Το Instagram ερευνά τις αναφορές χρηστών για τις παραβιάσεις των λογαριασμών τους

Το Instagram ερευνά τις αναφορές χρηστών για τις παραβιάσεις των λογαριασμών τους

Το Instagram ερευνά τις αναφορές χρηστών για τις παραβιάσεις των λογαριασμών τους από χάκερς.

Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν αρκετές καταγγελίες από μία μερίδα χρηστών στο Reddit και το Twitter που ανέφεραν ότι οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν παραβιαστεί και τα στοιχεία που σχετίζονται με τον λογαριασμό έχουν αλλάζει, επίσης και το Mashable δημοσίευσε το συγκεκριμένο ζήτημα τη Δευτέρα (13 Αυγούστου 2018).

Μετά από αυτό το σάλο που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram λέει τώρα ότι εξετάζει το πρόβλημα με ιδιαίτερη προσεκτικότητα και διεξάγει ενδελεχή έρευνα για να δει τι συνέβη και ποιοι κρύβονται πίσω από ετούτη την επίθεση.

Ένας εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το VentureBeat την Τρίτη, σχετικά με τους χακαρισμένους λογαριασμούς, λέγοντας: «Διερευνούμε τους ισχυρισμούς των χρηστών που καταγγέλλουν πως οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν παραβιαστεί και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το Instagram αρχικά αρνήθηκε το περιστατικό, αλλά μετά από τη σωρεία καταγγελιών αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Το Mashable, επισήμανε πως υπήρξαν περισσότερα από 5.000 tweets από 899 λογαριασμούς στο Twitter που ανέφεραν πως οι λογαριασμοί τους στο instagram έχουν υποστεί παραβίαση.

Πολλά από τα χακαρίσματα αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες διαδικτυακές κοινότητες και φόρουμ, ωστόσο τα περιστατικά ξεκίνησαν να συμβαίνουν από την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα το περίεργο της υπόθεσης είναι πως οι χάκερς δεν δημοσίευσαν τίποτα σε αυτούς τους λογαριασμούς, απλά άλλαξαν αμέσως την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου που σχετίζεται με το λογαριασμό, καθώς και το όνομα χρήστη και την εικόνα του προφίλ. Δηλαδή αλλοιώθηκε τελείως ο λογαριασμός των θυμάτων.

Αρκετοί εμπειρογνώμονες έσπευσαν να ρίξουν την ευθύνη στους Ρώσους χάκερς, εντούτοις εάν δεν διεξαχθεί ολοκληρωμένη έρευνα δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποιο τελικό συμπέρασμα, οπότε θα ήταν ανώριμο να προβαίνουμε σε εικασίες, χωρίς να έχουμε αποδεικτικά στοιχεία για τους κυβερνοεγκληματίες.

Επιπλέον το χειρότερο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως τα άτομα που επλήγησαν από αυτό το δυσάρεστο συμβάν φαίνεται ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν άμεσα το Instagram για βοήθεια, και απλά επικοινωνούν με το αυτοματοποιημένο σύστημα επικοινωνίας που διαθέτει η πλατφόρμα.

Επιπρόσθετα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός πως πολύ πιθανόν αρκετός κόσμος να μην ανέφερε καν το περιστατικό, και προτίμησε να ανοίξει ένα καινούργιο, αφού πιστεύει πως δεν θα βγάλει άκρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας