ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΠώς η TreasureHunt κατάφερε να διαπρέψει στα παιχνίδια των smartphones

Πώς η TreasureHunt κατάφερε να διαπρέψει στα παιχνίδια των smartphones

Πώς η TreasureHunt κατάφερε να διαπρέψει στα παιχνίδια των smartphones με έρευνα και βελτιστοποίηση.

Η αγορά των παιχνιδιών που δραστηριοποιείται στα κινητά τηλέφωνα είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ, κάθε μέρα υποβάλλονται κατά μέσο όρο 792 παιχνίδια στο iTunes App Store.

Οι κατασκευαστές των games στα Smartphones χρειάζονται ένα σχέδιο ισχυρότερο από την “ελπίδα”. Στην TreasureHunt, τη διαδραστική εταιρεία ψυχαγωγίας που εδρεύει στο Βερολίνο,αναφέρουν ότι:

Εστιάσαμε ιδιαίτερα στις έρευνες πριν από την παραγωγή, στο ολοκληρωμένο μάρκετινγκ με παραγωγή από το get-go και βελτιστοποιήσαμε με αργό ρυθμό κάθε μικρή λεπτομέρεια για να καταφέρουμε να αναρριχηθούμε στην κορυφή

Για το νέο μας παιχνίδι Pet Paradise, το οποίο ένα ιδιαίτερο παιχνίδι bubble shooter mobile game και island discovery καταβάλαμε τρομερή προσπάθεια, όμως τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα.

Δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι που το κοινί μας το ζητούσε επίμονα, αλλά δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο. Στην ουσία, βρήκαμε μια θέση χωρίς ανταγωνισμό και μεγάλη πιθανότητα να γίνουμε πρωτοπόροι στον τομέα αυτό.

Ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και παρουσιάστηκε τόσο στο Apple όσο και στο Android App Stores, φτάσαμε σε ποσοστό άνω του 2% σε κλικ μέσω των μηχανών αναζήτησης και με συνολικό μέσο ρυθμό για εγκατάσταση 68% σε όλα τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, διατηρώντας ένα αξιόλογο ημερήσιο ποσοστό πάνω εγκατάστασης σε όλες τις συσκευές, τις πλατφόρμες και τα κανάλια μάρκετινγκ, παρουσιάζοντας αξιοζήλευτα ποσοστά συμμετοχής του κόσμου που τους είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμων.

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε πώς το κάναμε.

Έρευνα πριν από την παραγωγή.

Πριν αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το Pet Paradise, είχαμε κατά νου την χρήση του Puzzle Bobble. Παρακολουθήσαμε το ακροατήριο που ενδιαφέρθηκε τόσο για το Puzzle Bobble όσο και για τα περιστασιακά μετα-παιχνίδια, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι οικοδομήσαμε ένα game που ήταν τόσο επιθυμητό όσο και μοναδικό.

Μετά από όλα αυτά, η καινοτομία είναι άχρηστη, αν κανείς δεν το θέλει πραγματικά. Η υπόθεσή μας αποδείχθηκε σωστή μέσα από την έρευνά μας, οπότε δημιουργήσαμε ένα μοναδικό μετα-παιχνίδι, το οποίο δεν προσφέρεται επί του παρόντος με άλλα bubble shooters. Πιστεύουμε ότι σε συνδυασμό με την υψηλή αξία παραγωγής και το στυλ τέχνης μας, το Pet Paradise είναι κυρίαρχος στην κατηγορία του.

Οι παίκτες του λειτουργικού συστήματος iOS έπαιζαν κατά μέσο όρο 15 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα πάνω από τρεις φορές την ημέρα στην εφαρμογή και οι χρήστες του Android 16 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα πάνω από 3,2 φορές την ημέρα, το οποίο παρατηρείται συνήθως στα παιχνίδια στρατηγικής και δράσης (βάσει Benchmark δεδομένων). Οι Daily Active ομάδα των χρηστών μας (όσοι παίζουν 6-7 ημέρες την εβδομάδα) παίζουν κατά μέσο όρο 4,8 συνεδρίες με χρόνο 27 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού ημερησίως).

Ενσωμάτωση του μάρκετινγκ με την παραγωγή από την πρώτη μέρα

Έχουμε συνδυάσει το μάρκετινγκ με την παραγωγή από την πρώτη μέρα της κατασκευής Pet Paradise, έτσι ώστε να μπορέσουμε όχι μόνο να βελτιστοποιήσουμε το στοχευμένο μάρκετινγκ, αλλά και τις πρώτες μετρήσεις του παιχνιδιού που προκύπτουν από τη βελτιστοποίηση του παιχνιδιού για αυτήν την ομάδα-στόχο.

Ξεκινήσαμε τρέχοντας τρία πολύ διαφορετικά είδη διαφημίσεων και δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην βάση των δεδομένων των κλικ και των μετατροπών, οπότε μπορέσαμε να επιλέξουμε με ακρίβεια μια κατεύθυνση στην οποία θα ακολουθήσει το παιχνίδι και θα προσελκύει τους παίκτες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166