Το Spotify θα απαγορεύσει τα Adblock στους χρήστες, αλλιώς θα κλείσουν λογαριασμοί

Το Spotify θα απαγορεύσει τα Adblock στους χρήστες, αλλιώς θα κλείσουν λογαριασμοί

Το Spotify έχει ενημερώσει τους όρους παροχής των υπηρεσιών του, εφαρμόζοντας ρητή απαγόρευση χρήσης των εργαλείων τύπου Adblock που αποκλείουν τις διαφημίσεις.

Ενώ η συγκεκριμένη διαδικτυακή υπηρεσία ακρόασης μουσικής διαθέτει μία τεράστια βάση χρηστών που πληρώνουν κάποιο συνδρομητικό πακέτο, και ανάμεσα στα προνόμια που απολαμβάνουν είναι πως δεν τους εμφανίζονται διαφημίσεις, ωστόσο οι χρήστες με δωρεάν λογαριασμό είναι αναγκασμένοι να βλέπουν τις διαφημίσεις ακόμα και αν δεν τους αρέσει, εφόσον χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των χρηστών που δεν πληρώνουν κάποια συνδρομή έχουν ενεργοποιημένο τον αποκλεισμό διαφημίσεων μέσω του Adblock που είναι εγκατεστημένο στο πρόγραμμα περιήγησης όπως στο Chrome, Firefox Opera κ.λπ και αυτό είναι κάτι που που εξοργίζει το Spotify, προφανώς γιατί χάνει έσοδα, και κατά συνέπεια προσπαθεί να αποδυναμώσει αυτήν την τακτική με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, κι ας δυσαρεστεί αρκετό κόσμο.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές για την ανίχνευση της χρήσης αποκλεισμού των διαφημίσεων, και πλέον όταν θα διαπιστώνει ό,τι κάποιο άτομο με δωρεάν λογαριασμό χρησιμοποιεί ένα τέτοιο εργαλείο θα κλείνει το λογαριασμό του με συνοπτικές διαδικασίες. Οι νέοι όροι παροχής υπηρεσιών θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου.

Εν τούτοις το περίεργο της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη υπηρεσία ακρόασης μουσικής, είναι από εκείνες τις εταιρείες που πραγματικά είναι κερδοφόρες, εν αντιθέσει με τους ειδησεογραφικούς ιστότοπους που τα μόνα έσοδα τους προέρχονται από τις διαφημίσεις, και θα είχαν κάθε λόγο να ενοχλούνται από αυτό το φαινόμενο, παρόλα αυτά δεν θέλουν να τιμωρήσουν το χρήστη, επειδή θα τον χάσουν, πράγμα που θα σημαίνει μειωμένη επισκεψιμότητα.

Από την άλλη πλευρά οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους σχετικά με την παρούσα κίνηση, και από ότι λέγεται σε διάφορα φόρουμ σκοπεύουν να κάνουν εμπάργκο στο Spotify έως ότου ανακαλέσει ετούτη την απαράδεκτη πρακτική, αλλά από τη μεριά μου σας λέω με βεβαιότητα πως δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί της, αφού ούτως ή άλλως βγάζει χρήματα από τους συνδρομητές που πληρώνουν και δεν έχει ανάγκη τους τζαμπατζήδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας