ΑρχικήΕιδήσειςΗ Huawei θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός κέντρου δοκιμών και πιστοποίησης NB-IoT...

Η Huawei θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός κέντρου δοκιμών και πιστοποίησης NB-IoT στην Αυστραλία

Η Huawei θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός κέντρου δοκιμών και πιστοποίησης NB-IoT στην Αυστραλία.

Η Huawei ανακοίνωσε ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης στην Αυστραλία που θα διεξάγονται δοκιμές και πιστοποιήσεις για διάφορες συσκευές. Αυτό το βαρυσήμαντο έργο θα φέρει την ονομασία narrowband Internet of Things (NB-IoT) και δημιουργήθηκε βάσει συμφωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου James Cook (JCU) και του Enex TestLab.

Η συμφωνία μεταξύ JCU-Enex και TestLab υποστηρίζεται ενεργά από την Huawei. Επίσης το κέντρο δοκιμών και πιστοποίησης θα εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη του JCU στο Cairns, Far North Queensland.

Με τη χρήση των υπηρεσιών του Enex TestLab, η JCU θα μπορεί να πιστοποιεί συσκευές σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα που έχουν εγκριθεί από την Εθνική Ένωση Δοκιμαστικών Αρχών (NATA).

Η Huawei θα παρέχει τον εξοπλισμό και την υποστήριξη για τη δημιουργία του εργαστηρίου, αλλά δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία δοκιμών ή πιστοποίησης.

Ο επικεφαλής του JCU, καθηγητής Wei Xiang, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη συνεργασία τοποθετεί την Αυστραλία στην πρωτοπορία της ανάπτυξης και της υλοποίησης του NB-IoT, ενισχύοντας τον ηγετικό ρόλο που έχει στο IoT σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η είδηση ​​ακολουθεί το γεγονός ότι η Huawei άνοιξε ένα ακόμη εργαστήριο NB-IoT στην πανεπιστημιούπολη Cairns της JCU το Φεβρουάριο για να προσφέρει ευκαιρίες έρευνας και ανάπτυξης γύρω από εφαρμογές, έξυπνες συσκευές και δίκτυα αισθητήρων.

Η τοποθέτηση του εργαστηρίου στη βόρεια Αυστραλία αναμφισβήτητα θα επικεντρωθεί στην προστασία και την έρευνα στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της χώρας, την υγειονομική περίθαλψη και τη γεωργία.

Η JCU δήλωσε πως θα προσφέρει το πρώτο πτυχίο μηχανικής IoT στην Αυστραλία. Εκείνοι που θα σπουδάζουν για το πτυχίο IoT θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στις πανεπιστημιουπόλεις της Huawei τόσο στην Κίνα, όσο το Σίδνεϊ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166