Το Snip Insights της Microsoft φέρνει το AI στα Windows 10 χρησιμοποιώντας στιγμιότυπα οθόνης

Τα Snip Insights της Microsoft φέρνει το AI στα Windows 10 χρησιμοποιώντας στιγμιότυπα οθόνης

Το Snip Insights της Microsoft φέρνει το AI στα Windows 10 χρησιμοποιώντας στιγμιότυπα οθόνης.

Μια ερευνητική ομάδα η οποία είναι μέλος της Microsoft Garage παρουσίασε σήμερα το Snip Insights, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αντλούν πληροφορίες από στιγμιότυπα οθόνης που έχουν ληφθεί σε υπολογιστές με Windows 10. Εν ολίγοις είναι ένα σύστημα τύπου Μηχανικής όρασης (αγγλικά: Computer vision).

Δηλαδή, το Snip Insights επιτρέπει στους ανθρώπους να τραβήξουν ένα στιγμιότυπο οθόνης μέσω του υπολογιστή τους από ένα φόρεμα και να μάθουν από που μπορούν να το αγοράσουν, ή να τραβήξουν κάποιο στιγμιότυπο από κείμενο, εικόνες, έγγραφα, πινακίδες στο δρόμ,ο ούτως ώστε να συλλέξουν πληροφορίες για αυτό το στοιχείο με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης AI.

Με το Snip Insights οι χρήστες μπορούν επίσης να αναγνωρίσουν πράγματα όπως διάφορα αντικείμενα, διάσημους ανθρώπους και τοποθεσίες με απολύτως αυτοματοποιημένο τρόπο, κάτι που πραγματικά θεωρείται ένα ισχυρό χαρακτηριστικό για αρκετό κόσμο.

Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι ανοιχτού κώδικα, το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε στο GitHub, και δημιουργήθηκε από μια ομάδα υπαλλήλων του Microsoft Garage, σύμφωνα με μια δημοσίευση στο ιστολόγιο της εταιρείας . Το Snip Insights βασίζεται στο Windows Snipping Tool, ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες για να μοιραστούν στιγμιότυπα οθόνης κλπ.

Ωστόσο κάτι παρόμοιο έχει κατασκευάσει και η Google, το οποίο ονομάζεται Lens και είναι εργαλείο οπτικής αναζήτησης. Ωστόσο η Google προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και θα προσθέσει το Lens απευθείας στις εφαρμογές των φωτογραφικών μηχανών στα smartphones, όπως στο Google Pixel και το LG G7.

Τόσο το Snip Insights, όσο και το Lens είναι απλά δύο βασικοί παίκτες από μία πλειάδα ανταγωνιστών στα προϊόντα οπτικής αναζήτησης, στα οποία δραστηριοποιούνται και άλλες σημαντικές εταιρείες όπως η Amazon και Pinterest, οι οποίες έχουν επίσης μια παρόμοια υπηρεσία που μπορούν να αναγνωρίσουν το χτένισμα, το στυλ των ανθρώπων και άλλα πολλά από τις καρφιτσωμένες φωτογραφίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας