Το Twitter θα χρησιμοποιήσει το τρόπο συμπεριφοράς των χρηστών για τη σίγαση των καταχρηστικών tweets τους

Το Twitter θα χρησιμοποιήσει το τρόπο συμπεριφοράς των χρηστών για τη σίγαση των καταχρηστικών tweets τους

Το Twitter θα χρησιμοποιήσει το τρόπο συμπεριφοράς των χρηστών για τη σίγαση των καταχρηστικών tweets τους.

Η Twitter Inc αναθεώρησε εχθές (την Τρίτη) τη στρατηγική της για την καταπολέμηση του διαδικτυακού καταχρηστικού τρόπου συμπεριφοράς (τρολάρισμα) από τους χρήστες της πλατφόρμας, λέγοντας ότι θα χρησιμοποιήσει τις ενδείξεις συμπεριφοράς για τον εντοπισμό των ατόμων παρενοχλούν το ευρύ κοινό στο κοινωνικό δίκτυο και στη συνέχεια θα περιορίσει την ορατότητα των tweets τους.

Το Twitter με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, γνωστό για τις ελεύθερες συζητήσεις που διεξάγονται στην πλατφόρμα του από την ίδρυσή του το 2006, προσπαθεί να απαλλαγεί από την παρενόχληση, την ρητορική μίσους, τις προσωπικές επιθέσεις έναντι των συνανθρώπων μας.

Οι κανόνες του Twitter απαγορεύουν ήδη την κατάχρηση των ελευθεριών που δίνονται στους χρήστες και μπορεί να αναστείλει ή να μπλοκάρει τους παραβάτες όταν κάποιος τους αναφέρει. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μπλοκάρουν από το λογαριασμό τους, εκείνους ανθρώπους που τους θεωρούν προσβλητικούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Jack Dorsey δήλωσε ότι το Twitter θα προσπαθήσει τώρα να εντοπίσει τους προβληματικούς λογαριασμούς εξετάζοντας την συμπεριφορά, όπως το πόσο συχνά οι χρήστες κάνουν tweets, με ποια συχνότητα ακολουθούν άλλους λογαριασμούς ή αν έχουν επιβεβαιώσει τη διεύθυνσή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Τα tweets από αυτούς τους λογαριασμούς θα εμφανίζονται χαμηλότερα σε ορισμένες περιοχές της υπηρεσίας, όπως τα αποτελέσματα αναζήτησης ή οι απαντήσεις στα tweets, ακόμη και αν δεν έχει δεν έχει διαπιστωθεί ότι τα συγκεκριμένα tweets παραβιάζουν τους κανόνες.