ΑρχικήΕιδήσειςΤο μεγάλο αφεντικό της Samsung καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση

Το μεγάλο αφεντικό της Samsung καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση

Το μεγάλο αφεντικό της Samsung καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση, επειδή βρέθηκε ένοχος για δωροδοκία.

Ένα δικαστήριο της Νότιας Κορέας έχει καταδικάσει τον Lee Jae-yong, τον κληρονόμο του ομίλου Samsung, σε πέντε χρόνια φυλάκισης για κατηγορίες διαφθοράς.

Ο Λι κατηγορήθηκε για δωροδοκία σε ένα σκάνδαλο που εμπλεκόταν επίσης ο πρώην προέδρος της Νότιας Κορέας.ο Park Geun-hye.

Οι κατηγορίες που επιβλήθηκαν κατά του Lee αναφέρουν μια δωρεά ύψους έως και 41 δις (48 εκατομμύρια δολάρια) κέρδους σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που διοργάνωσε ο Choi Soon-sil, φίλος του πρώην προέδρου. Ο Lee, σε αντάλλαγμα, περίμενε πολιτική ευνοϊκή μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης της συγχώνευσης δύο θυγατρικών εταιρειών της Samsung που θα ενίσχυε τον ρόλο και το έλεγχο του μέσα στην εταιρεία το 2015.

Η συγχώνευση προχώρησε μετά από έγκριση από το Εθνικό Ταμείο Συντάξεων, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σθεναρή αντίδραση από πολλούς μετόχους εκείνη τη στιγμή, οι οποίοι αντιτάχθηκαν σε αυτήν την κατάφωρη αδικία.

Ωστόσο, ο Lee συνέχισε να επιμένει ότι οι πληρωμές προς τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα έγιναν χωρίς να γνωρίζει. Τα χρήματα είχαν μεταφερθεί από τον Λι σε τέσσερα σημεία κάτω από τον έλεγχο του Choi. Ο Park δήλωσε ότι έδωσε στον Choi πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα για τα οποία δεν είχε γίνει εκκαθάριση.

Η Samsung δεν αρνήθηκε ότι έκανε δωρεές σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα του Choi, αναφέρθηκε.

Στην πολύκροτη υπόθεση καταγγέλθηκε ότι η Samsung πλήρωνε τα εκπαιδευτικά δίδακτρα της κόρη του Choi για να λάβει ιππική εκπαίδευση στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ποινή έθεσε αποτελεσματικά τέλος στον ηγετικό ρόλο του Lee στον μεγαλύτερο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Λέγεται ότι ο Lee σαν κληρονομικός διάδοχος έγινε de-facto ηγέτης της Samsung όταν ο πατέρας του υπέστη καρδιακή προσβολή το 2014.

Εν τω μεταξύ, η τιμή της μετοχής της Samsung μειώθηκε κατά 1% μετά τα τελευταία γεγονότα.

Η Samsung είναι ένας οικογενειακός και ελεγχόμενος όμιλος που ονομάζεται chaebol που ήταν αναπόσπαστο στοιχείο για την ανάπτυξη της βιομηχανικής ισχύς της Νότιας Κορέας. Οι εταιρείες τις chaebol θεωρούνται αναμφισβήτητα ως ισχυρές ομάδες που κυριαρχούν στην αγορά, σύμφωνα με έκθεση της NYT. Τα 10 μεγαλύτερα έσοδα του chaebol αντιστοιχούν περίπου στο 80% του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας.

Οι ηγέτες έξι οικογενειών που ελέγχουν τις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις στη Χώρα έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα αναφέρει η έκθεση, αλλά όπως πάντα καταλήγουν να παίρνουν ελαφρές ποινές.

Ο πατέρας του Lee Kun-hee καταδικάστηκε προηγουμένως για φοροδιαφυγή το 2009 και έλαβε ανασταλτική τριετή ποινή και σύμφωνα με πληροφορίες αποφυλακίστηκε τέσσερις μήνες μετά την απόφαση.

Οι δικαστές ανέφεραν τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας λέγοντας ότι απέδειξε «τον πατριωτισμό μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166