ΑρχικήΔιαδίκτυοΒρετανός χάκερ καταδικάστηκε για μαζική επίθεση στη Γερμανία

Βρετανός χάκερ καταδικάστηκε για μαζική επίθεση στη Γερμανία

Βρετανός χάκερ καταδικάστηκε για μαζική επίθεση στη Γερμανία. Το περιφερειακό δικαστήριο στη δυτική πόλη της Κολωνίας, δήλωσε ότι θα αναστείλει την ποινή ενός έτους και οκτώ μηνών εναντίον του εναγομένου Daniel Kaye, μετά από σχετικούς ισχυρισμούς τόσο από τους εισαγγελείς όσο και από την υπεράσπιση.

Ο 29χρονος την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε την κίνηση του ως” το χειρότερο λάθος της ζωής του ” και αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσεις το χρόνο πίσω δεν θα το έκανε επουδενί. Εν τω μεταξύ συγκεκριμένη επίθεση χτύπησε περισσότερο από ένα εκατομμύριο γερμανικά νοικοκυριά τον περασμένο Νοέμβριο και ο σκοπός που πραγματοποιήθηκε ήταν ξεκάθαρα για τα χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί πώς το συμβάν έγινε για λογαριασμό ενός πελάτη της Λιβερίας.

Ο προαναφερόμενος χάκερ συνελήφθη τον Φεβρουάριο στο αεροδρόμιο του Luton του Λονδίνου μετά από ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για το πρόσωπο του για απόπειρα σαμποτάζ ηλεκτρονικών υπολογιστών και έπειτα ο κατηγορούμενος εκδόθηκε στις γερμανικές αρχές όπου και επιλήφθηκαν του θέματος.

Η γερμανική αστυνομία δήλωσε ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν να μολύνει τους υπολογιστές των χρηστών με ένα “botnet” ένα δίκτυο μηχανών που συνδέονται με το διαδίκτυο και μπορούν να τους χειριστούν το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό και να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθούν σε άλλους ηλεκτρονικούς στόχους.

Ο Kaye δήλωσε στο δικαστήριο ότι του καταβλήθηκε 10.000 δολάρια (περίπου 8.500 ευρώ) από μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Λιβερίας που ήθελε να χρησιμοποιήσει το botnet για να βλάψει έναν τοπικό αντίπαλο.

Η επίθεση, την οποία η εταιρεία είπε ότι προκάλεσε ζημιές ύψους 2 εκατ. Ευρώ, έληξε όταν συνέστησε στους πελάτες να αποσυνδέσουν τους δρομολογητές (rooter) τους και να τα επανεκκινήσουν μετά από ενημέρωση λογισμικού.

Η μεγάλης κλίμακας επίθεση πυροδότησε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στη Γερμανία και αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι τα περισσότερα χτυπήματα έχουν ως πρωταρχικό στόχο να επηρεάσουν τις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166