ΑρχικήΛογισμικάΤο iOS 11 προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη μπαταρία του iPhone

Το iOS 11 προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη μπαταρία του iPhone

Το iOS 11 προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη μπαταρία του iPhone.

Το iOS 11 της Apple είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό για περισσότερο από ένα μήνα, ωστόσο ορισμένοι χρήστες παραπονιούνται έντονα για την μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μετά την εγκατάσταση του νέου λειτουργικού συστήματος.

Το iOS 11 υπολογίζεται ότι έχει εγκατασταθεί σε πάνω από το 52% των υποστηριζόμενων iPhones και iPad, φέρνοντας μια σειρά από νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων των βελτιώσεων ασφαλείας. Ωστόσο, πιστεύεται ότι αυτές οι εξελίξεις επισκιάζονται από τα άσχημα μαντάτα.

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί υποστηρίχθηκαν από την έρευνα της Wandera, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλειας των κινητών συσκευών.

Τα νέα έρχονται καθώς οι χρήστες iPhone και iPad έχουν αναφέρει κι άλλα θέματα, όπως εμφανή καθυστέρηση κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, προβλήματα αργής ταχύτητας και συνδεσιμότητας. Το γρήγορο άδειασμα της μπαταρίας είναι το τελευταίο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την κοινότητα των iphones.

Σύμφωνα με την Wandera, το γρήγορο άδειασμα της μπαταρίας είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι χρήστες του iOS, ειδικά μετά τις σημαντικές εκδόσεις αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος. Αυτό το γεγονός προφανώς οφείλεται στις διεργασίες που διεξάγονται στο παρασκήνιο.

Οι νέες λειτουργίες, όπως το AnimIDI και το FaceID του iPhone X, κάνουν χρήση της τεχνολογίας σάρωσης προσώπου, την οποία η Wandera πιστεύει ότι είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων της μπαταρίας.

“Η προηγμένη αναγνώριση προσώπου (A11 Bionic GPU) στο iPhone X θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μια τόσο δραματική διαφορά στο ρυθμό αποσύνθεσης της μπαταρίας”, δήλωσε η εταιρεία.

“Υποψιαζόμαστε επίσης ότι οι χρήστες της Apple θέλουν να δοκιμάσουν όλα τα λαμπερά νέα χαρακτηριστικά που διατίθενται στις κινητές τους συσκευές και κατά συνέπεια όλα αυτά τα χαρακτηριστικά όταν δουλεύουν ταυτόχρονα είναι επόμενο η μπαταρία να ξεφορτιζει σε χρόνο ντε τε, τόνισε η Wandera.

“Επιπλέον η αντοχή της μπαταρίας διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το τι έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας και ποιο μοντέλο διαθέτετε. Έτσι, δεν αντιμετωπίζουν όλοι την ίδια απογοήτευση και τον ίδιο βαθμό του προβλήματος.

Παρόλα αυτά, η ενημέρωση της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος είναι ζωτικής σημασίας από την άποψη της ασφάλειας, αλλά η Wandera έχει διαπιστώσει ότι ορισμένοι χρήστες επέλεξαν να μην τις εγκαταστήσουν υπό το φως των προβλημάτων της μπαταρίας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166