Το Twitter αποκάλυψε γκάφα, και συνιστά να αλλάξουμε τον κωδικό πρόσβασης

Το Twitter αποκάλυψε γκάφα, και συνιστά να αλλάξουμε τον κωδικό πρόσβασης

Το Twitter αποκάλυψε γκάφα, και συνιστά να αλλάξουμε τον κωδικό πρόσβασης.

Το Twitter ζητά από όλους χρήστες της πλατφόρμας του, οι οποίοι είναι περισσότεροι από 330ε κατομμύρια ενεργοί χρήστες μηνιαίως να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, αφού η ίδια εταιρία ανακάλυψε ένα εσωτερικό σφάλμα εξαιρετικά επικίνδυνο που πραγματικά θα λεγε κανείς πως επρόκειτο για μία μεγαλειώδης γκάφα.

Ο Chief Technology Officer του Twitter, ο Parag Agrawal έγραψε σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο του ότι η εταιρεία ανακάλυψε πρόσφατα ένα σφάλμα τύπου hashing bug, δηλαδή οι κωδικοί πρόσβασης του χρήστη συνήθως κρυπτογραφούνται στη βάση δεδομένων της πλατφόρμας και δεν εμφανίζεται σε κανέναν, ούτε στο ίδιο το προσωπικό, ωστόσο εξαιτίας του συγκεκριμένου σφάλματος οι κωδικοί ήταν εμφάνης και χωρίς κρυπτογράφηση, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να τους δει το υπαλληλικό προσωπικό της εταιρείας.

Για τους φίλους που δεν γνωρίζουν, το Hashing είναι η διαδικασία μετατροπής των κωδικών πρόσβασης σε μια σειρά τυχαίων χαρακτήρων.

Το Twitter λέει ότι το σφάλμα εντοπίστηκε εσωτερικά και πρακτικά κανένα άτομο εκτός της εταιρείας δεν μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς των χρηστών. Ανεξάρτητα από αυτό, η εταιρεία λέει στους χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο Twitter, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο όπου μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει τον ίδιο κωδικό πρόσβασης Twitter, εν ολίγοις αυτή η προειδοποίηση έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

Ο Agrawal ολοκλήρωσε τη δημοσίευση του λέγοντας ότι «Λυπούμαστε πολύ για αυτό που συνέβη. Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει τόσα χρόνια και δεσμευόμαστε να κερδίζουμε αυτή την εμπιστοσύνη κάθε μέρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας