ΑρχικήΕφαρμογέςΤο SHAREit αμφισβητεί πως είναι κακόβουλη εφαρμογή ή spyware

Το SHAREit αμφισβητεί πως είναι κακόβουλη εφαρμογή ή spyware

Το SHAREit αμφισβητεί πως είναι κακόβουλη εφαρμογή ή spyware (κατασκοπευτικό λογισμικό), λέγοντας ότι η ασφάλεια των χρηστών είναι η πρωταρχική προτεραιότητα της.

Η πασίγνωστη εφαρμογή κοινής χρήσης αρχείων SHAREit που πρωτοξεκίνησε από την Κίνα, δήλωσε ότι είναι μια φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα, κοινής χρήσης περιεχομένου και όχι μια κακόβουλη εφαρμογή ή ένα εργαλείο που λειτουργεί ως spyware.

Το Ινδικό Ινστιτούτο ασφαλείας ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να διαγράψουν περίπου 40 κινεζικές εφαρμογές για κινητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της SHAREit. Με αφορμή αυτό το γεγονός η εταιρεία ανέφερε ότι δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών και πως όλα αυτά είναι υπερβολές για να βλάψουν τα συμφέροντα της.

Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωση της: Στην SHAREit, τηρούμε αυστηρά τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας και σεβόμαστε το ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τέτοιου είδους σοβαρά θέματα, διότι είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Έχουμε μια τεράστια βάση χρηστών στην Ινδία και δεσμευόμαστε να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες προς αυτούς και για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός προσπαθούμε συνεχώς να καινοτομούμε και να βρισκόμαστε πάντα μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις».

Ωστόσο έγκυρες αναφορές την περασμένη εβδομάδα ισχυρίστηκαν ότι ορισμένα ξένα πρακτορεία πληροφοριών, μεταξύ των οποίων, από την Κίνα και το Πακιστάν, χρησιμοποίησαν αυτές τις κινητές εφαρμογές για να αποκτήσουν παράνομα πρόσβαση στα Smartphones του κόσμου.

Σύμφωνα με αναφορές, το Intelligence Bureau (IB) το Γραφείο Πληροφοριών της Ινδίας στις 24 Νοεμβρίου συμβούλεψε στρατιώτες της να διαγράψουν εφαρμογές όπως οι WeChat, Truecaller, Xiaomi, Weibo, UC Browser και UC News από τα smartphones τους ή να αναδιαμορφώσουν τις συσκευές μέσω της επαναφοράς των εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166