ΑρχικήΕιδήσειςMείωση των παγκόσμιων πωλήσεων στα tablet, επιβράδυνση κατά 3,4% το δεύτερο τρίμηνο...

Mείωση των παγκόσμιων πωλήσεων στα tablet, επιβράδυνση κατά 3,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Mείωση των παγκόσμιων πωλήσεων στα tablet, επιβράδυνση κατά 3,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε την περασμένη Πέμπτη η International Data Corporation (IDC) αποκάλυψε ότι η μείωση πωλήσεων των tablet παρουσίασε μία αισθητή πτώση της τάξεως των 3,4% σε σύγκριση με την περσινή χρονική περίοδο. Επιπλέον αξίζει να επισημανθεί το γεγονός πως ενώ τα δεδομένα της IDC για το Q1 παρουσίασαν πτώση 8,5%, τα δεδομένα Q2 δείχνουν μείωση μόνο 3,4%.

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά το μερίδιο αγοράς. Τα πέντε κορυφαία παραμένουν τα ίδια με την Apple να οδηγεί την κούρσα της ηγεσίας σε τούτο τομέα και από πίσω να ακολουθεί η Samsung, Huawei, Amazon και Lenovo σε μεγάλη απόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple, η Huawei και η Amazon έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους σε σύγκριση με πέρυσι το 2016, ενώ η Samsung έχει διατηρήσει σταθερά την πορεία της στα έξι εκατομμύρια μονάδες, σε αντίθεση με τη Lenovo. Ενώ η Apple και η Lenovo έχουν χάσει 5,3% και 0,8% αντίστοιχα, η Samsung, η Huawei και η Amazon είδαν να αυξάνονται αργά το μερίδιο αγοράς.

Ωστόσο, όταν αυτά τα στατιστικά στοιχεία συγκριθούν με το πρώτο τρίμηνο του 2017, οι πέντε κορυφαίες εταιρείες εκτός από τη Samsung έχουν δει τις πωλήσεις τους να αυξάνονται, ενώ η Samsung διατηρεί το ίδιο ποσοστό. Η IDC έχει βγάλει το πόρισμα πως ετούτες οι ανακατατάξεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στην εισροή tablet χαμηλού κόστους από όλους τους κατασκευαστές.

Η IDC σχολιάζει ακόμη ότι παρόλο που μέχρι στιγμής η αγορά έχει διακλαδιστεί σε δύο μέρη, τα αποσπώμενα και τα μετατρέψιμα, με την Apple και τη Microsoft να οδηγούν την πρώτη κατηγορία και τους κατασκευαστές υπολογιστών που οδηγούν την δεύτερη. Το σπουδαιότερο σημείο είναι ότι οι κατασκευαστές smartphones και οι κατασκευαστές υπολογιστών συχνά πυκνά βγάζουν εξαιρετικές προσφορές, οι οποίες φυσικά είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166