα με την Juniper, περισσότερο από το 80 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοραστικής αξίας IIoT θα προέλθει από δαπάνες λογισμικού, ύψους 216 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι επιχειρήσεις θα δαπανήσουν τεράστιους οικονομικούς πόρους σε εργαλεία μηχανικής μάθησης (machine learning) που μπορούν να αναλύσουν δεδομένα και να εντοπίσουν ευπάθειες δικτύου.

«Οι κατασκευαστές αυτών των συσκευών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την εφαρμογή της τεχνολογίας IIoT, ενώ παράλληλα είναι επιτακτική ανάγκη να αντισταθούν στον πειρασμό να εισαγάγουν αυτή τη συνδεσιμότητα σε όλες τις πτυχές των λειτουργιών στο εκάστοτε εργοστάσιο που θα το χρησιμοποιεί. Αντ ‘αυτού, πρέπει να επικεντρωθούν στη συλλογή δεδομένων σχετικά με τους πιο πολύτιμους τομείς για να αυξήσουν την απόδοση τους», δήλωσε η επικεφαλής της έκθεσης, η Scarlett Woodford.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166