ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήΚαι εγένετο “The Magic Bus”…

Και εγένετο “The Magic Bus”…

Το καλοκαίρι του 2017, σε ένα jam μεταξύ φίλων – που έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς για την μπάντα ως Smokejohn’s party – μέλη των “it’s the Special Guests” και “Nox Die” βρέθηκαν μαζί στη σκηνή. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τη μοιραζόντουσαν, καθώς οι μπάντες έδωσαν πολλές συναυλίες μαζί, αλλά ήταν η πρώτη που έπαιξαν ως ομάδα.

Ακούστε παρακάτω το άσμα για να γουστάρετε.

Τα set list των δυο συγκροτημάτων ήταν παρόμοια, οπότε με λίγο αυτοσχεδιασμό το live έμοιαζε να μην έχει τελειωμό! Αρκετά τραγούδια (και κοκτέιλ) μετά, κι έχοντας εξαντλήσει το αγγλόφωνο πρόγραμμα, τα πρώτα ακόρντα της «Ταξιδιάρας Ψυχής» ενθουσίασαν το κοινό και η συνέχεια ήταν μια επισκόπηση της ελληνόφωνης rock σκηνής μέχρι το ξημέρωμα… Την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς να χρειαστούν πολλά λόγια και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, εγένετο “The Magic Bus”!

Οι επιβαίνοντες του Λεωφορείου…

Στη φωνή και τα φωνητικά ο Βαλάντης Δάφκος. Εκ Κατερίνης ορμώμενος και με το Υ.ΠΑΙ.Θ. να τον τοποθετεί στη Βοιωτία και την πόλη της Λιβαδειάς στην οποία και διαμένει από το ’11 με την οικογένειά του, ο Βαλάντης συνέχισε τη μουσική του πορεία ακάθεκτος. Από το πιάνο στα μικρά του χρόνια, στα τύμπανα και την κιθάρα λίγο αργότερα, που τα διαδέχθηκαν το μπουζούκι, ο μπαγλαμάς και τα κρουστά ώστε τελικά να αφοσιωθεί στο μπάσο και τη φωνή ως σήμερα. Αφού προηγήθηκαν rock, metal, ρεμπέτικα αλλά και παραδοσιακά σχήματα (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) σε Κατερίνη και Ιωάννινα, βρήκε τελικά την προσωπική του Ιθάκη στην πλούσια μουσική σκηνή της Λιβαδειάς, η οποία παρά τους μικρούς της αριθμούς, διαθέτει πλήθος μουσικών και συγκροτημάτων! Παράλληλα γράφει στίχους και flash fiction διηγήματα, αγαπάει τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο και τα μεγάλα ταξίδια.

Στις κιθάρες και τα φωνητικά ο Ερμής Σουλτανόπουλος. Γέννημα θρέμμα της κωμόπολης της Αταλάντης, ο Ερμής από τα γυμνασιακά του χρόνια γοητεύτηκε από την αγγλόφωνη hard rock και heavy metal μουσική, κυρίως της δεκαετίας του ‘80, όπου ήταν και η κύρια επιρροή για την ενασχόληση του με την μουσική. Με διάφορα σχήματα τοπικά πορεύτηκε στον χώρο του rock, hard rock και heavy metal παίζοντας διασκευές και original συνθέσεις, κάποιες φορές αναλαμβάνοντας και χρέη τραγουδιστή. Πέρα από τον ευρύτερο χώρο του rock έχει συμμετάσχει σε λαϊκά, έντεχνα και ακουστικά τοπικά σχήματα. Πτυχιούχος κλασικής κιθάρας και απόφοιτος Ι.Ε.Κ. με ειδικότητα μουσική με τεχνολογία έχει συνεργαστεί με μουσικές σχολές και ωδεία σαν καθηγητής κιθάρας. Εκτός από την μουσική, η θάλασσα, το κολύμπι, τα ταξίδια, οι καλές ταινίες και σειρές έχουν εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις του.

Στο μπάσο η Ντίνα Αργυρίου η οποία κατάγεται από ένα χωριό της Λοκρίδας. Η πρώτη επαφή της με τη μουσική είναι όταν παίρνει για δώρο από τον μπαμπά της ένα αρμόνιο, κάπου στην ηλικία των 8, με το οποίο και ασχολείται κάποια χρόνια. Συνεχίζει για λίγο ακόμη με πιάνο μέχρι την ηλικία των 13. Από εκεί και στο εξής αλλάζει ρότα, αφήνει λίγο τη μουσική και ασχολείται με μια μεγάλη αγάπη, τις ξένες γλώσσες όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά. Αυτή η αγάπη την ακολουθεί ακόμα και σήμερα. Πτυχιούχος Δασοπονίας και Ιταλικής Φιλολογίας ακολουθεί επαγγελματικά την διδασκαλία ξένων γλωσσών. Ξανασυναντά τη μουσική όταν γνωρίζεται με τον Ερμή Σουλτανόπουλο όπου και άλλα μουσικά όργανα όπως ακουστική κιθάρα και μπάσο έρχονται στη ζωή της. Πρώτη επαφή με τα συγκροτήματα ήταν όταν, πια, γίνεται μέλος του rock σχήματος “NOX DIE” σαν μπασίστρια… ακολουθούν οι “The Magic Bus”!

Στα τύμπανα ο Πάρης Γάτσιος. Γεννημένος Αθήνα και μεγαλωμένος Λιβαδειά ξεκίνησε το 1998 το μουσικό ταξίδι μέσω των τυμπάνων. Από το 1998 σε τοπικές μπάντες κι εξορμήσεις στις σκηνές των Αθηνών αλλά και όλης της Ελλάδας, γοητευμένος ταυτόχρονα από τις κλασικές rock / metal μπάντες της Βρετανίας, της Αμερικής αλλά και το ελληνόφωνο rock που απογειώθηκε (εμπορικά και δισκογραφικά) την δεκαετία του ‘90. Η φοιτητική διαμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 1998 -2004 έδωσε την ευκαιρία εξερεύνησης του Βρετανικού rock και της αντίστοιχης μουσικής κουλτούρας. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεχή κι έντονη συμμετοχή δισκογραφικά και συναυλιακά στην μουσική σκηνή της πόλης και σε ωδεία. Πτυχιούχος Στατιστικών & Οικονομικών σπουδών αλλά και τυμπάνων εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης. Εκτός από τη μουσική ασχολείται με τον αθλητισμό και τον επαγγελματικό προσανατολισμό στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα χιλιόμετρα…

Στο ξεκίνημά της η μπάντα ήταν ένα όχημα διασκευών της ελληνόφωνης rock σκηνής, όπως μαρτυρά άλλωστε και το όνομά της! Εύηχο και με σαφέστατες αναφορές, αποτελεί ταυτόχρονα κι έναν φόρο τιμής σε όλα τα σχήματα που ανέδειξε η σκηνή αυτή αλλά και αναδείχθηκαν μέσα από αυτή.

Το πάθος, η ενέργεια στα live και τα καλοπαιγμένα κομμάτια έκαναν το Μαγικό Λεωφορείο γρήγορα αγαπητό στη Λιβαδειά και τις γύρω περιοχές, ενώ σύντομα βρέθηκε να μετράει χιλιόμετρα και συναυλίες σε πολλά μέρη της χώρας, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με κάποια απ’ τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα αυτής (όπως Ενδελέχεια, Magic de Spell, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Παρίσσης κ.α.).

