Το Instagram έγινε 10 ετών. Πως έχει αλλάξει

Το Instagram έγινε 10 ετών. Πως έχει αλλάξει

Το κοινωνικό δίκτυο κοινοποίησης φωτογραφιών έγινε 10 ετών και έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα από την πρώτη φορά που άρχισε να λειτουργεί στο διαδίκτυο ως εφαρμογή αποκλειστικά για iPhone. Έχουν περάσει αισίως δέκα ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του Instagram, ενός μέσου που άλλαξε ριζικά τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι χρήστες στον κυβερνοχώρο, αφού ο καθένας δημιουργεί το προσωπικό του φωτογραφικό άλμπουμ και το μοιράζεται με όλους για να τον γνωρίσουν καλύτερα.

Στις 6 Οκτωβρίου 2010 ο Kevin Systrom και ο Mike Krieger είχαν εφεύρει μία εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών μόνο για συσκευές iPhone, όμως μέσα σε λίγες εβδομάδες έκανε πάταγο, κατορθώνοντας να πετύχει εκατοντάδες χιλιάδες λήψεις. Ο πολυμήχανος Mark Zuckerberg, ο πατέρας του Facebook, μυρίστηκε αμέσως την δυναμική που είχε το Instagram, ο οποίος το 2012 το αγόρασε για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ένα αστρονομικό πόσο για τους ιδρυτές του, που τους άλλαξε οριστικά τη ζωή. Το Instagram συνέχισε να αναπτύσσεται, και τελικά προσγειώθηκε σε συσκευές Android και ξεπέρασε τους 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Με τα χρόνια έχει αλλάξει τη διεπαφή του και έχει λάβει αρκετές νέες λειτουργίες, ούτως ώστε να καλύπτει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες του πιο δύστροπου χρήστη που θέλει να δημοσιεύει το φωτογραφικό του υλικό με συνοπτικές διαδικασίες στο διαδίκτυο.

Πως έχει αλλάξει το Instagram

Μέχρι το 2012, το Instagram ήταν μια απλή εφαρμογή iPhone για δημοσίευση και κοινή χρήση φωτογραφιών με τους φίλους σας. Το κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε την αλλαγή του μετά την αγορά από τον Zuckerberg, ο οποίος το μετέτρεψε μεθοδικά. Το λογότυπο Polaroid αντικαταστάθηκε με μια τετράγωνη και σαφώς πιο στυλιζαρισμένη έκδοση. Εάν το μπλε είναι το χρώμα του Facebook, τότε το ροζ έγινε το χρώμα του Instagram. Στη συνέχεια, ήρθαν αρκετές ενημερώσεις, όπως νέα φίλτρα για την επεξεργασία των αναρτημένων φωτογραφιών, αποστολή και λήψη άμεσων μηνυμάτων και ιστοριών, δανεισμένα από το αντίπαλο δέος που ονομάζεται Snapchat.

Μετά από όλα αυτά, έφτασε η ώρα των επαληθευμένων προφίλ που άνοιξαν το δρόμο στους influencers να κερδίζουν χρήματα, ενώ λίγο καιρό μετά ήρθαν οι διαφημίσεις, το IGTV και το Instagram Shop για να αγοράζουν οι θαμώνες της πλατφόρμας απευθείας μέσα από αυτόν τον ιστότοπο διάφορα καλούδια. Ωστόσο το Instagram δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά τα μικροπράγματα, και άλλαξε ξανά το πρόσωπό, εισάγοντας τα Reels για τη δημιουργία αστείων σύντομων βίντεο. Τέλος, η άφιξη της νέας διεπαφής, με κουμπιά που αλλάζουν θέση για να φιλοξενήσει όλες τις λειτουργίες που προσφέρει η εφαρμογή στους χρήστες της ήταν το κερασάκι στην τούρτα για να απλοποιηθεί παντελώς, για το χρησιμοποιεί και ο πιο αδαής χρήστης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας