ΑρχικήΕιδήσειςΟι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ θα συζητήσουν για την παραβίαση δεδομένων...

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ θα συζητήσουν για την παραβίαση δεδομένων της Uber

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ θα συζητήσουν για την παραβίαση δεδομένων της Uber.

Οι ρυθμιστικές αρχές προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την προσεχή εβδομάδα τις μαζικές παραβιάσεις δεδομένων που υπέστη η Uber που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών της. Για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε μία ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας του διαδικτύου που θα συντονίζει τις έρευνες.

Η κύρια αιτία που η Uber αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ρυθμιστικό έλεγχο, οφείλεται στο γεγονός ότι ο CEO της εταιρείας, ο Dara Khosrowshahi δήλωσε ότι η Uber πέρυσι υπέστη σοβαρή παραβίαση δεδομένων που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα περίπου 57 εκατομμυρίων λογαριασμών των πελατών της.

Ο πρόεδρος της ομάδας European data protection authoritie, δήλωσε την Πέμπτη ότι η παραβίαση δεδομένων θα συζητηθεί κατά την προγραμματισμένη σύνοδό στις 28 και 29 Νοεμβρίου.

Ενώ οι αρχές προστασίας δεδομένων της ΕΕ δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν κοινές κυρώσεις όταν αφορούν υποθέσεις κρατών, ωστόσο μπορούν να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για τον συντονισμό των εθνικών ερευνών.

Όταν τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων τον προσεχή Μάιο, οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν την εξουσία να επιβάλλουν πολύ υψηλότερα πρόστιμα – έως και 4% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών μιας εταιρείας – και να επιβλέπουν πιο στενά τις υποθέσεις που μοιάζουν ύποπτες.

Καταθέστε στους hackers 100.000 δολάρια για να κρατήσετε μυστική τη μαζική παραβίαση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166