ΑρχικήΕιδήσειςΥγειονομική περίθαλψη: Τα προηγμένα μηχανήματα και συστήματα μπορούν να αποτρέψουν θανάτους

Υγειονομική περίθαλψη: Τα προηγμένα μηχανήματα και συστήματα μπορούν να αποτρέψουν θανάτους

Οι περισσότεροι επαγγελματίες στον τομέα της Υγειονομικής Περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου συμφωνούν ότι τα προηγμένα μηχανήματα και συστήματα που δύναται να χρησιμοποιηθούν εύκολα, έχουν την ικανότητα να επιτρέψουν τη διάσωση περισσότερων ζωών. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει σύμφωνα με έρευνα της SOTI, μία εταιρεία που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις που σχετίζονται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of things), η οποία πρόσφατα διεξήγαγε μία δημοσκόπηση 475 γιατρών και νοσηλευτών για να καταλάβει πως η τεχνολογία που χρησιμοποιούν επηρεάζει τα αποτελέσματα των ασθενών τους.

Η SOTI διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης περνούν σημαντικό μέρος του χρόνου τους για την επίλυση διαφόρων θεμάτων που σχετίζονται με την σωστή χρήση των μηχανημάτων και των τεχνολογιών, και τυπικά αυτός ο χαμένος χρόνος θα μπορούσε να είχε δαπανηθεί βοηθώντας τους ασθενείς.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι η περίπλοκη και κακή τεχνολογία, ή η πλήρης έλλειψη γνώσης χειρισμού της από το ιατρικό προσωπικό, δυσκολεύει το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, και δεν έχουν τη δυνατότητα να αφοσιωθούν 100% στους ασθενείς με αρνητικό αποτέλεσμα να χάνονται ορισμένες φορές κάποιες ζωές, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί υπό κανονικές συνθήκες.

Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας και της συμφόρησης των νοσοκομείων, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο χειρότερα. Ενώ ορισμένοι ερωτηθέντες ισχυρίστηκαν ότι οι εργοδότες τους εισήγαγαν νέες προηγμένες τεχνολογίες για να τους βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κρίσης, ανέφεραν επίσης ότι αυτά τα καινούργια συστήματα και τα μηχανήματα τους δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τη δουλειά τους, κάτι που συνεπάγεται ότι αυτές οι πολυέξοδες επενδύσεις δεν απέφεραν καρπούς, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αφού προφανώς έπρεπε οι γιατροί να αφιερώσουν αρκετές εβδομάδες ή μήνες έως ότου μάθουν να τα χειρίζονται. Μην ξεχνάτε πως δεν πρόκειται για παιχνίδια, αλλά για μηχανήματα πού χειρίζονται ζωές.

Η SOTI υποστηρίζει ότι η εισαγωγή συσκευών IoT θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία, και να δώσει στους επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης αληθινά βοηθητικά εργαλεία στη μάχη για τη διάσωση περισσότερων ζώων, αφού πλέον, ακόμα και η παρακολούθηση των ασθενών γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο, δίχως να χρειάζεται ο νοσηλευτής να είναι 24 ώρες το 24ωρο πάνω από το κεφάλι του αρρώστου.

«Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σπαταλούν χρόνο σε εργασίες που θα μπορούσαν να απλοποιηθούν με τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία», δήλωσε ο Stefan Spendrup, που κατέχει τη θέση VP of Sales, για τη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη στην SOTI.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε επίσης: «Το προσωπικό της πρώτης γραμμής επηρεάζεται αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό από την ξεπερασμένη τεχνολογία, ενώ το 68% των βρετανών εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης συμφωνούν ότι η καλύτερη και απλούστερη τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών, ένα σαφές σημάδι ότι η εκάστοτε διοίκηση των νοσοκομείων οφείλει να λάβει υπόψιν πολλούς παράγοντες που μέχρι σήμερα αγνοούνται, γιατί μάλλον έχουν Μαύρα Μεσάνυχτα».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166