ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο MegaNet θα αντικαταστήσει το διαδίκτυο, λέει ο ιδρυτής του Megaupload

Το MegaNet θα αντικαταστήσει το διαδίκτυο, λέει ο ιδρυτής του Megaupload

Το MegaNet θα αντικαταστήσει το διαδίκτυο, λέει ο ιδρυτής του Megaupload, ο Kim Dotcom, ο οποίος βρίσκεται σε σκληρή αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, προφανώς γιατί η κυβέρνηση επιδιώκει να ανατρέψει την ουδετερότητα του διαδικτύου.

Ο Dotcom ανάρτησε ένα μήνυμα στο Twitter στις 22 Νοεμβρίου προειδοποιώντας ότι η εξουδετέρωση της δικτυακής ουδετερότητας θα επιταχύνει απλώς την υιοθέτηση ενός νέου διαδικτύου.

Ο Dotcom χρησιμοποίησε επίσης την ευκαιρία να υποδείξει μια πιθανή μελλοντική εκτόξευση της δικής του εναλλακτικής έκδοσης του διαδικτύου – η οποία θα ονομάζεται MegaNet, και ισχυρίζεται ότι θα προσφέρει στους χρήστες αληθινή ελευθερία του λόγου και των πράξεων, όχι σαν τη σημερινή που γίνεται καταφανέστατη κατάχρηση από τις κυβερνήσεις και τους ολιγάρχες.

Ο Dotcom, ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται στις ΗΠΑ για τις κατηγορίες περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Η συγκεκριμένη ιδέα για τη νέα μορφή του διαδικτύου ως MegaNet ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ανέφερε σε ένα tweet ότι κάποια στιγμή θα δημιουργήσει το νέο Διαδίκτυο που δεν μπορεί να ελεγχθεί, να λογοκρίνεται ή να καταστρατηγείται από κυβερνήσεις ή εταιρείες.

“Δεν θα υπάρχουν επιθέσεις DDoS ή χάκερς, δεν θα υπάρχει πλέον λογοκρισία, δεν υπάρχει πλέον κατασκοπεία, όλα τα κινητά τηλέφωνα δεν θα χρειαστεί να είναι κρυπτογραφημένα στο δίκτυο”, έγραψε ο Dotcom σε ένα άλλο tweet τον Φεβρουάριο του 2015.

Η Mashable ανέφερε ότι ο Dotcom, μίλησε σε μια διάσκεψη του Σίδνεϊ, δηλώνοντας ότι το MegaNet θα είναι το δίκτυο που δεν θα βασίζεται σε IP. Ωστόσο, οι προβλέψεις του Dotcom για τη Beta έκδοση του MegaNet που κυκλοφόρησε το 2016 είναι ελλιπής και χρειάζεται αρκετή δουλειά για να τελειοποιηθεί.

Εντούτοις, μετά από τη γενικευμένη αντίδραση της FCC (Federal Communications Commission) στην απόφαση να αντιστρέψει την ουδετερότητα του δικτύου, ο Dotcom ανακάλεσε για άλλη μια φορά τον ενθουσιασμό του για το νέο του εγχείρημα, δηλώνοντας η πιθανή κυκλοφορία της πλήρης έκδοσης του MegaNet θα συμβεί κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

«Εργάζομαι πάνω σε αυτήν την μεγάλη Ιδέα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κινητά δίκτυα και οι συσκευές θα είναι έτοιμα για αυτόν τον σκοπό μέσα σε 4-5 χρόνια, ούτως ώστε το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα για αληθινή ελευθερία του διαδικτύου που δεν θα χειραγωγείται από κανέναν.

Οι επερχόμενες εφαρμογές K.im και Bitcache είναι βέβαιο πως θα παρέχουν απαραίτητους πόρους για αυτό το νέο δίκτυο, δήλωσε ο Dotcom σε μία δημοσίευση στα social media.

Ωστόσο, ο ιδρυτής του Megaupload δεν έχει ακόμη καθορίσει λεπτομέρειες σχετικά με την πιθανή κυκλοφορία του MegaNet. Εξακολουθεί να είναι ασαφές, αν το MegaNet μπορεί να κυκλοφορήσει δημοσίως ένα τέτοιο μεγαλειώδης δημιούργημα. Επίσης γεννιέται το ερώτημα ποια τεχνολογία κρυπτογράφησης θα χρησιμοποιήσει στο δίκτυο για την προστασία των χρηστών από τα cyberthreats.

Εν τω μεταξύ, η FCC αντιμετωπίζει αναμφισβήτητα αυξανόμενη αναστάτωση από του; απλούς χρήστες, τους τεχνολογικούς γίγαντες και άλλες οντότητες που ανησυχούν ότι ο περιορισμός του λόγου στο διαδίκτυο, μέσω των σκληρών κανονισμών που είχε θέσει ο Ομπάμα και ισχύουν ακόμα θα μπορούσε να επιτρέψει στουε παρόχους υπηρεσιών του διαδικτύου όπως η Comcast, να έχουν αυξημένη εξουσία στη διανομή του περιεχομένου που δημοσιεύεται στο ίντερνετ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166