Βιοκαύσιμα από φρούτα. Μπορεί να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα;

Βιοκαύσιμα από φρούτα. Μπορεί να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα;

Η ζάχαρη που βρέθηκε σε φρούτα, όπως μήλα και πορτοκάλια μπορεί να μετατραπεί σε έναν νέο τύπου καυσίμου για αυτοκίνητα, σύμφωνα με έρευνες αμερικανών επιστημόνων.

Το νέο καύσιμο, που προέρχεται από τη φρουκτόζη, περιέχει 40% περισσότερη ενέργεια από την αιθανόλη, δεν εξατμίζεται εύκολα και δεν είναι τόσο ρευστό. Η φρουκτόζη μπορεί να εκμαιευθεί άμεσα από φρούτα και φυτά ή να παραχθεί από την γλυκόζη.

Διάφοροι κριτικοί και σκεπτικιστές που τάσσονται ανοιχτά ενάντια των βιοκαυσίμων που παράγονται από φυτικές σοδειές υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η τιμή των συγκεκριμένων φρούτων σε δυσθεώρητα επίπεδα, προφανώς γιατί οι καλλιέργειες που παράγονται σε ετήσια βάση είναι περιορισμένες, και δεν φτάνουν να καλύψουν ένα τόσο απαιτητικό τομέα, όπως των βιοκαυσίμων, κάτι που σημαίνει ότι αυτές οι τροφές θα στερηθούν από τους ανθρώπους, που μεταξύ άλλων τους βοηθούν να παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ οι πολιτικοί δέχθηκαν εγκάρδια τα βιοκαύσιμα ως έναν τρόπο μείωσης της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και ανεξαρτητοποίησης από το εισαγόμενο πετρέλαιο.

Βρετανική έρευνα πάνω στα βιοκαύσιμα αποκαλύπτει ότι όλοι οι τύποι άχρηστων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης και της πλαστικής σακούλας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραχθεί η βιο-βενζίνη, ενώ το κυριότερο από όλα είναι πως αυτή η επεξεργαστική διαδικασία είναι σχετικά φθηνή, σε αντίθεση με άλλες πρακτικές θεωρούνται κοστοβόρες.

Ωστόσο για να είμαστε ρεαλιστές και να μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες, γενικότερα ο τομέας των βιοκαυσίμων είναι μία αγορά που δεν έχει αναπτυχθεί στο έπακρο, όπως αναμενόταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αγρότες δεν έχουν ισχυρό κάποιο κίνητρο για να στραφούν αποκλειστικά σε αυτές τις καλλιέργειες.

Επιπρόσθετα, οι επιδοτήσεις που δίδονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανά στρέμμα καλλιέργειας βιοκαυσίμων δεν είναι σίγουρο πως θα συνεχιστούν και στο μέλλον, αφού πλέον η Ευρώπη έχει ρίξει την το βάρος της στην ηλεκτροκίνηση (βλέπε ηλεκτρικά αυτοκίνητα).

Προηγούμενο άρθροHyundai ix35 1.6 vs Nissan Qashqai 1.6 vs Skoda Yeti 1.4 TSI σύγκριση
Επόμενο άρθροΔεν πρέπει να παίζεις με τους άντρες. Δεν ισχύει
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας