Το χρέος των φορολογουμένων ξεπέρασε τα 100 δις ευρώ (κατάντια)

Το χρέος των φορολογουμένων ξεπέρασε τα 100 δις ευρώ (κατάντια)

Το χρέος των φορολογουμένων ξεπέρασε τα 100 δις ευρώ (κατάντια).

Δυστυχώς το συνολικό χρέος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς την εφορία, πραγματικά δεν έχει προηγούμενο για τα Ελληνικά δεδομένα και αυτό ουσιαστικά σηματοδοτεί πως καταρρέει η οικονομία της χώρας, ολοκληρωτικά.

Για να κατανοήσετε το μέγεθος της κατάστασης, μόνο τον περασμένο Νοέμβριο οι απλήρωτες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε αντίθεση με τον προηγούμενο μήνα, και πρακτικά σημαίνει πως ο Έλληνας δεν έχει την ικανότητα να πληρώσει τα χρέη του προς το δημόσιο και κατ’ επέκταση στην εφορία.

Υπολογίζεται πως η συνολική οφειλέτες που χρωστούν προς την εφορία ανέρχονται στα 4,2 εκατομμύρια, δηλαδή σε πρακτικό επίπεδο είναι πάνω από το ήμισυ του Ελληνικού πληθυσμού, αφού σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι ανήλικοι.

Το χειρότερο όλων είναι πως η ΑΑΔΕ δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα, και συνεχίζει ακάθεκτη τις κατασχέσεις, εκτιμάται πως τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι τους κατασχέθηκε ο τραπεζικός τους λογαριασμός ή τους έχει τεθεί κάποιο παρόμοιο περιοριστικό μέτρο, επιπλέον 750.000 οφειλέτες κινδυνεύουν με τις ίδιες συνέπειες.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η παρούσα κατάσταση αντικατοπτρίζει τον κατήφορο των Ελλήνων φορολογουμένων που στην πραγματικότητα περιμένουν ένα θαύμα για να σωθούν, αφού μία μεγάλη μερίδα εξ αυτών δεν έχει ούτε καν εργασία, που υπό κανονικές συνθήκες θα τους βοηθούσε να πληρώσουν ένα μέρος των χρεών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας