ΑρχικήΕιδήσειςΈξυπνοι κάδοι που λειτουργούν με AI θα σας πληρώσουν για την σωστή...

Έξυπνοι κάδοι που λειτουργούν με AI θα σας πληρώσουν για την σωστή ανακύκλωση

Έξυπνοι κάδοι που λειτουργούν με AI θα σας πληρώσουν για την σωστή ανακύκλωση.

Η ιδέα ανακύκλωσης απορριμμάτων χρησιμοποιεί αναγνώριση εικόνας και μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούσαν μια μέρα να συμπληρωθούν με “έξυπνους κάδους” που θα σας ανταμείψουν για την φιλική προς το περιβάλλον επιμέλεια.

Δημιουργήθηκε από την εταιρία σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων Cambridge Consultants, η έννοια του έξυπνου κάδου απορριμμάτων προσπαθεί να βελτιώσει τα ποσοστά ανακύκλωσης ενημερώνοντας τους μεταφορείς απορριμμάτων σχετικά με τα αντικείμενα που μπορούν να ανακυκλωθούν, ενώ ταυτόχρονα τους ενθάρρυνε να το κάνουν μέσω μιας εφαρμογής smartphone, η οποία τρέχει ένα σύστημα επιβραβεύσεων για τον ευσυνείδητο πολίτη

Η εν λόγω επιβράβευση θα μπορεί μετέπειτα να δαπανηθεί σε ένα συνεργαζόμενο κατάστημα ή να δωροδοτηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η τεχνολογία μέσα στους έξυπνους κάδους περιλαμβάνει ένα σύστημα αναγνώρισης εικόνων που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη. Οι μονάδες δοχείων μπορούν επίσης να εντοπίσουν νέα ανακυκλώσιμα αντικείμενα με την πάροδο του χρόνου μέσω τεχνολογίας μηχανικής μάθησης.

Ένα παράδειγμα που δίνεται από τον δημιουργό του είναι ένα απλό φλιτζάνι καφέ, το οποίο ισχυρίζεται ότι υπάρχουν επτά εκατομμύρια που χρησιμοποιούνται καθημερινά στο Ηνωμένο Βασίλειο – και η πλειοψηφία αυτών καταλήγει σαν σκουπίδι σε τυποποιημένους κάδους αποβλήτων.

Σε ένα επεξηγηματικό βίντεο (ενσωματωμένο παρακάτω), τα κύπελλα τοποθετούνται σε κεντρικό μαξιλάρι και σαρώνονται από μια παρακείμενη κάμερα. Στη συνέχεια, ένας πράσινος δακτύλιος ανάβει γύρω από τη σωστή υποδοχή.

Η Cambridge Consultants υποστηρίζει ότι ο κάδος μπορεί να ανιχνεύσει ακόμη και τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ανακυκλώσιμο κύπελλο και ένα κομποστοποιήσιμο κύπελλο.

Ενώ οι τεχνητά έξυπνες λύσεις είναι ήδη διαθέσιμες για το σπίτι, αυτοί οι νέοι έξυπνοι κάδοι προορίζονται για ανάπτυξη από τα εμπορικά σήματα. Οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι οι κάδοι θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις “να συνεργαστούν με τους πελάτες τους κάνοντας τα μαγαζιά τους οικονομικά βιώσιμα”.

“Οι καταναλωτικές μάρκες δέχονται αυξανόμενη πίεση από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, τις ομάδες λόμπι και τους καταναλωτές, όπως εσείς και εγώ, να αναλάβουμε την ευθύνη για το τέλος της ζωής των προϊόντων μας” δήλωσε ο Sajith Wimalaratne, υπεύθυνος εμπορικών σημάτων τροφίμων και ποτών στο Cambridge Consultants. «Ψάχνουμε συνεχώς να βρούμε φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, αναζητώντας τρόπους για να λειτουργήσουν αειφόρα και κερδοφόρα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την εμπλοκή των πελατών».

“Μέχρι σήμερα, το επίκεντρο ήταν κυρίως η ανάπτυξη νέων προϊόντων και υλικών που είναι πιο ανακυκλώσιμα ή λιπασματοποιήσιμα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις όσον αφορά τη συλλογή και τη διαλογή των ανακυκλωμένων υλικών. Το πιο έξυπνο σύστημα ανακύκλωσης δίνει στον καταναλωτή έναν πραγματικό λόγο να έρχεται σε επαφή με τον καταναλωτή δείχνοντας μια δέσμευση να επιτύχει θετικό αντίκτυπο. “

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166