ΑρχικήΟχήματαGoogle και Volkswagen συνεργάζονται για τη δημιουργία ισχυρών κβαντικών υπολογιστών

Google και Volkswagen συνεργάζονται για τη δημιουργία ισχυρών κβαντικών υπολογιστών

Google και Volkswagen συνεργάζονται για τη δημιουργία ισχυρών κβαντικών υπολογιστών.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen συνεργάζεται με τον τεχνολογικό τιτάνα, την Google για να διερευνήσει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η κβαντική πληροφορική στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Google, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης τεχνολογιών κβαντικής πληροφορικής, θα συνεργαστεί με την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για να ενσωματώσει την καινοτομία σε τρεις πολύτιμους τομείς που σχετίζονται με τα οχήματα.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας θα παράσχει στη Volkswagen τα κβαντικά υπολογιστικά στοιχεία και τους πόρους για να την βοηθήσει να βρει μια σειρά εφαρμογών ικανών να μετατρέψουν την αυτόνομη οδήγηση σε ένα φυσιολογικό γεγονός.

Εν τω μεταξύ, η Volkswagen θα επικεντρωθεί στην απόκτηση αυτής της τεχνολογίας ούτως ώστε να την καταστήσει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. Η συνεργασία τους θα επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας στους δρόμους, τη μηχανική μάθηση και τις μπαταρίες υψηλής απόδοσης.

Παρόλο που η τεχνολογία αυτή εξακολουθεί να είναι σχετικά νέα, θα μπορούσε να προχωρήσει στην επίλυση πολύπλοκων εργασιών, με τη βοήθεια ταχύτατων υπερυπολογιστών που θα τροφοδοτούν τα συστήματα αυτοκινήτων.

Συνεργαζόμενοι με ειδικούς στα Κέντρα Πληροφορικής της Volkswagen στο Σαν Φρανσίσκο και στο Μόναχο, η Google θα αναπτύξει μια σειρά νέων αλγορίθμων για τα μελλοντικά αυτοκίνητα.

Ο ιστότοπος Motorshow Roadshow αναφέρει ότι ένα από τα έργα που ασχολούνται οι δύο εταιρείες περιλαμβάνει τη χρήση αυτής της τεχνολογίας για την ανάπτυξη τρόπων μείωσης των χρόνων ταξιδιού.

Η εταιρεία επισήμανε πώς αυτή η διαδικασία θα επιτευχθεί με τα συστήματα καθοδήγησης, τους άδειους χώρους στάθμευσης και τους διαθέσιμους φορτιστές EV, οι οποίοι θα μπορούσαν να μειώσουν τους χρόνους ταξιδιού.

Ο Martin Hofmann, επικεφαλής της πληροφορικής στη Volkswagen Group, δήλωσε: “Η τεχνολογία κβαντικής πληροφορικής ανοίγει νέες διαστάσεις και αντιπροσωπεύει την ταχεία εξέλιξη επίλυσης μελλοντικών θεμάτων που θεωρούνταν μεγάλο πρόβλημα μέχρι πρότινος.

«Εμείς στην Volkswagen επιθυμούμε να είμαστε οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουμε τους κβαντικούς υπολογιστές για εταιρικές και για άλλα σπουδαία ζητήματα, με την προοπτική να τα καταστήσουμε διαθέσιμαστο εμπόριο το συντομότερο δυνατό. Χάρη στη συνεργασία μας με τη Google, έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Hofmann.

Ο Hartmut Neven, διευθυντής της Google Quantum Artificial Intelligence Laboratory, πρόσθεσε: «Η Volkswagen έχει τεράστια εμπειρία πάνω στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων στο μηχανικό σκέλος των οχημάτων και είναι μια τιμή για εμάς που κάναμε πραγματικότητα αυτή τη συνεργασία, με γνώμονα η κβαντική υπολογιστική να μπορεί να είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά στην αυτοκινητοβιομηχανία».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166