ΑρχικήΕιδήσειςΤο MoviePass πωλήθηκε στο Helios και στο Matheson Analytics

Το MoviePass πωλήθηκε στο Helios και στο Matheson Analytics

Το MoviePass πωλήθηκε στο Helios και στο Matheson Analytics.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί MoviePass, θα σας εξηγήσω εν συντομία περί τίνος πρόκειται:

Το MoviePass είναι μια συνδρομητική υπηρεσία για τη μετάβαση σε κινηματογραφικές αίθουσες διαθέσιμες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα σε μέλη σε ολόκληρη τη χώρα να βλέπουν μέχρι και μία ταινία 2D κάθε 24 ώρες με σταθερή μηνιαία αμοιβή. Επίσης οι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν σε ποια θέατρα επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους έργο . Οι τιμές μέχρι πρότινος διέφεραν ανάλογα με την τοπική αγορά και ξεκινούσαν από $ 14 το μήνα.

Είναι γεγονός πως η εταιρεία στοχεύει να φτάσει ή και να ξεπεράσει κάποια στιγμή το Netflix στον τομέα παρακολούθησης κινηματογραφικών ταινιών,

Η είδηση σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το MoviePass έχει πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην Helios και τη Matheson Analytics Inc., η τελευταία είναι μία δημόσια επιχείρηση εμπορίας δεδομένων. Όμως δεν αποκαλύφθηκε η τιμή αγοράς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η MoviePass ανακοίνωσε επίσης ότι αναθεωρεί το πρότυπο τιμολόγησης της και πως θα υπάρξει κάποια σημαντική αναπροσαρμογή υπέρ των συνδρομητών, χωρίς να επωμιστούν επιπλέον έξοδα.

Από εδώ και στο εξής επιτρέψει στους πελάτες να δουν μια ταινία την ημέρα, μονάχα με τη μηνιαία συνδρομή των 9,95 δολαρίων, ένα κόστος το οποίο είναι παρόμοιο με τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις και ότι δεν απαιτείται καμία σύμβαση. Η νέα συνδρομή δεν θα περιλαμβάνει εισιτήρια για προβολές 3D ή IMAX. Στο παρελθόν, το MoviePass πρόσφερε ένα κλιμακωτό μοντέλο τιμολόγησης, με σχέδια που κυμαίνονται από 14,95 έως σχεδόν 50 δολάρια το μήνα.

«Ο νέος τρόπος πληρωμής των πελατών θα ανακουφίσει το πελατολόγιο μας, αφού το κόστος είναι πλέον αισθητά χαμηλό», δήλωσε ο Mitch Lowe, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. “Μετά από χρόνια μελέτης και ανάλυσης διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι θέλουν να παρακολουθούν πιο συχνά ταινίες , αλλά η τιμολόγηση συνεχίζει να ανεβαίνει και αυτό τους εμποδίζει να βλέπουν περισσότερο περιεχόμενο. Το κάνουμε πιο προσιτό για να καταστεί φιλικότερο προς τους χρήστες. ”

Η υπηρεσία διατίθεται σε πάνω από το 91% όλων των θεάτρων στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων των θεαμάτων AMC, Regal και Cinemark μαζί με ανεξάρτητα θέατρα. Το MoviePass δεν αποκαλύπτει δημοσίως τους αριθμούς των συνδρομητών της.

Το MoviePass αγωνίστηκε για να κερδίσει μία από τις πρώτες θέσεις στη βιομηχανία του θεάματος και συχνά συνάντησε μία προφανής αρνητικότητα από τον κόσμο, ακόμη και αντιπάθεια από τους ιδιοκτήτες των θεάτρων έως ότου εδραιωθεί.

Ιδρύθηκε το 2011, έχει περάσει από αρκετά σκαμπανεβάσματα και κατάφερε να πάρει σε αποκλειστικότητα ορισμένα έργα του Χόλιγουντ, το οποίο θεωρείται μία απόλυτη επιτυχία.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει αυξήσει κατακόρυφα το εύρος των δυνατοτήτων της και ταυτόχρονα ανέβασε αισθητά την πελατειακή βάση κατά 111% και ότι οι πελάτες της θα είναι στην ευχάριστη θέση να αγοράζουν ή να ενοικιάζουν περισσότερες ταινίες.

Παρόλα αυτά η επιχείρηση προτίμησε να ενισχύσει τα δικά της προγράμματα πιστότητας και αφοσίωσης, κάτι που δεν την τιμά, διότι με αυτό τον τρόπο δεν έχει ευθυγραμμιστεί με την επιβράβευση των καλών πελατών της. Ωστόσο, παρά τις φημολογούμενες φιλοδοξίες της, η αλήθεια είναι πως το MoviePass παραμένει ελάχιστα γνωστό σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166