ΑρχικήHow toΠως να κερδίσεις χρήματα στο Instagram, πλήρης οδηγός

Πως να κερδίσεις χρήματα στο Instagram, πλήρης οδηγός

Το Instagram είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εργαλεία μάρκετινγκ αυτής της γενιάς, οπότε με λίγη έξυπνη τακτική, o οποιοσδήποτε θα μπορούσε να κερδίσει χρήματα, έχοντας πρώτα υπομονή και κατά δεύτερο λόγο εφαρμόζοντας μία ορθή στρατηγική που θα αποτελείται από τεχνικές κινήσεις.

Φυσικά απαραίτητο μέλημα είναι να δημιουργήσετε  ένα αξιοπρόσεκτο και ελκυστικό λογαριασμό στο Instagram με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, το οποίο έχει τα εχέγγυα να προσελκύει τα εμπορικά σήματα να σας κάνουν πρόταση να διαφημιστούν σε εσάς έμμεσα ή άμεσα.

Βέβαια υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτό το σενάριο, αλλά το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι να έχετε αρκετούς ακόλουθους που θα αλληλεπιδρούν με τις φωτογραφίες ή το περιεχόμενο σας.

Να θυμάστε πως κανένας δεν έχει λεφτά για πέταμα, οπότε όταν θα σας πλησιάσουν για να συζητήσετε πιθανή συνεργασία για διαφήμιση, δώστε τους να καταλάβουν πως επρόκειτο για μία καλή επένδυση και ότι θα τους βγάλετε ασπροπρόσωπους, διαφορετικά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και προφανώς δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου.

Πίνακας περιεχομένων

Δημιουργία ελκυστικού λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα δημιουργικό και περιγραφικό όνομα χρήστη.

Μόλις το Instagram account σας γίνει διάσημο, οι χρήστες θα ανατρέξουν να αναζητήσουν το όνομα χρήστη του λογαριασμού σας, για αυτό το λόγο, το όνομα χρήστη σας πρέπει να είναι αξέχαστο, διακριτικό και εύκολο, ούτως ώστε να παραμείνει στη μνήμη των θαυμαστών σας.

Το στυλ του ονόματος χρήστη πρέπει να αντικατοπτρίζει το θέμα του περιεχομένου σας. Για παράδειγμα, αν είστε καλλιτέχνης, ίσως θελήσετε να κατοχυρώσετε το όνομα με το οποίο δραστηριοποιείστε ή το ψευδώνυμο του καλλιτεχνικού σας ονόματος. Μην ξεχνάτε πως το όνομα προσδιορίζει την ταυτοποίηση αυτό που πραγματικά είσαστε, οπότε αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άσχετο username.

Συμπληρώστε το βιογραφικό σας με τις σχετικές πληροφορίες

Υπάρχουν διάφορα πράγματα και εξίσου πολύ σημαντικά που πρέπει να γράψετε, ούτως ώστε ο κόσμος να γνωρίζει τα απαραίτητα για την προσωπικότητά σας.

Μια πλούσια, αλλά συνάμα συνοπτική περιγραφή του περιεχομένου, των κινήτρων και  της πρόθεσης σας είναι η προτιμότερη οδός.

 • Ένας σύνδεσμος προς τον ιστότοπό σας είναι αν μη τι άλλο αναγκαίος (εφόσον διαθέτετε).
 • Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία χρησιμοποιείται για την εργασία σας. Αξίζει να δημιουργήσετε μια ειδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον λογαριασμό σας στο Instagram, ακόμη κι αν δεν το χρειάζεστε επί του παρόντος, όμως είναι σπουδαίο για μελλοντικά ζητήματα.
 • Προσθέστε οπωσδήποτε τα ονόματα χρηστών για οποιονδήποτε σχετικό λογαριασμό έχετε στα υπόλοιπα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (π.χ. Twitter και Facebook).
 • Επίσης μην ξεχάσετε να πρόσθεσε τα ονόματα χρηστών που χρησιμοποιείται για όλες τις υπηρεσίες συνομιλίας και θέλετε να μοιραστείτε (π.χ. Viber, Snapchat και άλλα).
 • Eίναι επιτακτική ανάγκη να έχετε διαθέσιμο στο κοινό το username για PayPal ή Venmo για πιθανές δωρεές.
 • Συντάξτε ένα περιεκτικό βιογραφικό σημείωμα, το οποίο θα βρίσκεται σε κάποιο εξωτερικό ιστότοπο ή ιστολόγιο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να εμφανίσετε τις αρετές της προσωπικότητας σας, τις δεξιότητες και ποιος πραγματικά είστε στο ευρύ κοινό.

Αποφασίστε σχετικά με ποιο θέμα θα σχετίζεται το περιεχόμενο σας

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα social media, οτιδήποτε υλικό καταχωρηθεί εδώ θα ήταν σώφρον να ταιριάζει με ένα συγκεκριμένο θέμα,  το οποίο εννοείται πως θα ακολουθείται πιστά (π.χ. γυμναστήριο, φαγητό, μόδα κ.λπ).

Βρείτε κάτι που πιστεύετε ότι η κοινωνία δεν έχει (ή κάτι που θα ωφεληθεί από το να έχει περισσότερο) που να συσχετίζεται με τα ταλέντα σας.

Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας συμμορφώνεται με τους Όρους Χρήσης του Instagram, γιατί υπάρχει περίπτωση, αν παραβείτε τους όρους να σας κλείσουν το λογαριασμό (σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις συμβαίνει κάτι τέτοιο).

Βελτιώστε τις αναρτήσεις σας και τις περιγραφές τους

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη φωτογραφιών οι οποίες θα είναι αισθητικά υπέροχες με τη χρήση φίλτρων και άλλων επιλογών επεξεργασίας, καθώς και την τοποθέτηση σχετικών πληροφοριών στην περιγραφή  των εικόνων.

Φερειπείν, αν διαφημίζετε ένα προϊόν, τότε επιβάλλεται μέσω μιας σύντομης πρότασης να περιγράφεται το αντικείμενο ή την υπηρεσία που προωθείτε σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο βελτιώνει τη ζωή σας, επίσης να είναι ακολουθούμενη από κατάλληλους συνδέσμους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στην περιγραφή της φωτογραφίας.

Οι εικόνες που συνοδεύονται από μηνύματα κειμένου
τείνουν να βρίσκουν μεγάλη αποδοχή από το ευρύ κοινό και σας προτείνω να τα δημοσιεύετε περίπου από τις 17:00 έως τις 22:00 το βράδυ. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε κάπου ενδιάμεσα σε αυτές τις ώρες, και λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας τη ζώνη ώρας του δημογραφικού σας προορισμού που θα διαφημίζεται. Ο λόγος που επισημαίνω τούτο το στοιχείο οφείλεται στο γεγονός πως ορισμένοι influencers στοχεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και όχι στην Ελλάδα.

Δημοσίευση αρκετές φορές την ημέρα

Είναι σημαντικό να μην πλημμυρίσετε τους οπαδούς σας με περιττό και άχρηστο περιεχόμενο. Δηλαδή σας παροτρύνω να αναρτάτε ποιοτικές δημοσιεύσεις, μερικές φορές την ημέρα που θα τους κρατήσει ικανοποιημένους και ενήμερους τους θαυμαστές σας, αναφορικά με την προσωπικότητά και τις δραστηριότητες σας.

Προσπαθήστε να μεταβάλλετε το περιεχόμενό σας στο θεματικό πεδίο εφαρμογής που κινείστε. Είναι άσκοπο και χωρίς κανένα όφελος να παρεκκλίνετε πάρα πολύ από τα πράγματα που δημοσιεύετε κανονικά, αλλά δεν πρέπει να δημοσιεύετε το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, αφού όπως καταλαβαίνετε θα γίνει βαρετό.

Διαβάστε τα σχόλια των αναρτήσεων σας

Οι χρήστες συχνά – πυκνά θα σας γράφουν σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες σας, είτε για καλό σκοπό, γιατί σας αγαπούν, είτε και κάποιες αυστηρές παρατηρήσεις, ενδέχεται να σας βοηθήσουν στην εξέλιξη σας, προσαρμόζοντας τις μελλοντικές σας αναρτήσεις ανάλογα με αυτό που αγαπάει η πλειονότητα των οπαδών σας.

Πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν μπορείτε να εκπληρώσετε, ούτε ενσωματώσετε τις προτάσεις όλων των θαυμαστών σας. Οπότε καλό είναι να εστιάσετε σε κοινά θέματα που το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών σας ζητάει διακαώς στο Instagram.

Διατηρήστε ενεργή την παρουσία σας στο Instagram

Αυτό θα προωθήσει ταυτόχρονα το όνομα του λογαριασμού σας και θα αυξήσει την συνολική σας διαδραστικότητα με το κοινό:

Απαντήστε συχνά στα σχόλια. Αφού φτάσετε σε κάποιο σημαντικό αριθμό οπαδών που σας ακολουθούν, είναι λογικό να μην μπορείτε πλέον να απαντάτε σε όλα τα σχόλια. αλλά, προσπαθήστε να απαντήσετε σε μερικούς χρήστες ανά δημοσίευση και η απάντηση να είναι αντιπροσωπευτική και για τους υπόλοιπες που θα την διαβάσουν.

Επιδιώξτε να βρείτε τι ζητάει το κοινό σας, και μην διστάζετε να γράφεται σχόλια σε άλλους διάσημους ή σε εκείνους που έχουν μεγάλο αριθμό θαυμαστών (Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα). Αυτός είναι ένας τρόπος για να εξασκηθείτε στον αλτρουισμό του Instagram, ενώ ταυτόχρονα θα προωθείται το όνομα του λογαριασμού σας.

Συνδέστε τον λογαριασμό σας στο Instagram με άλλους λογαριασμούς των social media

Οι σύνδεσμοι με τους σχετικούς λογαριασμούς σας σε όλα τα social media σας επιβάλλεται να βρίσκονται στο σύντομο βιογραφικό στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, αλλά είναι σημαντικό να διατηρήσετε και τους υπόλοιπους λογαριασμούς σας ενημερωμένους με σχετικό περιεχόμενο:

Facebook: Δημιουργήστε και διατηρήστε μια αποκλειστική σελίδα στο Facebook, αναρτώντας μερικό υλικό από το Instagram, αναφέροντας πως μπορούν να βρουν περισσότερα εκεί. Σε καμία περίπτωση μην αμελήσετε το Facebook, γιατί έχει τεράστια δύναμη και αντικειμενικά έχει τα εχέγγυα να σας δώσει τρομερή ώθηση στο influencer marketing.

Twitter: Δημιουργήστε ένα αξιόλογο λογαριασμό στο Twitter και επιδιώξτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να δίνεται μία γεύση από το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο instagram. Προσωπικά συνιστώ αν είναι εφικτό να γίνεται εναλλάξ αυτή η διαδικασία μεταξύ των πλατφορμών, αν και καλό είναι να προσπαθήσετε να δημοσιεύσετε μοναδικό περιεχόμενο και όχι παντού το ίδιο, διότι είναι κουραστικό για τον κόσμο να βλέπει τα ίδια και τα ίδια.

Άλλοι ιστότοποι που θα συνδέονται με την δημογραφική σας προέλευση, περιλαμβάνουν το Tumblr, το YouTube και το Pinterest.

Αυξήστε μεθοδικά τους ακόλουθους στο instagram

Ορίστε έναν στόχο αριθμού ακόλουθων

Αυτό εξαρτάται επί της ουσίας από το θέμα του περιεχομένου σας. Εάν σκοπεύετε να υποβάλετε αίτηση για συνεργασία σε γνωστές μάρκες για διαφημιστικές καμπάνιες, να θυμάστε ότι τα περισσότερα εμπορικά σήματα θα απαιτήσουν από εσάς να έχετε περίπου πάνω 30.000 οπαδούς για να δεχτούν την πρόταση σας και τελικά να συνεργαστείτε, διαφημίζοντας τα προϊόντα τους.

Χρησιμοποιήστε σχετικά hashtags στις αναρτήσεις σας

Αν προσπαθείτε να προσεγγίσετε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό μέρος, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε hashtag για τα οποία η δημογραφική ομάδα είναι πιθανό να ψάχνει. Για παράδειγμα, εάν έχετε αρκετές φωτογραφίες τοπίων από τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στις φωτογραφίες σας ως “#pnw” και # “Pacific Northwest” και ούτω καθεξής για κάθε περιοχή.

Χρησιμοποιήστε μόνο hashtags που σχετίζονται με την ανάρτηση σας, καθώς η χρήση clickbait και κατ’ επέκταση παραπλανητικών λέξεων-κλειδιά θα δυσαρεστήσει στο έπακρο τους δυνητικούς οπαδούς και θα καταστήσει το λογαριασμό ως ανεπιθύμητο από το αυτοματοποιημένο σύστημα της πλατφόρμας.

Κάντε like και σχολιάστε φωτογραφίες αλλονών χρηστών με υψηλή δημοτικότητα

Αυτό αποκαλύπτει το όνομα του λογαριασμού σας στο ευρύ κοινό που πιθανόν να αγνοούσαν την ύπαρξη σας μέχρι πρότινος, διευκολύνοντας έτσι οποιονδήποτε βλέπει τις αναρτήσεις των φίλων σας, να κοιτάζει και τα σχόλια σας, επομένως να μπει στη διαδικασία να ελέγξει το προφίλ σας. Σε γενικές γραμμές σας συνιστώ, και σαφώς είναι προτιμότερο να πράξετε αυτή τη μεθοδολογία μόνο για εκείνα τα άτομα που επιθυμείτε να ακολουθήσετε και όχι σε όποιον πάρει ο χάρος, γιατί μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα και να εκτεθείτε στο τέλος.

Μπορείτε να στοχεύσετε σε πολλούς τυχαίους λογαριασμούς για να προσελκύσετε οπαδούς. Ενώ αυτή η διαδικασία μπορεί να μοιάζει χρονοβόρα, είναι ένας καλός τρόπος να κερδίσετε μερικούς ακόλουθους παραπάνω από το πουθενά και μάλιστα με μηδενικό κόστος.

Προωθήστε το λογαριασμό σας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης

Οι άλλοι λογαριασμοί των κοινωνικών μέσων δικτύωσης που κατέχετε, θα πρέπει να υπάρχουν ήδη στο Instagram, όπως προαναφέρθηκε παραπάνω. Επομένως βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας στο Instagram εμφανίζεται εξίσου και στους υπόλοιπους, όπως το facebook το Twitter.

Ακόμα και η δημοσίευση ενός συνδέσμου από το προφίλ σας σας στο Instagram στη σελίδα σας στο Facebook ή στο Twitter είναι ένας καλός τρόπος για να προωθήσετε το περιεχόμενο σας.

Επιδιώξτε διαρκή αλληλεπίδραση με τους οπαδούς σας

Αναζητήστε διάφορους τρόπους ούτως ώστε να υπάρχει έμπρακτη αλληλεπίδραση με τους followers σας, με απώτερο σκοπό το κοινό να βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με το προφίλ σας. Τούτη η διαδικασία απαιτείται να γίνεται με αρκετά ενδιαφέρουσες αναρτήσεις που θα προσελκύσουν επιπλέον περισσότερο κόσμο. Μπορείτε να διευκολύνετε την αφοσίωση με μερικούς τρόπους που θα διαβάσετε παρακάτω:

Διαγωνισμοί δώρων με προϊόντα ή υπηρεσίες. Βεβαιωθείτε ότι ζητάτε από τους χρήστες σας να κάνουν like ή να μοιραστούν την ανάρτηση σας για να λάβουν μέρος στην κλήρωση του διαγωνισμού, διαφορετικά εξηγήστε κατηγορηματικά πως δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις.

Θέτοντας ερωτήσεις. Διεξάγοντας αυτήν την πρακτική θα διαπιστώσετε πως έτσι ενθαρρύνεται τους χρήστες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα σας, γεγονός που θα ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο σας.

Χρησιμοποιήστε προσφορές

Δοκιμάστε να δώσετε μία εκπτωτική προσφορά της τάξεως π.χ. 20% σε κάποιο γκάτζετ ή ηλεκτρονική συσκευή από κάποιο διαδικτυακό κατάστημα, δημιουργώντας ενδιαφέρον στους χρήστες. Όμως ζητήστε αρχικά να ακολουθήσουν το προφίλ σας για να κάνουν χρήση αυτού του προνομίου και μάλιστα απαιτήστε να το κοινοποιήσουν και στους φίλους τους για να γίνει μια viral κατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες προώθησης του Instagram για να μην δεχτείτε κανένα απρόοπτο ban από την πλατφόρμα λόγω παράβασης των όρων χρήσης που έχει θεσπίσει η εταιρεία.

Ακούστε του οπαδού σας

Εάν παρατηρήσετε κάποιο κοινό αίτημα από το πλήθος για ένα συγκεκριμένο προϊόν, μην το αγνοήσετε. κινήστε γη και ουρανό προκειμένου να πραγματοποιήσετε αυτήν την επιθυμία, ικανοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων που σας ακολουθούν. Μην ξεχνάτε πως η αδιαφορία θα σας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε λάθος μονοπάτια, χάνοντας την εμπιστοσύνη όσων σας εμπιστεύονται.

Χρησιμοποιήστε το μάρκετινγκ

Βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις απαιτήσεις για το μάρκετινγκ

Είναι βαρύνουσας σημασίας να μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά το μάρκετινγκ, έτσι ώστε να είστε σε θέση να προωθήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα brand names που θα στραφούν σε εσάς για διαφημιστικούς σκοπούς.

Πολλές εταιρείες που θα συνεργαστείτε για τη διαφήμιση θα ζητήσουν από εσάς να περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στην διαφημιστική εκστρατεία που θα αναλάβετε, κάτι που αντικειμενικά δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, αφού μία τοποθεσία που είναι γεμάτη με διαφημίσεις είναι αδιαμφισβήτητα κατωτέρας αισθητικής. Ωστόσο δεν υπάρχει άλλη επιλογή Αν θέλεις να κερδίζεις χρήματα.

Ακολουθήστε τις αγαπημένες σας μάρκες στο Instagram

Αν θέλετε οι μάρκες να παρατηρήσουν το λογαριασμό σας, θα πρέπει να είστε ενεργός στις σελίδες τους. Αυτή η ιδιοτροπία είναι επίσης μια καλή τακτική για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στις πτυχές του μάρκετινγκ, ώστε να καταλάβουν οι επιχειρήσεις το προτιμώμενο ύφος περιεχομένου που δημοσιεύεται και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείται. Να θυμάστε η εξωστρέφεια είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Κάντε like και σχολιάστε τις δημοσιεύσεις των εμπορικών σημάτων που αγαπάτε

Εάν το κάνετε αρκετά συχνά, θα τραβήξετε την προσοχή των αγαπημένων σας τον brand name. Αυτό μπορεί να τους δείξει ότι ο λογαριασμός σας είναι ένα δυνητικά πολύτιμο στοιχείο.

Μην γράφετε ανούσια σχόλια. Αντ ‘αυτού, οι δημοσιεύσεις και τα σχόλια σας να έχουν μία δόση έξυπνης ατάκας, αν εκείνη τη στιγμή δεν σας έρχεται κάτι στο μυαλό, τότε αφήστε το για αργότερα. Είναι προτιμότερο να είσαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε και να μην λειτουργείτε κάτω από προχειρότητα.

