Το Telegram συγκέντρωσε 1 δισ. δολ. με την πώληση ομολόγων

Το Telegram συγκέντρωσε 1 δισ. δολ. με την πώληση ομολόγων

«Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια με την πώληση ομολόγων σε ξένους επενδυτές», δήλωσε ο Ρώσος ιδρυτής της εταιρείας, ο Pavel Durov.

Ο Pavel Durov, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι 36 ετών, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι τα ομόλογα πωλήθηκαν σε «μερικούς από τους μεγαλύτερους και πιο πεπειραμένους επενδυτές από όλο τον κόσμο», και φυσικά ο λόγος που επισημαίνει αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν την εμπειρία να βοηθήσουν την εταιρεία να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Επιπλέον, ο Durov πρόσθεσε ότι αυτή η τεράστια συγκέντρωση κεφαλαίων θα επιτρέψει στο Telegram να αναπτύξει περαιτέρω στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του,, ενώ παράλληλα θα φροντίσει να διατηρήσει τις αξίες του και να παραμείνει ανεξάρτητο, δίχως να δέχεται παρεμβάσεις από κανέναν.

Έτσι για την ιστορία αξίζει να υπογραμμιστεί πως το Telegram είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε αρκετές χώρες, ιδίως στην πρώην Σοβιετική Ένωση και το Ιράν, και χρησιμοποιείται τόσο για ιδιωτικές επικοινωνίες που προστατεύονται με ισχυρή κρυπτογράφηση, όσο και για ανταλλαγή πληροφοριών και ειδήσεων.

Το Telegram ιδρύθηκε το 2013 από τους αδελφούς Pavel και Nikolai Durov, οι οποίοι ίδρυσαν επίσης και το γνωστό ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte, το οποίο έχει αρκετές ομοιότητες με το facebook ως προς τη λειτουργικότητα του.

Σύμφωνα με τον Durov, η εφαρμογή είχε περισσότερους από 500 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες κατά τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, και επί της ουσίας αυτή η τεράστια αύξηση νέων χρηστών οφείλεται στο γεγονός πως το Whatsapp ανακοίνωσε μία απρόσμενη αλλαγή στην πολιτική απορρήτου της, κάτι που δυσαρέστησε πάρα πολύ κόσμο και τους ανάγκασε να στραφούν σε μία πλατφόρμα που θα σέβεται τα προσωπικά τους δεδομένα, και δεν θα τα μοιράζεται με κανένα τρίτο μέρος για εμπορικούς σκοπούς.

Το Telegram αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με τις δημόσιες αρχές και να παραδώσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης των συνομιλιών των χρηστών του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση του σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας