ΑρχικήΕιδήσειςΤόνωση του ηθικού μέσα από την περιποίηση ομορφιάς

Τόνωση του ηθικού μέσα από την περιποίηση ομορφιάς

Ένα παράδειγμα της δέσμευσης της L’Oréal για τη φιλανθρωπία και την αρωγή μειονεκτικών ομάδων είναι η συνεχής υποστήριξη που προσφέρει ο Όμιλος στο πρόγραμμα Look Good Feel Better τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να βοηθήσει τις καρκινοπαθείς να ξαναβρούν το χαμόγελό τους μέσα από σεμινάρια περιποίησης της επιδερμίδας και μακιγιάζ. Το LGFB είναι ένα πρωτοποριακό project της βιομηχανίας καλλυντικών, το οποίο αποδεικνύει πόσο ευεργετικά μπορεί να είναι τα καλλυντικά για την ευεξία του ατόμου.

Τόνωση του ηθικού μέσα από την περιποίηση ομορφιάς

Η L’Oréal στηρίζει το πρόγραμμα Look Good Feel Better (LGFB) από το 1989, όταν δημιουργήθηκε από τη βιομηχανία καλλυντικών των ΗΠΑ, για να βοηθά τις γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες κατά του καρκίνου να αντιμετωπίζουν τις ορατές παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας. Το πρόγραμμα το οποίο έχει επεκταθεί στις ΗΠΑ περιλαμβάνοντας επίσης άνδρες και εφήβους, στοχεύει να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του ασθενή και να τονώσει το ηθικό του μέσα από σεμινάρια ομορφιάς.

Οι ασθενείς καλούνται να λάβουν μέρος σε ένα σεμινάριο διάρκειας δύο ωρών, όπου εκπαιδεύονται σε ένα καθημερινό πρόγραμμα ομορφιάς, μακιγιάζ και περιποίησης 12 βημάτων από εκπαιδευμένες αισθητικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά. Στο σεμινάριο, διδάσκονται τεχνικές που καταπολεμούν τις αλλοιώσεις στην υφή της επιδερμίδας, τρόποι εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης και καλλυντικών, καθώς και τρόποι χρήσης «έξυπνων» αξεσουάρ που αντισταθμίζουν την απώλεια μαλλιών. Στο τέλος της συνάντησης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μία συσκευασία δώρου με προϊόντα ομορφιάς, η οποία τους βοηθά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις τεχνικές που διδάχθηκαν.

“Το να μπορείς να επινοείς μία τόσο απλή ιδέα, η οποία όμως αλλάζει τόσο πολύ τις ζωές πολλών γυναικών είναι ένα δώρο, και νιώθω ευλογημένη που συνεργάζομαι με το πρόγραμμα LGFB,” δήλωσε η Sally Harold, διευθύντρια του προγράμματος LGFB στην Αυστραλία. “Κάθε φορά που βοηθούμε κάποια – της βάζουμε λίγο κραγιόν και κάνουμε να χαμογελά κάποια που περνά πραγματικά δύσκολες ώρες, είναι ένα δώρο που προσφέρουμε και νομίζω ότι είναι κάτι φανταστικό.”

Επιτυχημένες τοπικές πρωτοβουλίες

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν από μεγάλες εταιρείες καλλυντικών. Η L’Oréal συνεισφέρει στις 15 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με προϊόντα από μάρκες όπως η Lancome, η Maybelline, η Garnier, η Helena Rubinstein, η Vichy, η La Roche Posay και η L’Oreal Paris.

Ο Όμιλος συμμετέχει στο πρόγραμμα από τότε που δημιουργήθηκε, και φέτος η L’Oreal βοήθησε στη δημιουργία του LGFB στη Νότιο Αφρική, την πρώτη αφρικανική χώρα που συμμετέχει στην πρωτοβουλία. Το πρώτο σεμινάριο έλαβε χώρα στο Γιοχάνεσμπουργκ τον περασμένο Ιούλιο και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Η L’Oréal δραστηριοποιείται έντονα και στον Καναδά, όπου είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς του προγράμματος. Κάθε χρόνο, το LGFB συγκεντρώνει χρήματα από τη δημοσίευση ενός περιοδικού και τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Παρ’ όλ’ αυτά, για πρώτη φορά φέτος, η L’Oreal Canada διοργάνωσε μια μεγάλη εσωτερική διαφημιστική εκστρατεία, που περιλάμβανε αφίσες, μπλουζάκια, περίπτερα ενημέρωσης και μαθήματα γιόγκα. Μέσα από αυτή την εκστρατεία, η εταιρεία συγκέντρωσε χρήματα τα οποία θα προστεθούν στις ετήσιες δωρεές της L’Oreal στο πρόγραμμα LGFB, ενώ 15 εθελοντές προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν στο πρόγραμμα.

Τα καλλυντικά αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων

Αν και το LGFB δεν αποτελεί ιατρική πρωτοβουλία, έχει αποδειχθεί ότι ο αντίκτυπός του είναι σημαντικός στην ψυχική διάθεση, τα συναισθήματα και τον αυτοσεβασμό των γυναικών που συμμετέχουν.
Μία μελέτη, που διεξήχθη από το κέντρο ερευνών Angela Kirsner and Colmar Brunton κι είχε ως στόχο να αξιολογήσει τον αντίκτυπο του LGFB στην Αυστραλία, αποκαλύπτει ότι τα μαθήματα μακιγιάζ βελτίωσαν την αυτο-εκτίμηση, τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση των γυναικών με καρκίνο.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι το πρόγραμμα ενισχύει τον αυτοέλεγχο των γυναικών σε ότι αφορά την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την πίστη τους στη ζωή. Τα συμπεράσματα επιβεβαιώνουν τους λόγους δέσμευσης της L’Oreal στο πρόγραμμα LGFB. “Το Look Good Feel Better” αποδεικνύει τη χρησιμότητα αυτού που κάνουμε,” δήλωσε η Jennifer Campbell, Διευθύντρια Συνεργασιών και Φιλανθρωπίας του Ομίλου L’Oreal. “Μέσα από σεμινάρια περιποίησης της επιδερμίδας και μακιγιάζ, το ηθικό των γυναικών αναπτερώνεται και δείχνουν όμορφες… άρα αισθάνονται καλύτερα”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166