Το Amazon Go (φυσικό κατάστημα χωρίς υπαλλήλους) ενδέχεται να έρθει στα αεροδρόμια

Το Amazon Go (φυσικό κατάστημα χωρίς υπαλλήλους) ενδέχεται να έρθει στα αεροδρόμια

Το Amazon.com εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει το φουτουριστικό του κατάστημα Amazon Go που λειτουργεί χωρίς υπαλλήλους στα αεροδρόμια, σε μια προσπάθεια να κερδίσει ακόμη περισσότερους πελάτες, και κατ’ επέκταση επιπλέον έσοδα.

Η κίνηση υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο μια εταιρεία που ξεκίνησε ως ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης βιβλίων κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στον κόσμο σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Τί είναι το Amazon Go

Είναι ένα φυσικό κατάστημα που λειτουργεί χωρίς υπαλλήλους, όπου οι πελάτες σαρώνουν με τα smartphones τους το προϊόν που θέλουν να αγοράσουν από τα ράφια, και εφόσον καταλήξουν τι θέλουν να αγοράσουν, απλά πατάνε το πλήκτρο αποδοχής για την αγορά του καταναλωτικού προϊόντος και έτσι ολοκληρώνεται η συναλλαγή.

Να επισημάνουμε δε, πως το κατάστημα επιβλέπετε και επιτηρείται από κάμερες που είναι τοποθετημένες σε όλο το μαγαζί, χωρίς την παρουσία εργατικού δυναμικού.

Μέχρι στιγμής η Amazon έχει ανοίξει επτά καταστήματα τύπου Amazon Go από τον Ιανουάριο του τρέχοντος και είναι διασκορπισμένα σε τρεις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ: Tο Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ, και τροφοδοτούν κυρίως τους εργαζόμενους της που αναζητούν μία εύκολη λύση για να κάνουν τα ψώνια τους.

Τώρα όσον αφορά το άνοιγμα καταστημάτων Amazon go στα αεροδρόμια. Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των αεροδρομίων των ΗΠΑ, αλλά εκτιμάται πως η συγκεκριμένη γραφειοκρατία δεν θα διαρκέσει πολύ (εν τούτοις δεν έχει οριστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα).

Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί και εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να επισημάνουμε πως αρκετός κόσμος αντιτίθεται στα καταστήματα Amazon Go, διότι ουσιαστικά καταργεί την ανθρώπινη εργασία, και μάλιστα αρκετοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υιοθετηθούν αυτού του τύπου τα καταστήματα και από άλλα σούπερ μάρκετ. Και φυσικά καταλαβαίνετε πού μπορεί να οδηγηθεί ετούτη η κατάσταση.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως το Amazon Go είναι η ιδανική μορφή αγοράς προϊόντων στο σούπερ μάρκετ για τους καταναλωτές, διότι δεν χρειάζεται να περιμένουν στο ταμείο με τις ώρες για να πληρώσουν και να φύγουν, κάτι που φυσικά συναντάται συνεχώς στα μεγάλα καταστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας