ΑρχικήΟικονομίαΣτην Ινδία, η Uber εισχώρησε στα αγροτικά μηχανήματα στοχεύοντας

Στην Ινδία, η Uber εισχώρησε στα αγροτικά μηχανήματα στοχεύοντας

Στην Ινδία, η Uber εισχώρησε στα αγροτικά μηχανήματα στοχεύοντας να κάνει τη διαφορά στις αγροτικές περιοχές.

Η Uber ενέπνευσε τις αμέτρητες επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την προσέγγισή τους για την προσέλκυση και τη ζήτηση στις βιομηχανίες τους. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Παράδοση τροφίμων, στεγνό καθάρισμα, αεριωθούμενα αεροπλάνα, υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων ή ακόμη και φορτιστές τηλεφώνου για να αναφέρουμε μόνο ελάχιστους από αυτούς τομείς, όμως η είδηση πως πλέον έχει εισχωρήσει στον αγροτικό εξοπλισμό ίσως και να αλλάξει πολλά σε αυτόν τον πολύπαθο κλάδο.

Αυτό συμβαίνει στην Ινδία, όπου η παρούσα επιχείρηση ονομάζεται EM3 AgriServices η οποία βοηθά τους αγρότες να αποκτήσουν αγοράζοντας εξειδικευμένο (δαπανηρό) εξοπλισμό και μηχανές που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία ούτε καν να το σκεφτούν. Ο στόχος είναι να τους βοηθήσει να κερδίσουν τα προς το ζην με την τεχνολογία αιχμής χωρίς υποτίθεται να ξοδευτούν.

Η ιδέα είναι πραγματικά πολύ απλή. Το EM3 συνεργάζεται με αγρότες που διαθέτουν εξοπλισμό όπως τρακτέρ, θεριστικές μηχανές και άλλα μηχανικά εργαλεία, επιτρέποντάς τους να «νοικιάσουν» τα περιουσιακά τους στοιχεία για να βοηθήσουν στην αποπληρωμή της αγοράς ή τη δημιουργία επιπλέον εσόδων. Οι γεωργοί, συνήθως εκείνοι που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιφέρειες με μικρές εκμεταλλεύσεις και περιορισμένο κεφάλαιο, έχουν στη συνέχεια πρόσβαση σε ποιοτικά εργαλεία και μηχανήματα με βάση την αμοιβή ως προς τη χρήση είτε σε ωριαία, είτε σε επίπεδο τιμών.

Αυτό είναι σημαντικό όταν τα περισσότερα αγροκτήματα στην Ινδία είναι μικρότερα από τρία στρέμματα . Οι σφιχτές οικονομίες και η εξάρτηση από τα δάνεια για την πραγματοποίηση μεγάλων αγορών πιστεύεται ότι αποτελούν βασικό παράγοντα υπεύθυνο για υψηλό επίπεδο αυτοκτονιών μεταξύ των αγροτών τα τελευταία είκοσι χρόνια.

“Η μέση ινδική γεωργική εκμετάλλευση είναι μόνο ένα τοις εκατό από αυτό που βρίσκεστε στις ΗΠΑ, έτσι ώστε οι αγρότες δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά την τεχνολογία, ακόμα και τη βασική μηχανική, επειδή το φορτίο του κεφαλαίου είναι πολύ υψηλό”, δήλωσε ο ίδιος ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος EM3 Rohtash ανέφερε σε συνέντευξη του.

Ο Mal, ένας 63χρονος αυτοεμμηνοσφαίριος «βετεράνος εταιρικού κόσμου», ξεκίνησε το EM3 με το γιο του Adwitiya Mal (CEO) το 2013, μετά από μια περίοδο αναφοράς για την κατασκευαστή των γεωργικών μηχανημάτων, ο Escorts του έδωσε μια πλήρη ματιά για τους αγώνες των Ινδών αγροτών.

“Στην επιχείρηση του αγροτικού εξοπλισμού έγινε ένα σαφές πράγμα, κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε τους πελάτες να αγοράσουν τα προϊόντα μας, αλλά το γεγονός είναι ότι το μικρό αγρόκτημα δεν μπορούσε να αντέξει το ρυθμό της τεχνολογίας”, δήλωσε ο Mal senior.

«Είμαστε εμπνευσμένοι από αυτό που συμβαίνει στον κόσμο τεχνολογίας, αλλά αυτό δεν έχει γίνει στη γεωργία πριν. Η ανάγκη δεν υπήρχε σε πολλές αγορές, όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες ήταν οι επικεφαλής της τεχνολογίας, αλλά η ανάγκη είναι εδώ στην Ινδία », πρόσθεσε.

Η εταιρεία καλεί την επιχειρηματική κοινωνία της γεωργίας να ασπαστούν το δημιούργημά τους.

Σε αντίθεση με την Uber, η οποία πρωτοστάτησε σε ένα ηλεκτρονικό επιχειρησιακό μοντέλο, το EM3 είναι «τεχνολογικά ενεργοποιημένο». Αυτό σημαίνει ότι ενώ χρησιμοποιεί κοινή τεχνολογία κατά παραγγελία για να διαχειριστεί την προσφορά-ζήτηση, τα δεδομένα πελατών και άλλα, η πλειοψηφία των δραστηριοτήτων της είναι εκτός σύνδεσης. Αυτό συμβαίνει επειδή, απλά, η πελατειακή της βάση παραμένει αποσυνδεδεμένη από το διαδίκτυο.

“Η πλειοψηφία των αγροτών δεν έχει smartphones”, δήλωσε ο Mal junior. “Η διείσδυση των smartphone αυξάνεται αλλά δεν κυριαρχεί στην μάζα, όμως έχουμε φυσική παρουσία στο έδαφος”.

Έτσι, όπου υπάρχουν εφαρμογές για όσους είναι εξοικειωμένοι με τα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone, το EM3 διαθέτει τηλεφωνικά κέντρα για τη διεκπεραίωση αιτημάτων από αγρότες, τόσο σε ιδιοκτήτες αποθεμάτων όσο και για μελλοντικούς ενοικιαστές και διαθέτει τοπικούς αντιπροσώπους στα χωριά που εξυπηρετεί.

Αλλά ακόμη και οι επιλεγμένοι αγρότες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τα δικά τους smartphones βρίσκουν κάτι ανακουφιστικό και ασφαλές για να μιλήσουν με ένα άτομο στην άλλη άκρη του τηλεφώνου όταν πρόκειται για επιχειρηματικά θέματα που επηρεάζουν τη ζωή τους, δήλωσε ο EM3 execs.

Μέχρι σήμερα, το EM3 έχει επικεντρωθεί σε κεντρικά μέρη της Ινδίας, όπου ισχυρίζεται ότι συνεργάστηκε με 8.000 αγροκτήματα μέσω των 10 κέντρων εξυπηρέτησης. Ο Mal senior δήλωσε ότι η πλατφόρμα της καλύπτει μηχανές και υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις εποχές, αλλά τα επίπεδα δραστηριότητας των πελατών ποικίλλουν κατά τη διάρκεια διαφόρων τμημάτων του ημερολογίου της καλλιέργειας και με βάση την τοποθεσία, τον τύπο καλλιέργειας κλπ.

Η ίδρυση πρόσφατα συνεργάστηκε με την τοπική κυβέρνηση του Rajasthan, της μεγαλύτερης επαρχίας της Ινδίας κατά μέγεθος και ενός σημαντικού παραγωγού γεωργίας, για να δώσει ώθηση στην παροχή βοήθειας σε χιλιάδες αγρότες. Προγραμματίζει και άλλες προσπάθειες, αφού συγκεντρώσει σημαντική χρηματοδότηση από τους επενδυτές.

Το EM3 έκλεισε χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στη σειρά Β, η οποία διεξήχθη από το Global Innovation Fund και την εταιρία VC Aspada, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία και θα επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές, αυξάνοντας την απογραφή και την ανάπτυξη τεχνολογίας. Το EM3 είχε προηγουμένως προβεί σε γύρο Series A αξίας 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής τον Aspada το 2015.

Περαιτέρω, ο Mal senior δήλωσε ότι μπορεί να προβλέψει ότι οι δραστηριότητές της μετακινούνται σε άλλες περιοχές της επιχείρησης ενός αγρότη, όπου πιστεύει ότι μπορεί να προσθέσει αξία.

“Δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που να προσφέρει αυτήν την υπηρεσία ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει”.

Επίσης, δήλωσε ότι “Είμαστε ακόμα σημαντικά μπροστά, αλλά θα πρέπει να προσθέσουμε όλο και περισσότερα πράγματαστο μενού των υπηρεσιών για να διατηρήσουμε το προβάδισμα μας. Θέλουμε να γίνουμε πιο αφοσιωμένοι στον αγρότη και να αναζητήσουμε περισσότερες ευκαιρίες στη γεωργία και τους παρακείμενους χώρους. ”

Ήδη υπάρχει ανταγωνισμός με την Gold Farm και την Trringo , θυγατρική της αυτοκινητοβιομηχανίας Mahindra & Mahindra, που άνοιξε παρόμοιες υπηρεσίες κατά το παρελθόν έτος.

Το ενδιαφέρον για το agritech στην Ινδία έχει θερμανθεί τα τελευταία χρόνια. Νωρίτερα το 2017, η Accel υποστήριξε την AgroStar , μια επιχείρηση που προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών καθοδήγησης και ηλεκτρονικού εμπορίου που απευθύνονται σε αγρότες, στην πρώτη της συμφωνία στον κλάδο. Πολλές άλλες σπουδαίες εταιρείες στη χώρα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να μπουν στον χώρο, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη δύναμη της τεχνολογίας για να βοηθήσει πολλούς αγρότες με βαθύ τρόπο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166