ΑρχικήΟικονομίαΤο νέο κέντρο δεδομένων του Facebook ενισχύει τον τεχνολογικό τομέα στο Οχάιο

Το νέο κέντρο δεδομένων του Facebook ενισχύει τον τεχνολογικό τομέα στο Οχάιο

Το νέο κέντρο δεδομένων του Facebook ενισχύει τον τεχνολογικό τομέα στο Οχάιο.

Το Facebook θα δαπανήσει 750 εκατομμύρια δολάρια στο νέο κέντρο δεδομένων στο κεντρικό Οχάιο, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, σηματοδοτώντας μια ακόμη ώθηση για τον αναπτυσσόμενο τομέα τεχνολογίας της εταιρείας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικών μέσων δικτύωσης αναμφισβήτητα βρίσκεται στα καλύτερά της και πλέον πλην του προαναφερόμενου θα ανακοινώσει το 10ο data center στο New Albany, βορειοανατολικά του Columbus.

Το κέντρο δεδομένων των 22 στρεμμάτων (8,9 εκτάρια) θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αναμένεται να απασχολεί 100 άτομα για να ξεκινήσει και να αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες το 2019. Ο Rachel Peterson, διευθυντής της στρατηγικής και ανάπτυξης του κέντρου δεδομένων, δήλωσε ότι αρκετοί παράγοντες προσέλκυσαν το Facebook στη συγκεκριμένη θέση, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών οπτικών ινών και ισχύος, κρατικής υποστήριξης και τη διαθεσιμότητα των ταλέντων στην υψηλή τεχνολογία.

«Εξετάζουμε σοβαρά όλες τις παραμέτρους, όπως, το πώς θα ζήσουμε και θα εργαστούμε σε μία τέτοια κοινότητα», είπε. “εκτός των άλλων θα ενισχύσουμε σημαντικά την τοπική κοινωνία και θα διασφαλίσουμε με σεβασμό το οικολογικό περιβάλλον χωρίς να καταστρέψουμε την πανίδα και τη χλωρίδα, τουναντίον θα συνεισφέρουμε κιόλας.»,

Επίσης δήλωσε ότι: η διαθεσιμότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των αιολικών, ηλιακών και υδροηλεκτρικών, ήταν κρίσιμη απόφαση και ακρογωνιαίος λίθος ούτως ώστε να κατασταλάξουμε σε αυτή την άποψη υπογράμμισε ο Kasich, ο οποίος απέσυρε τις νομοθετικές προσπάθειες να γυρίσει πίσω τις εναλλακτικές ενεργειακές απαιτήσεις του κράτους.

“Είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διότι, πιστέψτε με, στο τέλος της ημέρας, εάν η Google, το PayPal και η Amazon πιστέψουν ότι δεν θα είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στην ανανεώσιμη ενέργεια, δεν θα έρθουν και εκείνοι εδώ”, πρόσθεσε.

Το Facebook, με έδρα την Καλιφόρνια, έχει προσθέσει κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ και διεθνώς για να χειρίζεται τον αυξανόμενο αριθμό φωτογραφιών, βίντεο και πρόσθετου ψηφιακού περιεχομένου που πρέπει να επεξεργαστεί από τα 2 δισεκατομμύρια χρήστες που μας χρησιμοποιούν.

Το έργο του Οχάιο ονομάστηκε Sidecat καθώς κινήθηκε μέσω της διαδικασίας επιτυχούς υποβολής αιτήσεων για 37 εκατομμύρια δολάρια σε κρατικά φορολογικά κίνητρα. Ο Αμερικανός εκπρόσωπος Pat Tiberi, του οποίου η περιοχή θα στεγάσει την εγκατάσταση, δήλωσε ότι είναι “εξαιρετικά σημαντικό”.

“Συνεχίζει να συνεισφέρει όχι μόνο στην Silicon Valley, αλλά δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα, όπως καταλαβαίνετε ήταν υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε και την Πολιτεία του Οχάιο”, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός σύμβουλος, σημειώνοντας ότι η ελπίδα γεννιέται μέσα από τη δουλειά και όχι από τα λόγια.

Η Amazon άνοιξε τρία κέντρα δεδομένων cloud-computing στο κέντρο του Οχάιο πέρυσι. Η εταιρεία επένδυσε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κέντρα στο New Albany και σε άλλα δύο προάστια του Columbus, το Δουβλίνο και το Hilliard.

Ο κ. Kasich ανέφερε την ανακοίνωση της Τρίτης ότι το Οχάιο διαφοροποιεί την οικονομία του πέρα ​​από τη μεγάλη του εξάρτηση από την κατασκευή. Ελπίζει ότι ο αυξανόμενος αριθμός θέσεων εργασίας τεχνολογίας προσελκύουν τους νεότερους εργαζόμενους να μετακομίσουν ή να παραμείνουν στο Οχάιο, του οποίου η αύξηση του πληθυσμού έχει παραμείνει σταθερή καθώς ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται.

“Το Οχάιο πλέον τα έχει όλα”, είπε ο Kasich. “Προσφέρει τεράστιες επαγγελματικές ευκαιρίες. Έχει συναρπαστικές εταιρείες. Έχει το χαμηλότερο κόστος ζωής. “Επιπλέον, σημείωσε ότι πρόσφατα έγιναν κι άλλες επενδύσεις τεχνολογίας στην πολιτεία, μεταξύ άλλων της Explorys, της IBM Analytics και του Teradata. Η Cologix, εταιρεία που εδρεύει στο Ντένβερ, σχεδιάζει επίσης ένα κέντρο δεδομένων αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων στην πανεπιστημιούπολη του Columbus.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166