ΑρχικήΕιδήσειςΤο καουτσούκ επόμενης γενιάς φέρνει επανάσταση στις αλυσίδες εφοδιασμού

Το καουτσούκ επόμενης γενιάς φέρνει επανάσταση στις αλυσίδες εφοδιασμού

Το καουτσούκ επόμενης γενιάς θα μπορούσε σύντομα να φέρει επανάσταση στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λαστιχένιων ταινιών (rubber bands) παγκοσμίως, συνεργάζεται με μια ομάδα ερευνητών από το Ηνωμένο Βασίλειο για να δημιουργήσει τέτοιου είδους υλικά ισχυρότερα από τα συνηθισμένα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, με φυσικές ιδιότητες ώστε να διαρκούν για πάντα.

Το καουτσούκ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, με εκατομμύρια χρήσεις στο σπίτι και στο γραφείο. Αλλά, τι θα λέγατε αν γινόταν να υπάρξει ένας τρόπος να μετατραπούν αυτές οι μικρές λωρίδες καουτσούκ αθάνατες;

Ουσιαστικά θα είχε επιλύσει ένα αιώνα μακρύ πρόβλημα, και ταυτόχρονα θα έφερνε την επανάσταση με τον τρόπο στον οποίο λειτουργούν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στον πλανήτη, ιδιαίτερα εκείνες που ασχολούνται με την αποστολή εύθραυστων προμηθειών ή τροφίμων μέσω σύνθετων αλυσίδων εφοδιασμού.

Με αυτό το σκεπτικό, η Alliance Rubber, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ταινιών από καουτσούκ , με έδρα το Οχάιο , ανέλαβε την ευθύνη να καθορίσει την επόμενη γενιά ελαστικών ζωνών. Η 94χρονη εταιρεία θέλει να καταστήσει το κύριο προϊόν άθραυστο και γι ‘αυτό έχει συνεργαστεί με μια ομάδα ερευνητών με έδρα το Sussex που ειδικεύονται στο graphene – το ισχυρότερο υλικό στη Γη, δυνητικά 200 φορές ισχυρότερο από το χάλυβα.

Το Graphene είναι ουσιαστικά ένα απίστευτα λεπτό φύλλο δεσμευμένων ατόμων άνθρακα διατεταγμένο σε ένα 2D εξαγωνικό πλέγμα. Το συγκεκριμένο υλικό έχει ατελείωτες εφαρμογές σε διάφορους τομείς και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα μπορούσε απλώς να είναι το σωστό υλικό για να εξαλείψει αυτό το τεράστιο πρόβλημα που οι άνθρωποι παραδοσιακά αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό. Η εταιρεία θέλει να συγχωνεύσει το Graphene με τις λαστιχένιες ζώνες για να αυξήσει τη δύναμή της.

Δεδομένου ότι η διαδικασία απαιτεί τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και μια σειρά πειραμάτων, οι συνδυασμένες ομάδες θα εργαστούν κατά το επόμενο έτος για να καθορίσουν πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η υπερ-ουσία σε ταινίες από καουτσούκ και ποια θα ήταν η τέλεια αναλογία για το καουτσούκ. Αν παραμείνει χαμηλή, οι ζώνες δεν θα έχουν εξαιρετική ανθεκτικότητα και εάν ληφθούν υψηλά, το προϊόν θα μπορούσε να χάσει την ελαστικότητά του.

Η εταιρική σχέση θα διερευνήσει επίσης τις χρήσεις αλουμινένιων ταινιών που είναι εγχυμένες με γραφένιο σε διάφορες βιομηχανίες. Μαζί με τις βασικές εφαρμογές για λιανοπωλητές και χονδρεμπόρους που ασχολούνται με την αγροτική και τη ναυτιλία,

Τούτα τα ελαστικά, όπως σημειώνει η εταιρεία, θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ευαίσθητες στη θερμότητα, ζώνες που αλλάζουν χρώματα για τον προσδιορισμό της ποιότητας των προϊόντων στα καταστήματα παντοπωλείων, ακόμη και για ενσωματωμένες πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες RFID για την αποφυγή απομακρυσμένων προσπαθειών hacking. Οι ηλεκτρονικοί προμηθευτές, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ζώνες γραφένιου ως αντιστατικές.

” Όσοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ηλεκτρονική βιομηχανία, ξέρουν πως δεν κάνει να πλησιάζουν κοντά στις μητρικές τους και στα κυκλώματα τους που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν στατική ηλεκτρισμό”, δήλωσε στο Business Insider ο Jason Risner, διευθυντής επιχειρηματικής στρατηγικής της Alliance. “Μια αντιστατική μπάντα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όλες αυτές τις ρυθμίσεις γύρω από την ηλεκτρονική και να μην αποτελεί κίνδυνο για την καταστροφή του εξοπλισμού”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166