ΑρχικήHow toWordPress δημιουργία ιστοσελίδας με Drag and drop σε σύντομο χρόνο

WordPress δημιουργία ιστοσελίδας με Drag and drop σε σύντομο χρόνο

WordPress δημιουργία ιστοσελίδας με Drag and drop σε σύντομο χρόνο, γλιτώνοντας σας από κόπο και χρήμα διευκολύνοντας τη ζωή σας.

Το drag and drop της WordPress για τη δημιουργία και κατασκευή ιστοσελίδων είναι μια σημαντική δύναμη στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πλατφόρμα και αναμφισβήτητα της έχει δώσει περαιτέρω αναγνωρισιμότητα τα τελευταία χρόνια. Από τη στιγμή της έναρξης της, το WordPress βρισκόταν πάντα στο προσκήνιο, παρέχοντας εύκολη δημιουργία ιστοτόπων ακόμα και σε εκείνους που δεν γνώριζαν τα βασικά πράγματα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ιστοσελίδων μέσω των γλωσσών προγραμματισμού ή περίπλοκους κώδικες.

Πολύ σύντομα, όμως, εξάλειψε δραστικά τον αστρικό ανταγωνισμό με τα εργαλεία δημιουργίας ιστότοπων με Flash που λειτουργούσαν τόσο offline όσο και στο διαδίκτυο χώρο, τα οποία βοήθησαν οποιονδήποτε να δημιουργήσει έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας μια διεπαφή τύπου “drag and drop”. Η ευκολία απλά να σύρετε ένα στοιχείο περιεχομένου ή ένα πλαίσιο κειμένου και να το τοποθετήσετε οπουδήποτε θελήσετε εσείς, ήταν ακόμα καλύτερο από τον επεξεργαστή WYSIWYG που παρουσίασε το WordPress (και εξακολουθεί να διαθέτει ακόμα στον κόσμο).

Ευτυχώς, το plugin drag-and-drop δημιουργήθηκε για το WordPress, διατηρώντας το σχετικό και παρέχοντας στους χρήστες όσο το δυνατόν καλύτερη σχεδίαση ιστοσελίδων. Αυτά τα πρόσθετα καθίστανται εξίσου εύκολα για βετεράνους, καθώς και για αρχάριους από τον κόσμο της δημιουργίας ιστοτόπων. Αυτά τα πρόσθετα δίνουν τον πλήρη χειρισμό και έλεγχο του σχεδιασμού στα χέρια του χρήστη, δίνοντάς του τη δυνατότητα να δημιουργεί οπτικά εντυπωσιακές ιστοσελίδες με γρήγορο ρυθμό.

Σήμερα, υπάρχουν δεκάδες plugins δημιουργών σελίδων για το WordPress που προσφέρονται. Τώρα, προτού να διαλέξετε έναν από αυτούς και να ξεκινήσετε τις περιπέτειές σας στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, διαβάστε και κατανοήστε περισσότερα σχετικά με αυτά τα πρόσθετα, τα βασικά στοιχεία τους, τα αδιαμφισβήτητα οφέλη τους και τις επικρίσεις τους.

Τι ακριβώς είναι το Wordpress Drag and Drop Builders;

Ένα WordPress drag and drop page builder plugin, ειλικρινά είναι ότι ακριβώς αναφέρει. Όμως για να γίνει κατανοητό και στον πιο αδαή θα σας εξηγήσουμε την ορολογία.

Plugin: Λοιπόν, είναι ένα μία επέκταση ή ένα πρόσθετο plugin που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα του wordpress σας.

Page Builder: Αυτές οι προσθήκες σας βοηθούν να δημιουργήσετε ιστοσελίδες στο WordPress.

Drag and Drop (Σύρετε και αποθέστε) : Για να ενεργοποιήσετε την δημιουργία ιστοσελίδων, αυτά τα πρόσθετα σας προσφέρουν έναν επεξεργαστή στυλ με μεταφορά και απόθεση, όπου μπορείτε να συλλέξετε προκαθορισμένα στοιχεία περιεχομένου (όπως πλαίσια κειμένου, σχήματα, πλαίσια εικόνων, βίντεο, slideshows εικόνας κ.λπ.) και να τα αφήσετε στο σημείο της οθόνης όπου θέλετε να εμφανίζονται στο σχέδιο.

WordPress: Σωστά μαντέψατε. αυτό το κομμάτι είναι ειδικά αφιερωμένο για το WordPress.

Πιο ξεκάθαρα, αυτά τα πρόσθετα είναι προηγμένοι κατασκευαστές σελίδων που διαφέρουν πολύ από το προεπιλεγμένο παράθυρο επεξεργασίας δημιουργίας μηνυμάτων του WordPress. Τώρα, με το βασικό WordPress, έχετε τη λειτουργία “κειμένου” (όπου πρέπει να γράψετε κώδικα HTML) ή την “οπτική” λειτουργία όπου μπορείτε να δείτε την προεπισκόπηση του σχεδίου σας και να χρησιμοποιήσετε βασική επεξεργασία περιεχομένου στην οθόνη χρησιμοποιώντας κουμπιά στοιχείων με δυνατότητα κλικ . Ένα πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης σας παρέχει μια τρίτη επιλογή, που είναι ένας επεξεργαστής με προκαθορισμένα γραφικά στοιχεία, εξαρτήματα σχεδιασμού και μπλοκ περιεχομένου.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές το παράδειγμα, φέρτε στο μυαλό σας τα widget πλευρική γραμμή ενός θέματος του WP. Θυμηθείτε πώς θα μπορούσατε να μεταφέρετε τα widgets και να αναμορφώσετε εύκολα τις πλευρικές στήλες. Με παρόμοιο τρόπο, αυτά τα plug-in drag-and-drop σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε widgets που αντιπροσωπεύουν στοιχεία σχεδίασης και περιεχομένου και μπορείτε να τα σύρετε και να τα ρίξετε για να δημιουργήσετε εξελιγμένες και οπτικά εντυπωσιακές ιστοσελίδες. Τα προηγμένα πρόσθετα δημιουργίας σελίδας σάς επιτρέπουν ακόμη να δημιουργήσετε τα δικά σας γραφικά στοιχεία, να προσθέσετε πρόσθετα γραφικά στοιχεία και να ενσωματώσετε τα προεπιλεγμένα widgets του WordPress για την κατασκευή και ολοκλήρωση των websites σας.

Η ανάγκη για Drag and Drop Page Builder στο WordPress.

Τώρα, υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές ιστοσελίδες εκεί έξω που δεν χρησιμοποιούν οποιαδήποτε πρόσθετα, αλλά χρησιμοποιούν μόνο τη διεπαφή επεξεργασίας προεπιλεγμένης δημιουργίας μηνυμάτων του WordPress. Ακόμα, οι περισσότερες σύγχρονες ιστοσελίδες του WordPress βασίζονται σε μηχανές αντιστοίχισης σελίδων για να φτιάξουν πραγματικά κάτι εντυπωσιακό. Το μεγάλο ερώτημα είναι – γιατί χρειαζόμαστε αυτά τα plugins δημιουργών σελίδων; Εδώ είναι οι βασικοί λόγοι που καθιστούν αυτά τα plugins σχεδόν απαραίτητα για τους σύγχρονους δικτυακούς τόπους WP:

 • Ο δικτυακός σας τόπος WordPress είναι κάτι πολύ περισσότερο από τον αρχικό σχεδιασμό με τον οποίο σας προσφέρεται και ουσιαστικά είναι ακατάλληλο για σοβαρούς επαγγελματίες, εκτός κι αν επιθυμείτε να παραμείνετε σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
 • Όπως γίνεται αντιληπτό, ο διαδικτυακός ιστότοπος με το πέρασμα των καιρών θα αναπτύσσεται και θα μεγαλώνει, αφού θα προστεθούν πρόσθετες σελίδες, επιπλέον άρθρα και γενικά περισσότερο περιεχόμενο. Ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης καθιστά αυτή τη μετέπειτα εργασία ευκολότερη, ταχύτερη και καλύτερη.
 • Ακόμα κι αν είστε εξοικειωμένοι με τον HTML5, CSS και τον προεπιλεγμένο επεξεργαστή WordPress. Είναι βέβαιο πως πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να εργαστούν για τη δημιουργία περισσότερων ιστοσελίδων για επαγγελματικό σκοπό. Οπότε αντικειμενικά θα τους διευκολύνει αφάνταστα ένας οικοδόμος drag-and-drop και θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.
 • Εναλλακτικές λύσεις που παρομοιάζουν το WordPress, είναι οι υπηρεσίες, όπως Wix, Weebly, και Shopify, που κυκλοφορούν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιες οι πλατφόρμες για τους σχεδιαστές με στυλ “drag and drop”. Ωστόσο τα plugins για την οικοδόμηση σελίδων του WordPress την καθιστούν ανταγωνιστική στο πλαίσιο της δυναμικής αγοράς σήμερα, αφού είναι μακράν πιο πρακτικά από τους ανταγωνιστές της.

Τα μεγαλύτερα οφέλη του WordPress Drag and Drop Plugins Builder Page.

Ακόμα και αν αγνοήσουμε τους 3 λόγους που περιγράφονται παραπάνω, υπάρχουν εγγενή πλεονεκτήματα που συνδέονται με αυτά τα plugins που τους καθιστούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μια ρύθμιση WordPress. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Όλα σε μια λύση σχεδίασης

Μια σύγχρονη ιστοσελίδα WordPress χρειάζεται πολύ περισσότερα από τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού. Υπάρχουν καρουζέλ για εικόνες, widgets κοινής χρήσης, πλέγματα περιεχομένου, εξελιγμένα δεδομένα στηλών, κινούμενα σχέδια, πίνακες, κουμπιά κλήσης για δράση, διαγράμματα και έξυπνη πίνακες για την παρουσίαση βίντεο. Τώρα, μπορεί να μην απαιτείτε αυτές τις προηγμένες μορφές περιεχομένου για όλες τις αναρτήσεις, αλλά όποτε το κάνετε, δεν θα θέλατε να εγκαταστήσετε ένα ειδικό plugin για να διαχειριστείτε την απαίτησή σας. Έχοντας δημιουργήσει ένα πρόσθετο δημιουργίας σελίδας, μπορείτε να λύσετε όλες αυτές τις προηγμένες απαιτήσεις σχεδιασμού και περιεχομένου μία για πάντα.

Προσαρμοσμένες διατάξεις για την ταυτότητα επωνυμίας (Brand Identity).

Θα αναγνωρίζατε αμέσως τους αγαπημένους σας ιστότοπους, ακόμη και αν το περιεχόμενό τους εξαφανιστεί δια μαγείας. Αυτό οφείλεται στο μοναδικό σχεδιασμό (κεφαλίδες, δομή περιεχομένου, υπόβαθρα, μενού πλοήγησης κ.λπ.). Τώρα, ακόμη και αν επιλέξετε ένα θέμα WordPress premium, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα ταιριάζει απόλυτα στη φαντασία του σχεδιασμού σας.

Επομένως θα έχει σαν συνέπεια στο τελικό αποτέλεσμα να υπάρξει κάποιο είδος συμβιβασμού στην εμφάνιση του σχεδιασμού. Στη συνέχεια, θα υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το ίδιο θέμα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναγνώριση της μάρκας από το σχεδιασμό άλλων ιστοσελίδων. Αυτοί οι κατασκευαστές με βάση το drag and drop λύνουν το πρόβλημα. μπορείτε να προσθέσετε σημαντικά επιπρόσθετα στοιχεία σχεδιασμού στο επιλεγμένο θέμα WP. Επιπλέον, οι περισσότερες από αυτές τις προσθήκες έρχονται με τη δική τους συλλογή από εξαιρετικά συμβατά θέματα.

Κωδικοποιημένες διορθώσεις και δημιουργίες.

Δεν μπορείτε να αγνοήσετε την αξία αυτών των προσθηκών για εκείνους που δεν είναι απολύτως άνετοι με την κωδικοποίηση HTML. Η διόρθωση ελαττωματικών σχεδιαστικών ελαττωμάτων, όπως είναι ο δυσανάλογος χώρος μεταξύ πολλών στηλών, για παράδειγμα, θα μπορούσε να απαιτήσει ώρες προσπάθειας σε δοκιμές και σφάλματα μέσω διόρθωσης κώδικα HTML. Ωστόσο, με ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων με στυλ “drag and drop”, μπορείτε να το κάνετε μέσα σε 5 λεπτά και να δημοσιεύσετε τις αλλαγές.

Άλλες λειτουργίες προσθήκης που έχουν αξία..

Εκτός από τα προαναφερόμενα παραπάνω, αυτά τα plugins φέρνουν και άλλα πλεονεκτήματα στο τραπέζι. για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε και να εξάγετε στοιχεία σχεδιασμού, να εκτελέσετε ζωντανή επεξεργασία και να κάνετε αλλαγές μόνο για κινητά στα σχέδια του ιστότοπού σας. Ακολουθεί μια λίστα με αυτά τα πλεονεκτήματα:

 • Μπορείτε να δείτε το ιστορικό των αλλαγών που έγιναν και να επαναφέρετε το σχέδιο σε ένα προηγούμενο στάδιο με ένα μόνο κλικ.
 • Η προσθήκη σειρών, στηλών και χειρισμού σχεδιαγράμματος για περίπλοκες παρουσιάσεις περιεχομένου με αυτές τις προσθήκες είναι εύκολη.
  Κάντε συγκεκριμένες αλλαγές για εκδόσεις για κινητά και tablet με τους ιστότοπούς σας.
 • Επιλογές για τη δημιουργία επαναχρησιμοποιήσιμων προτύπων που μπορούν να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή αργότερα.
 • Με προσαρμοσμένες ενότητες και εργαλεία ανάπτυξης, αυτά τα πρόσθετα επεκτείνουν πρόσθετες δυνατότητες σε ειδικούς HTML.
 • Πολλά από αυτά τα πρόσθετα είναι συμβατά με το WooCommerce, το οποίο επεκτείνει το σχεδιαστικό aplomb στα ηλεκτρονικά καταστήματα WP.
 • Ζωντανή επεξεργασία, για να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε αλλαγές στην παρούσα έκδοση του ιστότοπου σε πραγματικό χρόνο.
 • Επιλογές για την εξαγωγή συγκεκριμένων τμημάτων σχεδίων σε άλλες σελίδες, με αποτέλεσμα την γρήγορη δημιουργία πολύ γρήγορα σχεδιασμένων ιστοσελίδων.

Μειονεκτήματα του Drag and Drop Page Builders (μεταφοράς και απόθεσης).

Αυτά τα πρόσθετα, παρά τα τεράστια οφέλη τους, μερικές φορές οι επικριτές τα κατακρίνουν για διάφορους λόγους. Δείτε εάν συμφωνείτε με αυτές τις απόψεις:

 • Αυτοί οι κατασκευαστές σελίδων εμπνέουν τους μη σχεδιαστές να αναλάβουν το σχεδιαστικό μέρος της δημιουργίας ιστοσελίδων, γεγονός που δημιουργεί γρήγορα επιπλέον ακατάστατα αποτελέσματα.
 • Ο κώδικας που αφήνεται πίσω από αυτά τα πρόσθετα όταν τα απενεργοποιείτε είναι πολύ περίπλοκος και δεν είναι καθαρός.
 • Οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων είναι εξαρτημένοι από το plugin και κάποια στιγμή που πρέπει να αναλάβουν τους κινδύνους των προγραμματιστών, όπως να ξεχάσουν για μεγάλο διάστημα την υποστήριξη και τις αναβαθμίσεις θα τα βρουν μπαστούνια και και προφανώς αυτό σημαίνει το τρωτό σημείο ανοίγοντας την πόρτα διάπλατα στους χάκερς.
 • Η κατάργηση της εγκατάστασης του plugin θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια ολόκληρου του περιεχομένου που δημιουργήθηκε μέσω του plugin.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση plugin από αναξιόπιστες πηγές φέρνει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λογαριασμού WordPress.
 • Είναι πιθανό ότι ένα τέτοιο plugin θα μπορούσε να επηρεάσει την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι ανησυχίες μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογημένες. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο χιλιάδες ιστοσελίδες του WordPress έχουν δημιουργήσει με επιτυχία εκπληκτικά σχέδια χρησιμοποιώντας τα κορυφαία προστιθέμενα plug-ins για δημιουργούς σελίδας, αυτές οι απόψεις φαίνονται μάλλον σκληρές.

Οι δύο πυλώνες μιας σύγχρονης ιστοσελίδας WordPress είναι – το περιεχόμενο και ο σχεδιασμός. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ιστότοπος του WP σας πρέπει να έχει αντίκτυπο όσον αφορά τον σχεδιασμό. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό γρήγορα, χωρίς μεγάλες δαπάνες και χωρίς παρενοχλήσεις. Τα plugin δημιουργών σελίδων drag and drop του WordPress το καθιστούν δυνατό. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις καταπληκτικές λειτουργίες, τις ρυθμίσεις, τις προσαρμογές και τις δυνατότητες αυτών των προσθηκών, αναζητήστε τα κορυφαία πρόσθετα plug-in page builder από αξιόπιστους προγραμματιστές και ανακαλύψτε ξανά το σχεδιασμό του ιστότοπού σας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166