Ψάξτε οι ίδιοι σας μία εταιρεία να διαφημιστεί σε εσάς

Υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι που θα σας βοηθήσουν να συνεργαστείτε με τις επιχειρήσεις. Λάβετε σοβαρά υπόψη ότι θα πρέπει πρώτα να τραβήξετε την προσοχή της μάρκας που θέλετε να προωθήσετε.

Shareasale: Δημιουργήστε έναν λογαριασμό και στη συνέχεια εγγραφείτε για να εργαστείτε για έναν συγκεκριμένο έμπορο. Όλοι οι χρήστες που κατευθύνετε σε αυτούς τους εμπόρους μέσω συνδέσμου στο προφίλ σας στο Instagram θα σας προσφέρουν κάποια προμήθεια, δηλαδή μιλάμε για affiliate marketing. Εν τούτοις αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τα ποσοστά που λαμβάνεται επί των πωλήσεων που πραγματοποιούν οι χρήστες μέσω την παραπομπή σας, τότε στραφείτε, χωρίς να χάνετε χρόνο.

Stylinity: Προορίζεται για τη χρήση της μόδας. Εάν οι χρήστες ψωνίζουν μέσω του συνδέσμου σας στον ιστότοπό τους, θα λαμβάνετε πληρωμή μέσω προμήθειας.

Επέκταση και σε άλλα εμπορικά σήματα

Αυτό δείχνει ότι ο λογαριασμός σας στο Instagram έχει βάθος. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τα τμήματα μάρκετινγκ μιας μάρκας απευθείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος πού ενδείκνυται να έχετε το email εργασίας στο βιογραφικό σας. Όταν τα εμπορικά σήματα είναι έτοιμα να επικοινωνήσουν μαζί σας, μπορούν να το κάνουν ακριβώς μέσω της σελίδα σας Instagram.

Κάντε υπομονή

Εάν ο λογαριασμός σας είναι πάντα ενεργός και πληθαίνουν οι άνθρωποι που σας ακολουθούν, τότε σας διαβεβαιώνω με μαθηματική ακρίβεια ότι κάποιο εμπορικό σήμα στο προσεχές μέλλον θα θελήσει να συνεργαστεί μαζί σας. Επιπλέον, ίσως κάποιες μικρές εταιρείες αντί για χρήματα να σας προτείνουν να σας προσφέρουν δωρεάν το προϊόν, κάτι που ομολογουμένως και πάλι θεωρείται κέρδος για τα συμφέροντα σας, όμως για να ακριβολογούμε στα λεγόμενα μας, ορισμένοι influencers ίσως να μην το δουν ευχάριστα και να το απορρίψουν αμέσως.

Ξεκινήστε να μαθαίνετε μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια όλες τις τεχνικές του μάρκετινγκ  μεθοδικά, αργά και ποτέ βιαστικά. Οπότε οποιαδήποτε εμπειρία μάρκετινγκ που μπορείτε να αποκτήσετε, ακόμη και δωρεάν θα σας βοηθήσει να ενεργήσετε με σωστό τρόπο, αποκομίζοντας το μέγιστο δυνατό όφελος σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση βρεθείτε. Αυτή η εμπειρία ίσως να συμβάλλει σε μεγαλύτερες ευκαιρίες αργότερα.

Πωληση των φωτογραφιών σας

Αν και αυτή η επιλογή δεν εφαρμόζεται κατά κόρον στο instagram, διότι υπάρχει πολύ προχειρότητα στις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στους λογαριασμούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ελάχιστα άτομα διαθέτουν DSLR φωτογραφική μηχανή, η οποία αναμφισβήτητα κοστίζει και ακριβά.

Έπειτα εμπλέκεται ο παράγοντας επεξεργασίας των φωτογραφιών. Εδώ θα χρειαστείτε ένα καλό πρόγραμμα επεξεργασίας και γνώση για να το χειριστείτε. Αν πληρείται τα παραπάνω, αργά ή γρήγορα, πιθανότατα θα ανεβάσετε υλικό που να ενδιαφέρει τις εταιρείες να αγοράσουν φωτογραφίες σας.

Βρείτε μια εφαρμογή που σας βοηθά να πουλάτε φωτογραφίες

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες και εφαρμογές στο internet που δίνουν τη δυνατότητα στον απλό κόσμο είτε δωρεάν, είτε επί πληρωμή να πουλάει τις εικόνες του, αποκομίζοντας ένα ικανοποιητικό πρόσθετο εισόδημα που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αμελητέο.

Το Foap είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android. Σε πρώτη φάση φτιάξτε ένα λογαριασμό στο Foap και στη συνέχεια μεταφορτώνετε φωτογραφίες στη βάση δεδομένων τους. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να αγοράσουν τις φωτογραφίες σας και να λάβετε το 50% της τιμής των φωτογραφιών.

Διαχωρίστε το απλό από το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας

Το απλό περιεχόμενο, δηλαδή φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας, αναμφίβολα τυγχάνει μικρής ανταπόκρισης από τους αγοραστές που θέλουν να ψωνίσουν φωτογραφίες, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μείνει στα αζήτητα, ιδίως αν τις προσφέρεται σε χαμηλή τιμή.

Η συμβουλή μου είναι να επενδύστε στο πλούσιο και ποιοτικό υλικό, και θα διαπιστώσετε κάποια μέρα πως στο απώτερο μέλλον ότι αυτή η τακτική θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα σας αποφέρει τεράστια χρηματικά ποσά από τις αγοραπωλησίες.

Σημειώστε ότι το  απλό περιεχόμενο δεν συνεπάγεται αναγκαστικά πως το υλικό σας είναι πραγματικά χαμηλής ποιότητας. Εν τούτοις, αυτήν την κατηγορία σας προτρέπω να την εμπλουτίσετε με μία ευρεία ποικιλία θεματικών εικόνων, που θα συμπεριλαμβάνει από το φαγητό, την μόδα. τον αθλητισμό και ούτω καθεξής.. Ενώ το Premium περιεχόμενο σας θα πρέπει να είναι προσανατολισμένο προς μία κατεύθυνση στην οποία είσαστε ειδικοί.

Υδατογραφήστε τις φωτογραφίες σας που είναι υψηλής ποιότητας

Για να μην υπάρξει κατάχρηση των εικόνων σας από τους επιτήδειους, σας προτείνω να ανεβάσετε στη συλλογή με τα κομμάτια σας που είναι έτοιμα προς πώληση στην εκάστοτε πλατφόρμα ή εφαρμογή μια έκδοση της φωτογραφίας με υδατογράφημα που θα είναι χαμηλότερης ανάλυσης, επίσης μπορείτε να προσθέσετε κάποιο γραφικό στοιχείο (π.χ. την υπογραφή σας ή ένα ενοχλητικό κείμενο) στο πάνω μέρος της εικόνας. Φροντίστε να διατηρήσετε τα πρωτότυπα αντίγραφα της φωτογραφίας έτοιμα για διανομή.

Όταν κάποιος πελάτης θέλει να αγοράσει τη φωτογραφία σας, μπορείτε να του στείλετε ένα δείγμα της γνήσιας έκδοσης της φωτογραφίας σας.

Δημοσιεύστε τις υδατογραφημένες φωτογραφίες συνοδευόμενες με μια τιμή

Θα ήταν συνετό από την μεριά σας να τοποθετήσετε τις ακόλουθες πληροφορίες στην ανάρτηση:

 • Επιθυμητή τιμή.
 • Επιθυμητός τύπος πληρωμής (π.χ. PayPal ή Venmo)
 • Μέγεθος φωτογραφιών
 • Ανάλυση φωτογραφίας
 • Συνοπτική περιγραφή φωτογραφίας

Διαβάστε επίσης eBay στα ελληνικά, μάθετε πώς να πουλάτε με έξυπνα κόλπα – tips

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166