Το Microsoft Edge θα αναπτυχθεί εξολοκλήρου πάνω στο Chromium

Το Microsoft Edge θα αναπτυχθεί εξολοκλήρου πάνω στο Chromium

Η Microsoft ανακοίνωσε πως από σήμερα πλέον το πρόγραμμα περιήγησης Edge θα αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου πάνω στο Chromium, ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα της Google, όπου τρέχει το Chrome, το καινούργιο Opera και το Vivaldi.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το πρόγραμμα περιήγησης Edge δεν θα διατίθεται μόνο στα Windows 10, όπως είθισται να γίνεται μέχρι τώρα, αλλά θα έρθει και σε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows και του macOS.

Η Microsoft ξεκίνησε το Edge τον Ιούλιο του 2015 ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για τα Windows 10 και προσφερόταν αποκλειστικά μόνο για τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. αλλά για ένα περίεργο λόγο ο κόσμος του γύρισε την πλάτη (ουσιαστικά το αγνόησε), προτιμώντας το Google Chrome.

Η Microsoft ισχυρίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 ότι το Edge ήταν εγκατεστημένο σε 330 εκατομμύρια ενεργές συσκευές, αλλά ποτέ δεν αποκάλυψε τον ενεργό αριθμό χρηστών που το χρησιμοποιούν, κάτι που φυσικά η Google το πράττει επιμελώς και ανά τακτά χρονικά διαστήματα για το Chrome, όπου τον Μάιο του 2015 ανακοίνωσε πως το χρησιμοποιούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες.

Ο Edge έχει σήμερα συνολικό μερίδιο αγοράς 4,34%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Net Applications.

Μετά από αυτήν την παταγώδης επιτυχία, η Microsoft αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τη στρατηγική της για τον Edge και αποφάσισε πως πρέπει να κάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές, κάτι που λέει ότι θα συμβεί κατά το επόμενο έτος. Οι πρώτες προεπισκοπήσεις του Edge με Chromium θα έρθουν στις αρχές του 2019, σύμφωνα με τη Microsoft.

Οι εφαρμογές των Windows 10 που χρησιμοποιούν σήμερα το EdgeHTML και το Chakra θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν και στο μέλλον. Ωστόσο, η Microsoft θα επιτρέψει επίσης στους προγραμματιστές εφαρμογών να αξιοποιήσουν τη λύση με βάση το Chromium που θα χρησιμοποιήσει η Edge.

Εν ολίγοις οι προγραμματιστές εφαρμογών θα μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την επιλογή παλαιού τύπου ή να μεταβούν στο Chromium.

Εκτός από την καλύτερη συμβατότητα με το web, οι χρήστες του Edge θα μπορούν να επωφεληθούν από την υποστήριξη για επεκτάσεις του Chrome. Η Microsoft αναμένει ότι θα είναι πολύ εύκολο για τους προγραμματιστές να φέρουν τις επεκτάσεις του Chrome στο Edge. Επιπλέον εικάζεται πως πιθανόν να μην χρειαστεί καθόλου εργασία στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά είναι πολύ νωρίς για την εταιρεία να πει κάτι τέτοιο οριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας