ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΤο ιταλικό τελωνείο κατέστρεψε 12.000 πλαστές ρετρό κονσόλες παιχνιδιών

Το ιταλικό τελωνείο κατέστρεψε 12.000 πλαστές ρετρό κονσόλες παιχνιδιών

Τα τελωνεία στην Ιταλία εξάρθρωσαν ένα δίκτυο που πωλούσε πλαστές ρετρό κονσόλες παιχνιδιών, εισαγόμενες από την Κίνα. Συνελήφθησαν εννέα Ιταλοί, ενώ κατασχέθηκαν κονσόλες παιχνιδιών συνολικής αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες καταστράφηκαν, σύμφωνα με το VRT.

Οι κατασχεθείσες κονσόλες ήταν αντίγραφα παλιών παιχνιδομηχανών, όπως αυτές των Nintendo, Sega και Atari. Οι κονσόλες περιείχαν παράνομα αντίγραφα δημοφιλών παιχνιδιών, όπως το Super Mario Bros και το Street Fighter. Συνολικά κατασχέθηκαν περίπου 12.000 κονσόλες με περίπου 47 εκατομμύρια πειρατικά παιχνίδια.

Οι ρετρό κονσόλες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και έχουν μεγάλη ζήτηση. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν πληρούσαν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και δεν επιτρέπεται να πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι κονσόλες παραγγέλθηκαν από την Κίνα και στη συνέχεια μεταπωλούνταν τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και διαδικτυακά στην Ιταλία. Οι αρχές συνεργάστηκαν και με την Amazon, όπου επίσης διατίθεντο οι κονσόλες.

Σύμφωνα με το VRT, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και οκτώ ετών. Κατηγορούνται για διακίνηση πλαστών προϊόντων, εμπορική απάτη, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παράνομη διακίνηση απομιμήσεων. Επιπρόσθετα η σύλληψη των δραστών συνεπάγεται με αυστηρό μήνυμα στους υπόλοιπους απατεώνες προκειμένου να σταματήσουν αυτή τη δράση.

Πλήγμα στο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα

Η καταστροφή αυτών των πλαστών κονσόλων αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για το οργανωμένο έγκλημα που δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής και διακίνησης πλαστών προϊόντων. Η επιχείρηση αυτή αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των αρχών να καταπολεμήσουν την παραγωγή και διακίνηση πλαστών προϊόντων, τα οποία όχι μόνο βλάπτουν τους καταναλωτές αλλά υπονομεύουν και την καινοτομία και την ανάπτυξη της νόμιμης βιομηχανίας παιχνιδιών.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η αγορά πλαστών προϊόντων ενέχει πολλούς κινδύνους για τους καταναλωτές. Εκτός από το γεγονός ότι υποστηρίζουν παράνομες δραστηριότητες, τα πλαστά προϊόντα συχνά δεν πληρούν τα απαραίτητα πρότυπα ασφαλείας και ποιότητας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των χρηστών. Επιπλέον, η αγορά πλαστών προϊόντων δεν επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαύσουν την αυθεντική εμπειρία που προσφέρουν τα γνήσια προϊόντα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166