ΑρχικήΕφαρμογέςΤο WhatsApp θα αποκτήσει Live Μετάφραση μέσω της Galaxy AI

Το WhatsApp θα αποκτήσει Live Μετάφραση μέσω της Galaxy AI

Η Samsung, με την τεχνητή νοημοσύνη του Galaxy AI, πρωτοπορεί στον τομέα της τεχνολογίας. Το Samsung Galaxy S24 διαθέτει ήδη διάφορες εντυπωσιακές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως η άμεση μετάφραση γραπτού κειμένου και προφορικής ομιλίας κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

Η λειτουργία Live Translate επιτρέπει την άμεση μετάφραση γραπτών μηνυμάτων ή βιντεοκλήσεων. Σε μια ζωντανή βιντεοκλήση με άτομο που μιλάει διαφορετική γλώσσα, ο συνομιλητής σας θα ακούει τα λόγια σας στη δική του γλώσσα. Αυτή η λειτουργία λειτουργεί προς το παρόν μόνο στην εφαρμογή μηνυμάτων της Samsung. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Galaxy AI

Σύμφωνα με το Sammobile, η Samsung σκοπεύει να “μοιραστεί” την τεχνολογία της με άλλες εταιρείες. Ο γνωστός “leaker” IceUniverse αναφέρει ότι το WhatsApp σίγουρα θα την ενσωματώσει στην πλατφόρμα της. Αυτό σημαίνει ότι η γλώσσα δεν θα αποτελεί πλέον εμπόδιο στην επικοινωνία μέσω chat ή βιντεοκλήσεων. Χάρη στο Live Translate της Samsung Galaxy AI, θα μπορείτε να συνεννοείστε και να αλληλεπιδράτε με άλλους ανθρώπους στη δική σας γλώσσα.

Εκτός από το WhatsApp, το Sammobile αναφέρει ότι και άλλες εταιρείες, όπως το Telegram και το Viber, εκδηλώνουν ενδιαφέρον για αυτή τη λειτουργία. Προς το παρόν, η ημερομηνία κυκλοφορίας της παραμένει άγνωστη.

Tο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν ένα πρόβλημα που απασχολούσε αρκετούς χρήστες που ήθελαν να επικοινωνήσουν με άλλα άτομα που μιλούσαν διαφορετική γλώσσα και πλέον ευτυχώς βρέθηκε η λύση, αρκεί βέβαια να λειτουργεί σωστά αυτή η υπηρεσία

Η ενσωμάτωση του Galaxy AI στο WhatsApp θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι χρήστες σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας την πολυγλωσσική επικοινωνία απρόσκοπτη και φυσική. Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να εξαλείψει τα γλωσσικά εμπόδια σε επαγγελματικές συναντήσεις, διεθνείς συνεργασίες και προσωπικές συνομιλίες.

Επιπλέον, αναμένεται να ενισχύσει την προσβασιμότητα για άτομα με δυσκολίες στην επικοινωνία, δημιουργώντας ένα πιο συμπεριληπτικό ψηφιακό περιβάλλον. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, η δυνατότητα ζωντανής μετάφρασης θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες εφαρμογές και πλατφόρμες, καθιστώντας την μια αναπόσπαστη πτυχή της καθημερινής μας ψηφιακής ζωής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166