ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΤο Light Brick Studio διαχωρίζεται από τη Lego μετά από μια νέα...

Το Light Brick Studio διαχωρίζεται από τη Lego μετά από μια νέα επένδυση σε αυτό

Η Lego Group μέσω του επενδυτικού βραχίονα της, την Lego Ventures, ίδρυσε μία νέα εταιρεία δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών που ονομάζεται Light Brick Studio και θα λειτουργεί εφεξής ως ανεξάρτητη επιχειρηματική οντότητα. Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα είναι η πρώτη τέτοια κίνηση για τη Lego και θα επιτρέψει στη νεοσυσταθείσα επιχείρηση να εισχωρήσει βαθιά στα ψηφιακά παιχνίδια,

«Αξίζει να σημειωθεί πως το επενδυτικό ταμείο Lego Ventures, αν και λειτουργεί αυτόνομα, ανήκει στην Lego Group, και έχει επενδύσει έως τώρα 1 εκατομμύριο δολάρια σε αυτό στούντιο ως μέρος του σχεδίου ανάπτυξη της να επεκταθεί ο όμιλος επιχειρήσεων τους πέρα από τα συμβατικά παιχνίδια με τα τουβλάκια», δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Lego Ventures, ο Rob Lowe, σε συνέντευξή του.

Το Light Brick Studio με έδρα την Κοπεγχάγη, στη Δανία, διευθύνεται από έμπειρους προγραμματιστές παιχνιδιών, τον Karsten Lund και τον Mads Prahm, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί στενά για μερικές δεκαετίες. «Θέλουμε να προσεγγίσουμε περισσότερες πλατφόρμες στο μέλλον», δήλωσε ο Lund σε συνέντευξή του.

Για το συγκεκριμένο στούντιο αυτό σημαίνει πως θα μπει ενεργά στον χώρο των ψηφιακών παιχνιδιών. Αλλά το Light Brick Studio δεν σκοπεύει να φτιάξει παιχνίδια τύπου τριπλού Α για κονσόλες. Αυτός είναι ο τομέας των συνεργατών, όπως η TT Games, το στούντιο Warner Bros. που κατασκευάζει βιντεοπαιχνίδια Lego με άδεια από το The Lego Group.

Ως Light Brick Studio, δημιούργησε προηγουμένως το παιχνίδι που φέρει την ονομασία Builder’s Journey και ήταν καταχωρημένο μόνο στην πλατφόρμα Apple Arcade, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019 με το σήμα της Lego.

Ερωτηθείς εάν η εταιρεία θα διαθέτει περιεχόμενο που θα δημιουργείται από χρήστες, όπως συμβαίνει με ορισμένα άλλα παρόμοια παιχνίδια αυτού του είδους, ο Lund είπε ότι το επίκεντρο μας θα είναι η «ελαφριά εκπαιδευτική δραστηριότητα μέσω των βιντεοπαιχνιδιών. Το προηγούμενο μας παιχνίδι δεν έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν το δικό τους περιεχόμενο. Ωστόσο, είναι πιθανώς ένας τομέας που θα εξετάσουμε στο μέλλον».

Η Lego Ventures ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια και επικεντρώνεται στην χρηματοδότηση και τη στήριξη νεοσύστατων επιχειρήσεων που εργάζονται πάνω στα ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα διερευνά διάφορες μεθόδους σύνδεσης μεταξύ δημιουργικότητας, μάθησης και παιχνιδιού.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Dreamgirls: Music From the Motion Picture

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166