Τα live δεν είναι βιοποριστικός αυτοσκοπός, αλλά δίψα κι ανάγκη για καλλιτεχνική επικοινωνία και δημιουργία, οπότε η μπάντα αντιμετωπίζει κάθε ένα από αυτά ως μια ξεχωριστή γιορτή. Σκληρή δουλειά, πρόβες κι ανυπομονησία για το επόμενο! Από μικρούς χώρους και λιγοστό κοινό, μέχρι μεγάλα φεστιβάλ με χιλιάδες κόσμο, όλα περνούν από το πρίσμα και την αδρεναλίνη της «πρώτης» φοράς!

Ο δίσκος…

Όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να γεννηθεί η ανάγκη για δημιουργία! Ιδέες, μελωδίες και στίχοι έπεσαν στο τραπέζι και σύντομα η μπάντα βρέθηκε στο Locomotive Sound studio για την ηχογράφηση, με παραγωγό τον Έκτορα Σώχο. «Το Κάστρο» ολοκληρώθηκε και τα 11 κομμάτια του διαπερνούνται από αγνό rock, ιδιαίτερες θεματικές και δυναμικές συνθέσεις.

Μουσικά ο δίσκος εμπεριέχει όλα αυτά που επηρέασαν τα μέλη της μπάντας, διυλισμένα απ’ το προσωπικό τους πρίσμα. Συνυπάρχουν η ελληνόφωνη rock του ’90, το κλασικό hard rock των ’80 κι ’70, αλλά και πινελιές παραδοσιακής κι ανατολίτικης μουσικής – χωρίς να χάνεται ο χαρακτήρας του συγκροτήματος.

Στιχουργικά υπάρχει μια ευρεία θεματολογική παλέτα. Ο καθένας θα ανακαλύψει μέσα στους στίχους επιρροές και εμπνεύσεις από λογοτεχνία, ποίηση, προσωπικά βιώματα και μυθοπλασία. Σκοπός τους είναι τα ταξιδέψουν τον ακροατή, να εξάψουν το ενδιαφέρον του για αναζήτηση των αναφορών, αλλά και να ταυτιστεί με καταστάσεις και συναισθήματα.

Παράλληλα projects

Οι “The Magic Bus” ως… δυάδες (επεξήγηση λίαν συντόμως!) παραμένουν ανήσυχα πνεύματα κι αναζητώντας την ολοκλήρωση των μουσικών τους προσωπικοτήτων συμμετέχουν και σε άλλα project, ενεργά συναυλιακά και δισκογραφικά, που δρουν παράλληλα.

Ο Βαλάντης με τον Πάρη είναι επίσης μέλη στους “Peculiar Three” (hard ‘n’ heavy rock / prog κι έχουν κυκλοφορήσει τα “Peculiar”- 2014 και “Leap of Faith”- 2020), στους “Redeye Caravan” (dark country κι έχουν κυκλοφορήσει το “Nostrum Remedium”- 2020) και στους “Beyond this Earth” (heavy rock / metal κι έχουν κυκλοφορήσει τα “Tales from Beyond this Earth”- 2014 και “Universal Fury”- 2016).

Ο Ερμής με την Ντίνα είναι επίσης μέλη στους Nox Die (rock / hard rock / heavy metal – μπάντα διασκευών, αλλά και με original υλικό).

Αντί επιλόγου…

Άσχετα από τις τάσεις, τις επιταγές τις μόδας και τη στήριξη (ή μη…) εταιριών και τύπου, η ελληνόφωνη rock σκηνή είναι ζωντανή και γεμάτη ενδιαφέρον. Δεν εμφανίστηκε κι έσβησε ξαφνικά στη δεκαετία του ’90 σαν πυροτέχνημα, αλλά υπήρχε πολύ πριν και θα συνεχίσει για πολύ ακόμη. Μπάντες παλιές συνεχίζουν ή επαναδραστηριοποιούνται, νέες γεννιούνται κάθε τόσο. Το μόνο που χρειάζεται είναι… να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά!

Επιβιβαστείτε στο Μαγικό Λεωφορείο και υποστηρίξτε την τοπική σκηνή!

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166