Το Twitter μετακινεί μέρος της υποδομή του στην πλατφόρμα Google Cloud

Το Twitter μετακινεί μέρος της υποδομή του στην πλατφόρμα Google Cloud

Το Twitter μετακινεί μέρος της υποδομή του στην πλατφόρμα Google Cloud.

Το Twitter μετακινεί τμήματα της υποδομής του από τα φυσικά κέντρα δεδομένων του στην πλατφόρμα Google Cloud Platform. Για να είμαστε σαφείς, το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής το γνωστού μέσου κοινωνικού δικτύωσης θα παραμείνει στα ήδη υπάρχοντα κέντρα δεδομένων της, αλλά πλέον θα διαμοιραστεί ο φόρτος εργασίας και πρακτικά η εταιρεία θα επωφεληθεί στο μέγιστο από το σύννεφο της Google.

Συγκεκριμένα, το Twitter θα μεταναστεύσει την αποθήκευση των δεδομένων στις ευέλικτες υπολογιστικές ομάδες Hadoop. Τα πλεονεκτήματα θα σχετίζονται ιδιαίτερα γύρω από την παραγωγικότητα των μηχανολογικών ομάδων της εταιρίας που εργάζονται στην πλατφόρμα δεδομένων του Twitter, και όχι τόσο πολύ με τα όσα θα βιώσει ο μέσος χρήστης του Twitter.

Το υπολογιστικό σύστημα Hadoop είναι ο πυρήνας της πλατφόρμας δεδομένων του Twitter. Η εταιρεία διαθέτει πολλαπλά μεγάλα clusters Hadoop, μεταξύ των οποίων είναι και τα μεγαλύτερα στον κόσμο – τα συστήματα αρχείων Hadoop του Twitter φιλοξενούν “περισσότερα από 300PB δεδομένα σε δεκάδες χιλιάδες servers”. Με άλλα λόγια, η υποδομή γίνεται δυσκίνητη και το Twitter αποφάσισε ότι χρειάζεται έναν καλύτερο τρόπο για να συμβαδίσει με το ρεύμα της εποχής.

Η μετανάστευση δεν πρόκειται να συμβεί αμέσως και γρήγορα, επίσης το Twitter δεν έθεσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετανάστευσης. Αλλά η CTO του Twitter, ο Parag Agrawal, εξήρε τα οφέλη που η εταιρεία ελπίζει να αποκομίσει.

«Αυτή η μετανάστευση, όταν ολοκληρωθεί, θα επιτρέψει την ταχύτερη παροχή ικανοτήτων, χαρίζοντας αυξημένη ευελιξία · πρόσβαση σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα εργαλείων και υπηρεσιών · βελτιώσεις στην ασφάλεια · και βελτιωμένες δυνατότητες αποκατάστασης καταστροφών», δήλωσε ο Agrawal. «Από πλευράς αρχιτεκτονικής του συστήματος, θα είμαστε επίσης σε θέση να διαχωρίσουμε τον υπολογισμό και την αποθήκευση για αυτή την κατηγορία φόρτου εργασίας Hadoop, η οποία έχει μια σειρά από μακροπρόθεσμα κλιμακούμενα και λειτουργικά οφέλη».

Και φυσικά, η Google είναι ενθουσιασμένη που έχει το Twitter ως πελάτη, λέγοντας ότι:

«Υπάρχει έντονη ευθυγράμμιση με την τεχνολογική στρατηγική του Twitter που επιδιώκει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της πλατφόρμας του μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει το Google Cloud σε παγκόσμια κλίμακα», ανέφερε σε δήλωσή του ο CTO του Google Cloud, ο Brian Stevens. «Οι λύσεις δεδομένων του Google Cloud Platform και η αξιόπιστη υποδομή θα παρέχουν στο Twitter την τεχνική ευελιξία και συνέπεια που απαιτεί η πλατφόρμα του και προσβλέπουμε σε συνεχή τεχνική συνεργασία με την συγκεκριμένη ομάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας