Το Yahoo Messenger βάζει οριστικό λουκέτο στις 17 Ιουλίου 2018

Το Yahoo Messenger βάζει οριστικό λουκέτο στις 17 Ιουλίου 2018

Το Yahoo Messenger βάζει οριστικό λουκέτο στις 17 Ιουλίου 2018.

Η Yahoo ανακοίνωσε σήμερα ότι το πρόγραμμα συνομιλίας Yahoo Messenger διακόπτεται στις 17 Ιουλίου 2018, και από σήμερα η εταιρεία κατευθύνει τους χρήστες προς την εφαρμογή chat του Squirrel που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική έκδοση τύπου beta.

Όπως είθισται να γίνεται με τέτοιου είδους υπηρεσίες, όπως το AOL Instant Messenger, το ICQ και το Microsoft Messenger, το Yahoo Messenger χρησιμοποιείται συνήθως από το ευρύ κοινό για να συνομιλούν με τους φίλους και συνεργάτες ενώ εργάζονται, ακόμα και να συνομιλήσουν με καινούργια άτομα με σκοπό να κάνουν νέες γνωριμίες.

Με την άνοδο των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων και συνομιλίας που γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα στις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, πλέον το τοπίο έχει αλλάξει ριζικά, αφού η επικοινωνία μεταξύ των χρηστών μετατοπίστηκε από τους επιτραπέζιους υπολογιστές στα smartphone λόγω ευκολίας στη χρήση.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Yahoo σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλούς πιστούς οπαδούς που χρησιμοποιούν καθημερινά το Yahoo Messenger ως μία σπουδαία μέθοδο επικοινωνίας, και αναμφισβήτητα είναι από τις πρώτες εφαρμογές chat στο είδους του. Εντούτοις , καθώς το τοπίο των επικοινωνιών συνεχίζει να αλλάζει, εστιάζουμε την προσοχή μας στην οικοδόμηση και την εισαγωγή νέων, συναρπαστικών εργαλείων επικοινωνίας που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών.

Για όσους επιθυμούν να κατεβάσουν το ιστορικό συνομιλιών τους, η Yahoo έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά μία σελίδα όπου μπορείτε να κατεβάσετε τα δεδομένα σας για τους επόμενους 6 μήνες. Όμως μετά από αυτό, δεν θα έχετε πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στο ιστορικό συνομιλιών.

Όπως συμβαίνει και στο Discord, το Squirrel σας επιτρέπει να δημιουργείτε χώρους συνομιλίας με διάφορες θεματολογίες (χωρίζοντας τα σε υποκατηγορίες) δίνοντάς σας τη δυνατότητα να τα ενώσετε ανά πάσα στιγμή εφόσον το επιθυμείτε για να συζητήσετε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης αντί να ανεβάζετε επαφές στο Squirrel, μπορείτε να δημιουργείτε συνδέσμους πρόσκλησης και να τα στέλνετε σε φίλους και μέλη της οικογένειάς σας ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στο chat room σας. Αυτό προσθέτει περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής στις αίθουσες συνομιλίας, καθώς μόνο τα άτομα που προσκαλείτε θα έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Το Squirrel βρίσκεται προς το παρόν σε κατάσταση beta και είναι διαθέσιμο μόνο μέσω πρόσκλησης. Για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν το Squirrel, μπορείτε να στείλετε email στο squirrel.invite@oath.com για να ζητήσετε μια πρόσκληση.