Υπερβολική δόση νικοτίνης και τα αποτελέσματα

Υπερβολική δόση νικοτίνης και τα αποτελέσματα
Στη φωτογραφία βλέπετε υγρό αναπλήρωσης που προορίζεται για ατμοποιητή ηλεκτρονικού τσιγάρου

Υπερβολική δόση νικοτίνης και τα αποτελέσματα των συνεπειών που μπορεί να προκληθούν μέσω αυτής της ουσίας.

Η νικοτίνη θεωρείται ως ένα δυνητικά θανατηφόρο δηλητήριο. Η κωδικοποιημένη ονομασία για την τιμή τοξικότητας, ώστε να αναδείξει το μέγεθος του, είναι το LD50. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι οι παρακάτω πληροφορίες παρατίθενται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό, και δεν υποκαθιστούν τις υποδείξεις προσωπικού σας γιατρού, αφού είναι ο μόνος αρμόδιος να σας καθοδηγήσει σε θέματα υγείας.

Το Καναδικό Κέντρο Υγείας και Ασφάλειας στον κλάδο της τοξικολογίας μας εξηγεί εν ολίγοις ότι LD50 σημαίνει: η μέση θανατηφόρος δόση ή ημιθανατηφόρος δόση “median lethal dose” και χάριν συντομεύσεις λέγεται ld, για να απλουστεύσω το παράδειγμα, οι μισοί από τους χρήστες που θα ξεπεράσουν την ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία οργανισμός τους, στην ποσότητα τις τοξικής ουσίας που ενδείκνυται θα πεθάνουν. Διαβάστε εδω αναλογία υγρού αναπλήρωσης σε αντιστοιχία καπνίσματος.

Το LD50 της νικοτίνης είναι 50 mg ανά κιλό για τους αρουραίους και 3 mg ανά kg για τα ποντίκια. Για ενήλικες ανθρώπους είναι 30-60 mg (0.5-1.0 mg / kg) που μπορεί να είναι μια θανατηφόρος δόση. Ωστόσο η ευρέως χρησιμοποιούμενη ανθρώπινη εκτίμηση LD50 0,5-1,0 mg / kg αμφισβητήθηκε σε μία κριτική το 2013, υπό το φως αρκετών τεκμηριωμένων περιπτώσεων ανθρώπων που επιβιώσαν σε πολύ υψηλότερες δόσεις, η ανασκόπηση του 2013 υποδηλώνει ότι το κατώτερο όριο που προκαλεί θανατηφόρα έκβαση είναι από 500-1000 mg από κατάποση νικοτίνης, που αντιστοιχεί σε 6,5 έως 13 mg / kg από το στόμα. Παρ ‘όλα αυτά, η νικοτίνη έχει σχετικά υψηλή τοξικότητα σε σύγκριση με πολλά άλλα αλκαλοειδή όπως η καφεΐνη , το οποίο έχει LD50 στα 127 mg / kg όταν χορηγείται σε ποντίκια.

Σήμερα η νικοτίνη χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά σε γεωργικά εντομοκτόνα απ’ ότι στο παρελθόν, η οποία ήταν μια κύρια πηγή δηλητηρίασης. Πιο πρόσφατες περιπτώσεις δηλητηρίασης συνήθως φαίνεται να είναι υπό τη μορφή τυχαίας κατάποσης

Οι άνθρωποι που καλλιεργούν καπνό μπορεί να εμφανίσουν μία ασθένεια που στα ελληνικά ερμηνεύεται (Πράσινη Ασθένεια Καπνού GTS), είναι είδος δηλητηρίασης που προκαλείται από τη δερματική έκθεση σε βρεγμένα φύλλα καπνού. Συνήθως αυτό συμβαίνει συχνά σε νέους άπειρους καλλιεργητές που δεν καταναλώνουν καπνιστικά προϊόντα.

Οι άνθρωποι μπορούν να εκτεθούν στην νικοτίνη στο χώρο εργασίας τους με την αναπνοή, απορρόφηση από το δέρμα, κατάποση ή επαφή με τα μάτια από αναθυμιάσεις. Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στους χώρους εργασίας (OSHA) έχει έχει ορίσει το νόμιμο όριο (επιτρεπόμενο όριο έκθεσης) έκθεσης στην νικοτίνη μέσω δέρματος τα 0,5 mg / m3 σε μια 8ωρη εργάσιμη ημέρα. Το Εθνικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (NIOSH) έχει θέσει ένα όριο που συνιστάται έκθεσης στα 0,5 mg / m3 έκθεσης του δέρματος σε μία 8ωρη εργάσιμη ημέρα. Σε επίπεδα 5 mg / m3, η νικοτίνη είναι άμεσα επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία.

Η πρόσφατη αύξηση χρήσεως των ηλεκτρονικών τσιγάρων, έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας λόγω υπερδοσολόγησης, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να ξαναγεμίζουν με υγρά αναπλήρωσης που εμπεριέχουν νικοτίνη, και παρέχονται σε μικρές πλαστικές φιάλες.

Μια έκθεση του 2015 σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από τον οργανισμό δημόσιας υγείας της Αγγλίας σημείωσε: ότι υπάρχει ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα εφημερίδας που προκάλεσε μοιραία θανατική δηλητηρίαση σε δύο χρονών παιδί, και άλλες δύο δημοσιευμένες εκθέσεις περιπτώσεων παιδιών της ίδιας ηλικίας που είχαν γλιτώσει το θάνατο, μετά τη λήψη υγρού αναπλήρωσης κάνοντας εμετό.

Επίσης σημείωσαν αναφορές περιστατικών αυτοκτονιών από νικοτίνη, όταν κάποιοι ενήλικες ήπιαν το υγρό που περιείχε έως 1.500 mg νικοτίνης και ανακτήσαν την υγεία τους (βοήθησε ο εμετός), αλλά η κατάποση προφανώς περίπου 10.000 mg ήταν θανατηφόρα, όπως μέσω ένεσης.

Η σοβαρή δηλητηρίαση από την νικοτίνη φαίνεται να εμποδίζεται από το γεγονός, ότι οι σχετικά χαμηλές δόσεις νικοτίνης προκαλούν ναυτία και εμετό, που σταματά τους χρήστες από την περαιτέρω πρόσληψη.

Δηλητηρίαση από τα υγρά αναπλήρωσης ή υγρό στο στόμα

Θα σας αναλύσω από που προκύπτει και ποιες κοινωνικές ομάδες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν δυσάρεστες συνέπειες από το συγκεκριμένο γεγονός.

Εξ αρχής να τονίσουμε πως οι ατμιστές που εισέρχεται στο στόμα τους υγρό από τον ατμοποιητή, λόγω βίαιης εισπνοής, οι ποσότητες που λαμβάνουν είναι απειροελάχιστες και λόγω του εθισμού στην νικοτίνη που είναι δηλητήριο, έχει αποκτήσει μία άμυνα αντιμετώπισης του γεγονότος και έχει υποστεί ο οργανισμός μία ανοσία στις απειροελάχιστες ποσότητες και συνήθως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι κοινωνικές ομάδες που διατρέχουν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, είναι όσοι δεν είναι εθισμένοι στην νικοτίνη, όπως μικρά παιδιά ή μη καπνιστές ή μη ατμιστές, αυτοί σε αντίθεση με τους υπόλοιπους και κυρίως τα μικρά παιδιά είναι τελείως ευάλωτα, ακόμη και μικρές ποσότητες είναι ικανές να προκαλέσουν και θάνατο.

Η πρώτη αντιμετώπιση μόλις εισέλθει στο στόμα μας υγρό αναπλήρωσης είναι, να βάλουμε τα δάχτυλα στο στόμα και να κάνουμε εμετό και αμέσως να καλέσουμε το κέντρο δηλητηριάσεων για να μας υποδείξουν τις επόμενες κινήσεις.

Προηγούμενο άρθροΣτήσου αυθόρμητα στο φωτογραφικό φακό
Επόμενο άρθροΑναλογία νικοτίνης ml υγρού ατμίσματος σε τσιγάρα
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας