ΑρχικήΕιδήσειςΤο Twitch αναιρεί την άδεια για καλλιτεχνικό γυμνό στους streamers

Το Twitch αναιρεί την άδεια για καλλιτεχνικό γυμνό στους streamers

Πριν λίγες ημέρες η πλατφόρμα του twitch είχε δώσει τη δυνατότητα στους δημιουργούς, προβολής καλλιτεχνικών απεικονίσεων γυμνού στα stream τους, κάτι που πραγματικά φάνταζε ως ένα πρωτοποριακό βήμα. Ωστόσο εχθές εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι πλέον δεν επιτρέπεται το καλλιτεχνικό γυμνό. Η απόφαση αυτή προήλθε μετά από ανησυχίες που εκφράστηκαν εντός της κοινότητας, διότι τέτοιου είδους περιεχόμενο προσβάλλει τους θεατές.

Η ανάκληση της πολιτικής αποτελεί ένδειξη της επιθυμίας του Twitch να ανταποκριθεί στις ανησυχίες και τις απόψεις της κοινότητας του. Η πλατφόρμα προσπαθεί να βρει τις κατάλληλες ισορροπίες μεταξύ της προώθησης της καλλιτεχνικής έκφρασης και του σεβασμού στις αντιλήψεις των χρηστών του.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η αλλαγή σε αυτήν την πολιτική αντικατοπτρίζει τη συνεχή προσπάθεια των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εποχής που διανύουμε και της ανάγκης για το σεβασμό ευαίσθητων ζητημάτων.

Επίσης ένα άλλο ζήτημα που προβληματίζει το twitch είναι ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ρεαλιστικών εικόνων ή βίντεο μπορεί να μπερδέψει το κοινό, καθώς μερικές φορές είναι δύσκολη η διάκριση μεταξύ ψηφιακού και αυθεντικού περιεχόμενου.

Η συγκεκριμένη αναφορά στην τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι καθόλου τυχαία και πρακτικά υποδηλώνει ότι η πολιτική καλλιτεχνικού γυμνού μπορεί να ανοίξει το δρόμο στους καλλιτέχνες και τους streamers για να παρουσιάσουν υλικό τύπου “deepfakes” που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Η ουσία της πολιτικής για το καλλιτεχνικό γυμνό αρχικά είχε ως στόχο να παρέχει στους καλλιτέχνες την ελευθερία να προβάλλουν ακατάλληλο υλικό (που προορίζεται για ενήλικες) κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων τους, χωρίς να βάζουν όρια στην τέχνη τους.

Βέβαια αξίζει να αναφερθεί ότι ο λόγος που είχε επιτραπή – έστω και για λίγες ημέρες – το καλλιτεχνικό γυμνό ήταν γιατί η πλατφόρμα ήθελε να υποστηρίξει τους καλλιτέχνες, προφανώς γιατί προηγουμένως δεν μπορούσαν να εκφραστούν ελεύθερα, αλλά επειδή σύντομα προέκυψαν σοβαρά ζητήματα, όπως με την προσβολή της γενετήσιας οδού, αναγκάστηκε έτσι να προβεί σε αναθεώρηση της προηγούμενης χαλαρής απόφασης για να προστατεύσει την κοινότητα του.

Εν τούτοις, αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει για τις μεταδόσεις που φέρουν την ετικέτα ακατάλληλο περιεχόμενο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα εμφανίζονται τελείως γυμνά τα επίμαχα σημεία, όπως στο στήθος και τα γεννητικά όργανα.

Για να ενημερωθείτε επακριβώς τι ισχύει και τι όχι, αναφορικά με αυτό το ζήτημα θα πρέπει να διαβάσετε τους όρους και τις οδηγίες της κοινότητας στο Twitch, προκειμένου να είστε πάντα ενημερωμένοι και να μην κάνετε κάποιο ατόπημα και σας κλείσουν το κανάλι, εφόσον είστε streamers.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166