Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν έλλειψη δεξιοτήτων στο τμήμα πληροφορικής τους

Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν έλλειψη δεξιοτήτων στο τμήμα πληροφορικής τους

Σε μια ανεξάρτητη έκθεση που διεξήχθη από την 451 Research, με τίτλο Multi-Cloud Fundamental to Financial Services Transformation, διαπίστωσε ότι οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναζητούν διαρκώς αναδυόμενες τεχνολογίες για να τις υιοθετήσουν στο επιχειρησιακό τους τμήμα με υψηλότερο ρυθμό από ό, τι οι άλλες εταιρείες ή οργανισμοί σε άλλους τομείς.

Η μελέτη, που ανατέθηκε από την Canonical, διαπίστωσε ότι τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση (36%), τα containers (29%) και το blockchain (24%) επισημαίνονται ως κορυφαίες προτεραιότητες του κλάδου.

Ωστόσο, η υιοθέτηση αυτών των αναδυόμενων τεχνολογιών οδηγεί συχνά σε αυξημένη πολυπλοκότητα των περιβαλλόντων πληροφορικής, και κατά συνέπεια αναδεικνύουν την οξεία έλλειψη δεξιοτήτων στο υπαλληλικό προσωπικό τους που διαχειρίζεται την πλατφόρμα cloud, την ασφάλεια των πληροφοριών, την μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτός ο συνδυασμός της ζήτησης για καινοτομία και η έλλειψη δεξιοτήτων θα εξαναγκάσει αρκετές τράπεζες να στραφούν σε υπηρεσίες τρίτου μέρους, αφού τελικά δεν θα εμπιστεύονται το προσωπικό τους.

Τα ευρήματα της έκθεσης αποκαλύπτουν ότι το 60% των επιχειρήσεων EMEA και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Βόρειας Αμερικής αναμένουν ότι το multi-cloud θα είναι η αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος πληροφορικής τους τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι καθιερωμένοι οργανισμοί χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ψάχνουν μανιωδώς να βρουν νέας γενιάς τεχνολογίες που θα καθιστούν τα συστήματα τους και τα εργαλεία που διαθέτουν προς τους πελάτες τους ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές προκλήσεις του σήμερα, όπως για παράδειγμα η προστασία των πελατών από εξωτερικές επιθέσεις των κυβερνοεγκληματιών, τις γρήγορες συναλλαγές, τις αγορές στο διαδίκτυο και ούτω καθεξής

Η εφαρμογή ενός περιβάλλοντος πολλαπλών cloud αποτελεί βασικό στοιχείο της συνολικής στρατηγικής στο τμήμα πληροφορικής των τραπεζών και γενικότερα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Μάλιστα, το 62% των υπαλλήλων στο τμήμα πληροφορικής του τραπεζικού κλάδου πιστεύει ότι το multi-cloud θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν τις επιδόσεις των εφαρμογών που διαθέτουν προς το καταναλωτικό κοινό.

«Οι αναδυόμενες τεχνολογίες έχουν την ιδιότητα να μετασχηματίζουν τους οργανισμούς στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών επιτρέποντας τους να προβούν σε καινοτόμα προϊόντα και στην θετική ανανέωση των υπαρχόντων λειτουργικών μοντέλων που εφαρμόζουν εντός της εταιρείας», λέει ο Liam Eagle, Διευθυντής Ερευνών στη 451 Research».

O Liam Eagle πρόσθεσε: «Εκτιμάται πως κατά τα επόμενα χρόνια θα έρθουν σημαντικές και κρίσιμες αλλαγές στον τραπεζικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης στροφής προς την ευρεία υιοθέτηση των πλατφορμών cloud. Η διεξαγωγή του μετασχηματισμού στον χρηματοπιστωτικό τομέα σημαίνει αντιμετώπιση των προκλήσεων, όπως η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια των πληροφοριών. Αναμένουμε ότι οι υβριδικές στρατηγικές πληροφορικής και οι διαχειριζόμενες από συνεργάτες υπηρεσίες θα αποτελέσουν βασικά στοιχεία για την υπέρβαση αυτών των εμποδίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας