ΑρχικήΕπιστήμηΒρετανοί επιστήμονες έχουν δημιουργήσει την μικρότερη κάρτα Χριστουγέννων στον κόσμο

Βρετανοί επιστήμονες έχουν δημιουργήσει την μικρότερη κάρτα Χριστουγέννων στον κόσμο

Βρετανοί επιστήμονες έχουν δημιουργήσει την μικρότερη κάρτα Χριστουγέννων στον κόσμο. Για να κατανοήσετε πόσο μικροσκοπική είναι, απλά αναλογιστείτε ότι 200 εκατομμύρια από αυτά θα μπορούσαν να χωρέσουν σε μια τυπική σφραγίδα ταχυδρομείου.

Η κάρτα, δημιουργήθηκε από το National Physical Laboratory (NPL), και το ακριβές μέγεθός της είναι 15 x 20 μικρόμετρα. Για όσους δεν γνωρίζουν, ένα μικρόμετρο είναι ένα εκατομμυριοστό του μέτρου.

Κατασκευάζεται από νιτρίδιο πυριτίου και επικαλυμμένο με λευκόχρυσο. Το εξώφυλλο της κάρτας φέρει χαραγμένο ένα χιονάνθρωπο και ένα ευχετήριο μήνυμα.

Ένας από τους εφευρέτες της κάρτας, ο Δρ David Cox από το NPL, ο οποίος δημιούργησε την κάρτα μαζί με τον συνάδελφό του Dr Kin Mingard, δήλωσε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της μικροσκοπικής κάρτας έχει στην πραγματικότητα αρκετές πρακτικές χρήσεις σε πολλούς τομείς, κυρίως για επιστημονικούς σκοπούς (και όχι μόνο).

Το NPL ανέφερε ότι η προηγούμενη μικρότερη κάρτα Χριστουγέννων είχε μέγεθος 200 x 209 μικρόμετρο, δηλαδή αρκετές φορές μεγαλύτερη από το σημερινό επίτευγμα

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166