Το χαρακτηριστικό ασφαλείας Facebook VPN μπορεί να καταγράψει ό, τι κάνετε στο τηλέφωνο

Το χαρακτηριστικό ασφαλείας Facebook VPN μπορεί να καταγράψει ό, τι κάνετε στο τηλέφωνο

Το χαρακτηριστικό ασφαλείας Facebook VPN μπορεί να καταγράψει ό, τι κάνετε στο τηλέφωνο σας.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συστήνει στους χρήστες του να κατεβάσουν την εφαρμογή Onavo Protect – VPN Security στο smartphone τους, μια εφαρμογή που υποστηρίζεται από το iPhone και το iOS, επειδή η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα προστατεύσει το λογαριασμό και τα δεδομένα τους στο τηλέφωνο.

Το Protect – VPN Security είναι μία υπηρεσία της Onavo, μια ισραηλινή εταιρία που αναλύει τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας, η οποία αποκτήθηκε από το Facebook το 2013. Ενώ το Facebook αναφέρει ότι το VPN σχεδιάστηκε για να προσθέσει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας στον λογαριασμό σας όταν μπαίνετε στην πλατφόρμα από το iOS, μέσω των διακομιστών της, τα πράγματα μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι όπως θέλει να μας τα παρουσιάσει ο τεχνολογικός γίγαντας.

Τα δίκτυα VPN δημιουργούν βασικά μια σήραγγα ασφαλείας μεταξύ της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο και ενός ασφαλούς διακομιστή. Το Onavo Protect – VPN Security είναι επίσης ένα παρόμοιο είδος σύνδεσης VPN, αλλά με λίγο επιπλέον παρέμβαση στα δεδομένα του χρήστη από τα άλλα δίκτυα VPN. Μαζί με την κρυπτογραφημένη διαδρομή που προσφέρει η εφαρμογή, όπως τα άλλα VPN, το Protect προσφέρει επίσης ένα δεύτερο VPN για τη διατήρηση της ανώνυμης περιήγησης.

Ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουν οι χρήστες είναι ότι όταν κάνουν λήψη του Onavo Protect – VPN Security , δίνουν στο Facebook την άδεια να έχει πρόσβαση στην κίνηση δεδομένων στο τηλέφωνό τους. Το Facebook αποκτά πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Onavo. Αυτό σημαίνει ότι αν και το Protect θα αποκρύψει τα δεδομένα περιήγησης από τον ISP σας, το Facebook θα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να βλέπει τι κάνετε στο τηλέφωνο και τις εφαρμογές σας. Με άλλα λόγια, το Facebook θα παρακολουθήσει τις συνήθειες περιήγησής σας, όχι μόνο όταν βρίσκεστε στο Facebook, αλλά και όταν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, όπως το Twitter και το Snapchat.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας