ΑρχικήΔιαδίκτυοTo OpIsrael ξανά στο προσκήνιο, οι Anonymous ζητάνε εκδίκηση εναντίον του...

To OpIsrael ξανά στο προσκήνιο, οι Anonymous ζητάνε εκδίκηση εναντίον του Ισραήλ

To OpIsrael ξανά στο προσκήνιο, οι Anonymous ζητάνε εκδίκηση εναντίον του Ισραήλ, επειδή οι ΗΠΑ αναγνώρισε ως πρωτεύουσα της χώρας την Ιερουσαλήμ.

Πλέον οι χακτιβιστές Anonymous κάνουν έκκληση προς όλους τους χάκερς από όλο τον κόσμο να ενωθούν, έτσι ώστε να επιτεθούν οργανωμένα σε Ισραηλινούς και αμερικάνικους ιστότοπους. Αυτή η συμπεριφορά έχει καθαρά αντι-αμερικανικό και αντι-ισραηλινό χαρακτήρα και προφανώς γεννήθηκε από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Το OpIsrael, το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2013 από τους χάκερς ανώνυμους την παραμονή της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, και πλέον ακολουθεί ένα εθιμοτυπικό χαρακτήρα που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Απρίλιο με εκστρατείες χακαρίσματος. Στην ουσία πολλοί χακτιβιστές συμμετέχουν σε μία εκστρατεία χάκινγκ κατά της ισραηλινής κυβέρνηση, ακόμη και σε ιδιωτικούς ιστότοπους με επιθέσεις DDoS και άλλους διάφορους τρόπους.

Ωστόσο, για πρώτη φορά η συγκεκριμένη εκστρατεία από τη γέννηση της, λαμβάνει χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα έτος, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, στις 6 Δεκεμβρίου, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η κίνηση του Trump να μεταφέρει την Αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ οδήγησε σε μια μεγάλη αντίδραση στη Μέση Ανατολή, με πολλές αναταραχές να έχουν ξεσπάσει στην Παλαιστίνη και σχεδόν σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο

Τώρα, πολλές παρατάξεις των Anonymous ζητούν από όλους τους χάκερς ανά την υφήλιο να οργανώσουν επιθέσεις DDoS σε οποιοδήποτε διαδικτυακό στόχο στο Ισραήλ και σε ιστοσελίδες που συνδέονται με την Αμερικανική κυβέρνηση.

Οι Anonymous δήλωσαν: «Κυβέρνηση του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, πρέπει να γνωρίζετε ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε! Δεν υπάρχουν πλέον άλλα λόγια! Τώρα αναλαμβάνουμε δράση. Οι Anonymous δεν μπορούν να σιωπήσουν όταν βλέπουν αυτές τις άδικες ενέργειες σας.

Οι ερευνητές της Radware δήλωσαν ότι η εκστρατεία έχει ήδη οδηγήσει σε αρκετές επιθέσεις SQL attacks, data dumps και διακοπές λειτουργίας σε κάποιες ιστοσελίδες.

Οι Anonymous έχουν επίσης δημοσιεύσει λίστες ονοματεπώνυμα, username, κωδικούς πρόσβασης, ηλεκτρονικά μηνύματα των ισραηλινών δημοσίων υπαλλήλων από διάφορες ιστοσελίδες.Μια από τις κύριες ανησυχίες σχετικά με αυτή τη λειτουργία είναι η στόχευση του Anonymous σε μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που εμπλέκονται έμμεσα, προκαλώντας οικονομική βλάβη. δήλωσε η Radware σε μία δημοσίευση στο blog της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166