ΑρχικήΛογισμικάΤο iOS 11 έρχεται στο iPads και iPhones την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Το iOS 11 έρχεται στο iPads και iPhones την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Το iOS 11 έρχεται στο iPads και iPhones την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Η Apple αποκάλυψε ότι το iOS 11 θα απελευθερωθεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Το λειτουργικό σύστημα θα φτάσει μόλις λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του iPhone 8 και 8 Plus .

Το iOS 11 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στη φετινή εκδήλωση Worldwide Developer Conference (WWDC) και βρίσκεται στα χέρια των χρηστών η έκδοση beta της Apple για αρκετούς μήνες ήδη – επομένως, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Επίσης ένα από τα πιο καυτά χαρακτηριστικά του iOS 11 είναι μια πολύ απαραίτητη ενημέρωση που αφορά το Siri.

Όχι μόνο η Apple έδωσε στον ψηφιακό βοηθό νέες «φυσικές και εκφραστικές» δυνατότητες με αρσενικές και θηλυκές φωνές, αλλά ο Siri αναβαθμίστηκε επίσης για να χρησιμοποιήσει τη «μάθηση επί συσκευής» για να γίνει πιο συμφραζόμενη. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι αν κάποιος ρωτήσει που βρίσκεται, ο Siri είναι πλέον αρκετά έξυπνος για να τον εξυπηρετήσει αναφέροντας την τοποθεσία του.

Επίσης, η μητρική μετάφραση έρχεται στο Siri στο iOS 11, το οποίο θα υποστηρίξει τα αγγλικά, τα κινέζικα, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά, βέβαια μετέπειτα μπορεί να συμπληρωθούν επιπλέον γλώσσες.

Η Apple Pay έχει αναβαθμιστεί για να υποστηρίξει της peer-to-peer πληρωμές μέσω ενός νέου iMessage app (P2P), με τις συναλλαγές να επικυρώνονται με τη χρήση Touch ID, ή μάλλον Face ID για το iPhone Χ .

Το AR Kit θα κάνει το ντεμπούτο του με το iOS 11, πράγμα που σημαίνει ότι οι εφαρμογές που βασίζονται στην επαυξημένη πραγματικότητα θα αρχίσουν σύντομα να αναδύονται στο App Store. Η Apple υπογράμμισε με ενθουσιασμό τις βελτιώσεις στις εφαρμογές φωτογραφιών και μηνυμάτων, το ανανεωμένο Κέντρο Ελέγχου και τις ανακοινώσεις ανασχεδιασμένης οθόνης κλειδώματος .

Οι μεγαλύτερες αλλαγές έρχονται και αφορούν τους χρήστες του iPad, ενώ η Apple παρουσιάζει μια νέα βάση που μπορεί να προσεγγιστεί, ακόμη και όταν βρίσκεστε σε μια εφαρμογή, όπως το εργαλείο Drag and Drop και την ευρύτερη υποστήριξη για το Apple Pencil.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι η τελευταία επανάληψη macOS, που αποκαλείται High Sierra , θα είναι διαθέσιμη για λήψη στις 25 Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με το macOS, ίσως είναι η πιο συναρπαστική από τις ενημερώσεις, καθώς η High Sierra φέρνει μαζί με αυτήν επεξεργασμένες εφαρμογές Mail και Photos, βελτιώσεις στο Safari, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού αυτόματης αναπαραγωγής και έξυπνης παρακολούθησης, καθώς και το νέο σύστημα αρχείων της Apple (APFS).

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166