ΑρχικήΟικονομίαΞόδεψε έξυπνα για την σύντροφο σου σε 5 στάδια

Ξόδεψε έξυπνα για την σύντροφο σου σε 5 στάδια

Σε μια σχέση, οι καβγάδες και οι «στεγνές» από έρωτα νύχτες ξεπερνιούνται απλώς με περισσότερη σαρκική πράξη, αλλά τα οικονομικά προβλήματα ενός ζεύγους έχουν την τάση να σε στοιχειώνουν. Δες τον οδηγό του Texnologia.Net για να επιβιώσεις στα πέντε στάδια της συμβίωσης.

Ραντεβού: Δεν την αφήνεις να κοιτάξει το λογαριασμό στα πρώτα τρία ραντεβού. Από εκεί και πέρα, ελάχιστες αναφορές στον τραπεζικό σου λογαριασμό. «Οι γυναίκες θέλουν άντρες που είναι οικονομικά ασφαλείς, αλλά μοιάζει πολύ ψωνισμένο να αποκαλύπτεις πόσα έχεις πριν κάνετε σχέση» λέει η Hedda Muskat, συγγραφέας του Dating Confidential.

Συμβίωση: Το να μοιράζεις το νοίκι στη μέση είναι για τους συγκάτοικους, όχι για ρομαντικούς συντρόφους, λέει η Tina B. Tesssina, Ph.D., συγγραφέας του How to Be a Couple and Still Be Free. Αν βγάζεις περισσότερα, προσφέρσου να πληρώνεις κάποιους από τους λογαριασμούς μόνος σου.

Σχεδιάζοντας το γάμο: «Ο σχεδιασμός του γάμου είναι πρόγευση, γιατί βλέπεις τις οικονομικές προσδοκίες του άλλου κάτω από σημαντική πίεση» λέει η Tessina. Γι’ αυτό άρχισε να λειτουργείς και στον οικονομικό τομέα σαν να είστε ήδη παντρεμένοι. Σε κάθε περίπτωση «κάνε το “εμείς” την πρωταρχική σου θέση» λέει η Tessina.

Χτίζοντας Οικογένεια: Οι δύο μεγαλύτερες μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις σου, εκτός από το σπίτι: δίδακτρα για τα παιδιά και σύνταξη. «Χρειάζεται να σχεδιάσεις ένα portfolio που θα υποστηρίζει δύο παιδιά για 35 χρόνια» λέει ο Michael Knight, από τον κορυφαίο επενδυτικό αμερικανικό όμιλο Knight Investment Planning. «Γίνε δημιουργικός με ένα συνδυασμό επενδύσεων, δανείων, αποταμιεύσεων και μελέτης» προσθέτει.

Χωρίζοντας: Αν ανήκεις στο 99% των Ελλήνων χωρίς προγαμιαίο συμβόλαιο, φρόντισε να καταγράψεις τα περιουσιακά σου στοιχεία πριν πάτε σε διακανονισμό και βρες στοιχεία (αποδείξεις, συμβόλαια κ.λπ.) που αποδεικνύουν τις ημερομηνίες που τα απέκτησες. Το συνηθέστερο πρόβλημα στο μοίρασμα της κοινής ιδιοκτησίας είναι αυτό, αλλιώς ο δικηγόρος της θα κοιτάξει να πάρει και σπίτι και αυτοκίνητο και θα σε αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο και μετά θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για την απραγία που έχεις επιδείξει σε μία τόσο κρίσιμη και σημαντική κατάσταση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166